Sivut

15. tammikuuta 2018

Estenomiopintojen kuulumisia 2

Viimeksi päivittelin opintokuulumisia lähes vuosi sitten, joten miten olisi päivitys? Minulla on nyt tosiaan toinen vuosi estenomiksi opiskelua menossa ja iso osa opintoja jo takanakin. Viime keväänä suoritin työharjoittelun Boxie Oy:llä, jonka kautta sain sitten kesätöitä Glamlin-palvelun parissa. Kesällä suoritin myös yhden valinnaisen koulukurssin. Syksyllä jatkettiin jälleen opiskelua ja kerron nyt syksyn opintojaksoista ja tapahtumista lisää.


Syksy oli todella kemiapainotteinen, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Kemia on mielestäni ollut estenomiopintojen mielenkiintoisinta ja hyödyllisintä antia. "Emulsioteoria" ja "Kosmetiikkatuotteen ainesosat funktioittain" -kursseilla pureuduttiin kosmetiikan raaka-aineryhmiin, siihen miten aineet imeytyvät ihoon ja mitä iho ylipäätään tarvitsee voidakseen hyvin. Tosi mielenkiintoista, mutta myös tosi vaativaa. 


Emulsioteoriaan kuului myös laboratoriotunteja, joilla valmistimme itse kosmetiikkatuotteita. Ensimmäisellä kerralla teimme shampoon ja hoitoaineen ja toisella vartalovoiteen ja kasvoille puhdistusvaahdon. Odotan tyyliin eniten keväältäkin noita labratunteja, oli kyllä niin siistiä päästä käyttämään kosmetiikkaa, jonka on itse valmistanut. Ja valmistaminen itsessäänkin oli kivaa! 


Myöhemmin syksyllä starttasi myös opintojakso nimeltä "Kosmetiikan säilyvyys", jossa käytiin läpi kosmetiikan säilöntäaineita ja muita säilöntätapoja sekä mikrobeja, mitä varten säilöntäaineita tuotteisiin lisätään. Pääsimme kurssilla tekemään itse mikrobiviljelyjä omista kosmetiikkatuotteista ja vähän muustakin. Katselimme myös mikroskoopin läpi soluja, mitä kyllä muistelen tehneeni jo lukiossa. Mielenkiintoista silti tämäkin! Omista tuotteistani (monta vuotta vanhoista, paljon käytetyistä) ei löytynyt juurikaan elämää, onneksi (vaikka salaa olisin kyllä tahtonut sitä nähdä, hah).


Yksi mieleen jäänyt kokemus oli myös koululla järjestetty tuoksuilta, jossa hajuvesiin perehtynyt henkilö kertoi meille niiden tuoksunuoteista, mistä ne ovat peräisin, mitkä ovat yleensä synteettisiä ja mitkä luonnosta ja niin edespäin. Toki illan pointti oli myös haistella itse eri nuotteja ja arvailla mitä ne voisivat olla. Opin kyllä paljon tuon illan aikana ja olenkin nykyään enemmän kiinnostunut siitä mitä nuotteja vaikka pitämissäni tuoksuissa on. Yllä olevassa kuvassa on neljän tuoksunuotin yhdistelmä, joka tuoksuu ihan pullakahveilta! 


Syksyllä teimme myös ensimmäisen koulureissun. Olimme muutaman yön Tukholmassa, mihin liittyen meillä on tehtäviä parilta eri kurssilta. Pääsimme siellä myös vierailemaan erilaisissa paikoissa, kuten Suomen Suurlähetystössä, Finlands Institutetissa, eleven-verkkokaupan toimistolla ja ACO-yrityksen tiloissa. Kävimme lisäksi Acadermia-kauneusmessuilla. Harmitti, että olin liikkeellä käsimatkatavaroilla, enkä voinut ostaa oikein mitään. Toisaalta se oli ihan hyvä, olin nimittäin juuri tullut takaisin New Yorkista.


Syksyllä hyväksiluin yrittäjyyttä koskevan opintojakson, jota vastaavan olen jo kerran opiskellut. Tavoitteenani oli myös hoitaa pois alta ruotsin kielen AHOT-tehtävät, mutta täytyy myöntää etten siinä ihan onnistunut. Ruotsin kieli on jostain syystä aina ollut minulle todella epäkiinnostavaa ja pitääkin nyt tosissaan koettaa tsempata, että saisin sen nyt hoidettua pois alta tässä keväällä.


Nyt, siirtyäksemme vuoteen 2018, olen vielä puoliksi lomalla. Minulla tosiaan odottelevat ne ruotsin tehtävät tekemistään ja erään nettikurssin kirjatentti on jo auennut, joten hommaa kyllä riittää jo. Ensi viikolla on ensimmäinen luento, mikä koskee talouden ylläpitoa eli kirjanpitoa ja sellaista. Ei kovin jännää, mutta varmasti hyödyllistä. Aloitan myös reilun viikon päästä jälleen uuden työharjoittelun. Kerron ehkä myöhemmin, että missä, kunhan olen saanut ensin tutustuttua paikkaan.


Minulla on luvassa siis aika kiireinen kevät, kun suoritan samaan aikaan opintojaksoja ja työharjoittelua. Odotan keväältä erityisesti paria vapaavalintaista opintojaksoa, joihin tosiaan ainakin toiseen liittyy labratunteja. Sellaista!

