Sivut

30. joulukuuta 2017

3 Tuotetta pintakuivalle iholle

Vielä ennen uutta vuotta puhutaan vähän ihonhoidosta. Ja hei sopiihan tämä ihan teemaankin, olisihan se suotavaa että iho näyttää kivalta uutena vuotenakin. Nätti iho, nätti meikkipohja, nätti kokonaisuus ja silleen! 

Ihoni on ison osan vuodesta rasvoittuva ja epäpuhdas, mutta talvisin saan yleensä riesakseni myös pintakuivuuden. Ole siinä sitten, kun iho on sekä rasvainen että kuiva. Nämä kolme tuotetta ovat kuitenkin tuoneet helpotusta nimenomaan siihen pintakuivuuteen kuitenkaan tukkimatta ihoa liian tuhdeilla koostumuksilla.  


Pari sanaa pintakuivasta ihosta ja sen hoidosta. Pintakuivuus tosiaan on sitä, että iho voi tuntua esimerkiksi pesun jälkeen tai loppupäivästä kiristelevältä ja pahimmillaan hilseillä kuivuuttaan ja/tai pukata epäpuhtauksia, mistä itse kärsin etenkin syksyisin sisäilman muuttuessa lämmityksen vuoksi kuivemmaksi.

Pintakuivan ihon hoidossa olen todennut avaintuotteiksi kosteuttavan seerumin, ihoa kuivattamattoman kuorinnan ja kosteuttavan kasvosuihkeen. Näiden tuotteiden sanoisin kyllä sopivan ihan kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti pintakuiva iho näistä hyötyy. Muut tuotteet kuten puhdistustuotteet ja kasvovoiteet voi sitten noiden päälle valita oman ihonsa mukaan. Itse käytän kesällä kevyempiä koostumuksia ja talvella erityisesti iltaisin jopa kuivan ihon tuotteita huolimatta siitä, että ihoni rasvoittuu päivisin. Jokainen löytää itselleen sopivat kombot parhaiten kokeilemalla. 


Laveran Hydro Effect -seerumi* on helppo tuote aloittaa seerumeihin tutustuminen, jos ne eivät vielä ihonhoitorutiiniin kuulu. Kevyt, maitomainen seerumi sisältää muun muassa glyseriiniä, aloe veraa, skvalaania, hedelmäuutteita ja öljyjä, jotka kaikki hellivät kuivaa ihoa. Seerumi imeytyy iholle nopeasti ja sen päälle voikin saman tien levittää muut ihonhoitotuotteet. Seerumissa on miellyttävän mieto tuoksu.

Mitä kosteuttava seerumi antaa pintakuivalle iholle? 
Noh, sitä kaivattua kosteutta. Pintakuiva sekaiho ei välttämättä kaipaa hirveästi lisää rasvaa, vaan nimenomaan kosteutta ja kosteutta sitoa aineita. Kaikki kasvovoiteet eivät välttämättä sisällä nimenomaan kosteuttavia tai kosteutta sitovia ainesosia, joten seerumilla saa iholle ekstrakosteutta. Seerumi kannattaa "lukita" iholle kosteusvoiteella ja/tai kasvoöljyllä. 


Mellis on hieman tuntemattomampi, suomalainen luonnonkosmetiikan merkki. Mellis on suuntautunut hemmottelevampiin, esimerkiksi saunomiseen liittyviin tuotteisiin. Silva Arctica -sarjan Peeling Creme* on huippu tuote nimenomaan pintakuivalle iholle. Kaikista herkimpien ihotyyppien kannattaa kokeilla tätä varoen, mutta muuten voisin sanoa tämänkin kyllä sopivan lähes kaikille ihotyypeille. 

Kuorintavoide on koostumukseltaan paksua voidetta ja sen kuorintateho perustuu merihiekkaan ja mansikansiemeniin. Jos ihosi ei kestä mekaanista kuorintaa, niin sitten en tätä käyttäisi. Oma ihoni on couperoottinen ja olen siitä huolimatta tätä voinut hyvin käyttää ilman punoitusta. Ihanaa tässä on se, että kuorintavoide ei yhtään kuivata ihoa! Tuotteen koostumus tuntuu jo itsessään pehmentävän ihoa ja kuorivien rakeiden kanssa yhdistettynä tällä saa todella pehmeän ja sileän ihon. Rutistelin tämän tuubin vähän aikaa sitten haikeudella tyhjäksi, mikä varmasti sanoo jotain. Ainiin! Ja bonuksena kuorinnassa on mehukas aidon mansikan tuoksu.

