Sivut

28. huhtikuuta 2018

Mikä ilahduttaa

Teki hyvää avautua alkuvuoden haasteista, mutta en minä toki noihin fiiliksiin tahdo jäädä. Minulle on tyypillistä, että pidän kaikki tuollaiset jutut itselläni, enkä jaa niitä kuin ihan lähipiirille. Ainakaan ennen kuin niistä on selvitty. Tekisi oikeasti hyvää olla vähän avoimempi. Toinen asia, mikä minulla viime aikoina on ollut vähän hukassa, on positiivisuus. Liian usein sitä unohtaa ajatella mikä kaikki elämässä on hyvin ja mikä tällä hetkellä ilahduttaa. Ajattelin nyt sekä muistutuksena itselleni että ehkä inspiraatioksi teille jakaa viime aikojen ilahduttavia asioita, pieniä ja isoja. Olisi kiva, jos jaat kommenteissa myös omasi :)


Työharjoittelut

Paljastan nyt, että olen ollut tammikuusta lähtien työharjoittelussa Natcos Nordicilla, joka on luonnonkosmetiikan maahantuoja ja monelle varmasti tuttu myös Natural Goods Company -nettikaupasta. Natcos on ollut minulle ihan unelma harjoittelupaikkana, koska muun muassa suosikkini Mádara ja Mossa ovat Natcoksen brändejä. On ollut todella kivaa työskennellä sellaisessa työympäristössä, mikä vastaa omia arvoja ja kiinnostuksen kohteita.

Mahtavaa on myös, että kesän alussa taas pääsen aloittamaan toisen harjoitteluni Naviter Oy:llä. Naviterin omiin brändeihin kuuluu muun muassa yksi suosikkibrändini, EkoPharma. Naviter on minulle myös unelmatyöpaikka ja toivottavasti tulossa on mukava, kosmetiikantäyteinen kesä!


Laboratoriotunnit

Kouluhommat ovat aiheuttaneet paljon stressiä tänä keväänä. Vaikka en niin hirveästi erilaisten esseiden ja raporttien tekemisestä nautikaan, niin on yksi "luento"tyyppi jonne aina menen innoissani: laboratoriokerrat. Ihan huippua, kun tänä keväänä jopa kahdella opintojaksolla on ollut labroja ja olenkin jo ehtinyt niissä aiemmin päästä tekemään huulipunan, nestemäisen highlighterin, luomivärin, kasvoveden, kasvokuorinnan, suihkugeelin ja antiperspirantin. 

Eilen oli viimeinen laboratoriotunti ja siellä teimme hohtavan vartalovoiteen ja silmänympärysgeelin. Labrassa työskentely on kuin kosmetiikan leipomista, niin kivaa! Toki tätä ei voi verratakaan kosmetiikkatuotteiden formulointiin, me valmistamme tuotteet valmiin reseptin mukaan. Mutta silti, sen parin tunnin ajan on kivaa leikkiä kemistiä ja päästä sen jälkeen testaamaan sitä itse tekemäänsä tuotetta.


Netflix

Netflix on ollut pelastus silloin kun on tarvinnut päästä irtautumaan arjen stressaavista asioista. Alkuvuoden aikana olen ehtinyt kahlaamaan kaksi aika erilaista tv-sarjaa läpi. 

Gilmoren tytöt on varmasti monelle tuttu, mutta jos ei ole niin se kertoo äidistä ja tyttärestä, joilla on vähän epätavallinen suhde. Sarja on vaan niin kotoisa, hyväntuulinen ja viihdyttävä, että sen pariin oli niin mukava aina palata väsyneenä päivän päätteeksi. Katsoin kaikki seitsemän tuotantokautta ja niiden neliosaisen jatkosarjan putkeen. Kiitos siskolleni, joka tätä suositteli, nyt voinkin suositella sitä eteenpäin! 

Toinen katsomani, hyvin erilainen sarja oli Studio Ghiblin tekemä animaatiosarja Ronja Ryövärintytär, joka perustuu Astrid Lindgrenin kirjaan. Luin tuon kirjan joskus lapsena ja tykkäsin siitä todella paljon. Miestäni animaatio oli myös onnistunut ja siitä jäi myös hyvä mieli. Suosittelen tätä, jos joskus kaipaa taukoa aikuisten maailmasta.


Zadaa

Toinen siskoni taas on saanut minut innostumaan ekologisuudesta ja kiinnittämään enemmän huomiota muun muassa vaatteiden materiaaleihin. Olenkin viime aikoina ollut kiinnostunut ostamaan laadukkaampia ja kestävämmistä materiaaleista tehtyjä vaatteita. Suosikkimerkkejäni ovat olleet Marimekko, Nanso ja COS, joiden vaatteet eivät tosin ole ihan halpoja. 