Mitäs sinun kevääseesi kuuluu? Mitä odotat erityisesti?
      

12 kommenttia:

 1. Itselläni kevääseen kuuluu suurin elämänmullistus tähän mennessä eli vauvan tulo :D Saas nähdä kuinka se kokonaisvaltaisesti sitten oikein vaikuttaa - bloginkin puolelle.. :)

  P.s. Tosi mielenkiintoista seurailla sun opintoja (kuten seurasin Virvenkin opiskelupostauksia..), koska itselläkin joskus mielessä estenemin opinnot kosmetologin opintojen päälle oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä onkin jännää odotettavaa! :) Kiva, että opintokuulumiset kiinnostaa.

   Poista
 2. Ehdottomasti jatkossakin näitä opiskeluun liittyviä postauksia! Ala kun kiinnostaa itseäkin niin nää on tosi mielenkiintoisia :) Heh, ihan hyvä ettei noissa vanhoissa kosmetiikkatuotteissa kasvanut mitään :D Toisaalta olis aika jännä selvittää, että mitä siellä sitten kasvaa, jos jotain olisi kasvanut! Kaikki mikrobiologiaan liittyvä on aina ollut hurjan kiinnostavaa musta ja omiinkin opintoihini jonkin verran kuului kliinistä mikrobilsaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän puolivuosittain päivitellä! En niin paljoa tänne itsestäni kirjoittele, mutta opiskelu menee sopivasti blogin pääaiheeseen niin mikäs siinä :)

   No sepä! Olin valmis jo heittää pois ne tuotteet, joissa jotain olis kasvanut, niin ei se sinänsä olisi hirveästi haitannut. Mut sain kyl nähdä sitä kasvuukin, yksi näyte oli muun muassa tulehtuneesta korvareiästä ja siinä sitten arvaten oli vähän enemmän elämää :D

   Poista
 3. Estenomiksi opiskelu olisi tosi mielenkiintoista ihan vaikka harrastuksena, jos en nyt aivan kääntäisi uraani uuteen suuntaan. Itse aloitin aiempia opintojani täydentävät opiskelut, ja se on mukavaa vaihtelua näin parin vuoden tauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän mitä tarkoitat, kyllä mäkin kemiaa ja sellaista voisin opiskella vaikka huvikseenkin. Markkinointia ja liiketaloutta taas ehkä en :D Hei kiva, et oot saanut jatkaa opiskeluja. Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on niin palkitsevaa :)

   Poista
 4. Tuoksunuoteista en ole koskaan ymmärtänyt hölkäsen pölähtävää;) En ole koskaan erottanut esim. hajuvesistä kuin korkeintaan yhden tuoksun, päätuoksun, joka on mun mielestä ko. hajuveden olemus. Jännä kuulla, että tuoksunuotteja voi myös opetella tunnistamaan. Muutenkin opinnot vaikuttavat todella mielenkiintoisilta ja erityisiltä, ei ihan jokapäiväistä tiedettä:)
  Onnea tämän vuoden opintoihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään aiemmin, nyt on edes joku haju asiasta :D Ja hei toihan on hyvin, että päätuoksun oot ainakin erottanut. Mulla pari vuotta sitten vanilja oli ehkä ainoa minkä tuoksusta tunnistin. Ja sit tietty et onko kukkainen vai sitruksinen tms. Enkä siis nytkään hyvin mitään erota, mutta voisin yksittäisiä nuotteja vähän paremmin tunnistaa. On ne tuoksut jänniä! Kiitos, paljon mielenkiintoista estenomiopintoihin kyllä kuuluu!

   Poista
 5. Kiva, kun kirjottelet koulujuttuja :) Musta on hirveen mielenkiintoista kuulla, mitä kaikkea siellä estenomikoulussa oikein opiskellaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän puolen vuoden välein vähän päivitellä näistä. Aattelin, et jos joku näistä opinnoista haaveilee, niin löytyis sit vähän infoa mitä nää sisältää :) Kiva et sinnuuki kiinnostaa!

   Poista
 6. Hih, muistan vieläkin kuinka innolla lueskelin sun edellistä postausta varmaan kolmeen kertaan pääsykokeita odotellessa. Mähän siis tosiaan hain ja myös pääsin Laurean estenomilinjalle sisään, ja aloitin opinnot nyt syksyllä monimuotona :) Pitäisi itsekin kirjoitella niistä vähän blogiin juttua jahka kerkeän.

  Mä niin odotan ensi syksyä kun meilläkin pitäisi olla edessä tuo Tukholman reissu! Oli varmaan älyttömän mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vähän huippua! Sithän me saatetaan törmäillä koululla :) Ja pitää kyl käydä lukee sunkin fiiliksiä kun niistä kirjoitat. Tukholma oli kyllä kiva ja sithän myös "Raaka-ainetietous" -kurssilla olisi tarkoitus käydä in-cosmetics-messuilla, tänä vuonna ne on Amsterdamissa ja viime vuonna oli Lontoossa. Itse en sinne tosin nyt pääse lähtemään, mut kiva kun koulun kautta on mahdollista matkustella niin paljon.

   Poista