Löydettyäni kirpputoriappi Zadaan, olenkin ostanut suurimman osan vaatteistani sieltä. Siistien, laadukkaiden vaatteiden löytäminen edullisesti on todella tyydyttävää ja siinä kokee saavansa rahoilleen vastinetta paremmin kuin jos ostaisi vaatteet uutena. Appin selaaminen on myös vähän niin kuin aarteen etsintää: ikinä et voi tietää mitä löydät.


Kevätsään ulkoilu

Pitkän talven aikana ehdin jo unohtaa, miten mukavaa ulkoilu voi aurinkoisella säällä olla. Koiranomistajana sinne ulos joutuu lähtemään säällä kuin säällä, mutta onneksi niitä kivojakin säitä on taas ollut. Lintujen laulua kuunnellessa ja leskenlehtiä ja muita pientareilta puskevia kasveja bongaillessa mieli lepää vielä ihan eri tasolla kuin Netflixin parissa.

Mitä mukavaa sinulle on viime aikoina tapahtunut tai mikä piristänyt arkeasi?

10 kommenttia:

 1. Oikeita unelma työharjoittelupaikkoja sinulla :) minua on ilahduttanut muutto omaan kotiin, oma rauha ja se että saa tehdä mitä haluaa. Myös tuleva kevät pistää mielen virkeäksi, on paljon mukavampi ulkoilla kunv oi jo melkein pukea kevätvaatteita päälle :) tosin vielä en ole toppatakista luopunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kävi niin tuuri, että pääsin molempiin! Oi tuo olisi kyllä myös ihan unelma, oma talo ja rauha. Ja ettei tarvitsisi varoa, ettei naapurit häiriinny koirien haukkumisesta ;) Onnea omasta kodista! Sielläpäin Suomea taitaa vielä olla luntakin? Että toppatakki on ihan perusteltu :)

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus, Nella:) Onneksi olkoon upeista työharjoittelupaikoista. Kuulostavat aivan mahtavilta.
  Hyviä asioita on tosiaankin vaikka kuinka paljon, mutta ihmismieli on sellainen, että niihin huonoihin asioihin kiinnittää helpommin huomiota. Ja kuten vanha sanonta sanoaa; se mihin kiinnität huomion, se vahvistuu. Eli ainakin itsellä murehtiminen lisää murehtimista ihan potenssiin sata, joten itseään täytyy aika usein muistuttaa siitä, että onhan elämä kuitenkin todella hyvällä mallilla, kun on terve ja on toimeentulo. Ne ovat isoja juttuja.
  Valon määrän lisääntyminen vaikuttaa minulla mielialaan suuresti. Valossa kaikki näyttää paremmalta;) Kevät on ihanaa aikaa ja kesä vielä ihanampaa.
  Kivaa sunnuntaita Nella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Minulla ainakin usein käy niin, että negatiiviset asiat painavat enemmän kuin positiiviset. Eli juuri niin kuin sanoit, se negatiivisuus sitten vain vahvistuu. Onneksi nyt on jo sen verran kertynyt järkeä, että osaa myös katsoa tilannetta objektiivisesti. Se fiilis on ehkä se vaikein karistaa. Pikkuhiljaa hyvät asiat voittaa ne huonot :)
   Mukavaa sunnuntaita Sari!

   Poista
 3. Ehdottomasti sarjoista Westworldin ja Handmaid's Talen paluut, taas riittää katsottavaa pitkälle kesään. :)

  Mahtavat työharjoittelupaikat sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Westworldin 2. kauden voisi ehkä koettaa katsoakin, pitäisi vaan taas tilaa se HBO Nordic. Meillä on se tilattuna lähinnä aina kun GoT:ista tulee uusi kausi :D Handmaide's Tale onkin mulla jo ihan unohtunut, se kiinnostaisi kyllä sarjana. Toivotaan mielenkiintoisia jatkokausia!

   Joo, sain kyllä tosi mielenkiintoiset harkkapaikat :)

   Poista
 4. Sun opiskelu- ja harjoittelupaikat ovat tosi mahtavia kosmetiikasta kiinnostuneelle :). Muakin ilostuttaa kevät. Eilen illalla kävin pyöräilemässä iltayhdeksän aikaan, koska oli vieläkin valoisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja etenkin kun oon niin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta :) Ihanaa, kun valoisuuden ansiosta ulkona voi olla pidempään.

   Poista
 5. Tätä oli ihana lukea♡ Täälläkin on ollu aika ankeet ajat menossa ja pitäs muistaa muistuttaa itteensä enemmän elämän hopeareunuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että tykkäsit<3 Pitää varmaan tehdä tällainen postaus uudelleenkin, koska tuli taas hyvä mieli tätä lukiessa. Positiivisuutta ei voi kyllä olla liikaa. Voimia sulle haasteisiin ja yritä myös saada iloa niistä hyvistä jutuista, vaikka se välillä hankalaa olisikin.

   Poista