Mitä kuorintavoide antaa pintakuivalle iholle?
Puhtaan ja pehmeän ihon, jolle hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Pintakuiva iho saattaa pahimmassa tapauksessa sekä hilseillä että yrittää kompensoida kuivuutta erittämällä ihon pintaan talia ja muodostamalla epäpuhtauksia. Nämä haittaavat ihoa kosteuttavien ja hoitavien tuotteiden imeytymistä. Kuorintavoiteen hoitavat ainesosat jo itsessään parantavat ihon tuntumaa ja tuote myös poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tukkeumia, jolloin muut tuotteet imeytyvät ihoon paremmin.


Absolutionin voisi sanoa edustavan luonnonkosmetiikan selektiivistä puolta. Merkki ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta se sisältää tuotteita, jotka ovat pullollaan laadukkaita ainesosia. Biphased Moisturizing Mist on kaksifaasinen, ihoa hoitava kosteussuihke, jossa siis vesi- ja öljyfaasit ovat erillään. Pulloa tulee ravistaa aina ennen käyttöä, että faasit sekoittuvat toisiinsa.

Kosteussuihke sisältää muun muassa taikapähkinävettä, kukkaisvesiä, öljyjä ja kosteutta sitovaa natrium-PCA:ta. Se tasapainottaa ihon talintuotantoa ja kosteuttaa ihoa. Kosteussuihke on kaikista testaamistani hoitavin ja ihon kiristelyn saa tällä parissa suihkauksessa taiottua pois. Suihkeen sisältämien öljyjen vuoksi en laittaisi tätä meikin päälle, mutta muuten olen suihkinut tätä sekä ihonhoitotuotteiden alle että päälle.

Mitä kosteussuihke antaa pintakuivalle iholle?
Kosteutta, mikä auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin. Esittelemäni suihke sisältää sekä vesi- että rasvaliukoisia ainesosia, joten se parantaa molempien imeytymistä myös muista hoitotuotteista. Tuote tuo myös iholle ekstrakosteutta, mutta se pitää muistaa lukita iholle muilla hoitotuotteilla. Kosteus haihtuu iholta nopeasti, jos päälle ei laita mitään. 
   
Vasemmalla Melliksen kuorintavoide, oikealla Laveran seerumi

Heitä kehiin myös omat suosikkituotteesi pintakuivuuden selätykseen! :) Mistä on ollut sinulle eniten apua? 

*Saatu blogin kautta 

14 kommenttia:

 1. Kiinnostavia tuotteita, joista en ole yhtäkään käyttänyt ja Mellis-merkistä en ole ennen kuullutkaan. Mulla on aika kuiva, vanhan naisen iho, ja käytänkin etupäässä kaikenlaisia kosteuttavia tuotteita. Jos on oikein paha tilanne, olen huomannut, että esim. COSRXn hyaluronihappoa sisältävä hoitoneste on varsin mainio tuote, samoin monet kosteuttavat seerumit. Kerrostamisen olen havainnut myös hyväksi konstiksi eli vetelen vuoronperään useampia kosteuttavia tuotteita naamaan, ja se tepsii kyllä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitoneste on varmasti next step, jos vielä noiden perusjuttujen jälkeen kaipailee lisää kosteutta. Varmasti loistojuttu pintakuivalle iholle! Kerrostaminen myös eli huippuvinkkejä Sari! :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä tuo Absolutionin kasvovesi! Mun aseet pintakuivuuteen on kosteussuihke (tällä hetkellä Patyka tai mikä vain kasvovesi) ja kevyet mutta kosteuttavat seerumit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis ollaan :) Tuo Absolutionin on kyllä hoitavin kosteussuihke mitä olen testannut!

   Poista
 3. Laveran seerumi kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta, toi voisi olla ihan hyvä tuote munkin iholle :) Samoin kiinnostuin tosta kosteussuihkeesta! Tosin mun pitäisi opetella ensin suihkimaan tollasia muutenkin kuin vain meikin päälle :D Onko tossa suihkeessa kuinka voimakas tuoksu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Uskon, että tykkäisit tuosta seerumista :) Absolutionin tuotteissa on kyllä sellainen luonnonkosmetiikan tuotteille tyypillinen tuoksu, sä et tainnut siitä hirveesti välittää? Sinuna ehkä skippaisin sit tuon suihkeen tai yrittäisin ainakin käydä testaamassa ensin. Ei sitten tule pettymystä, kun tuo suihke ei ihan ilmainenkaan ole :) Muuten voin sitä kyllä lämpimästi suositella!

   Poista
 4. Absolutionin suihke on ihana, oon käyttänyt sitä kolme pullollista, kertoo varmaan kaiken. :D Eka olin epävarma sen tuoksusta, mutta nyt oon ihan koukuttunut sen raikkaan vihreään tuoksuun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kertoo kyllä ja tykkään itsekin siitä tosi paljon, talveen etenkin huippu :) Mulla on sen tuoksun suhteen vähän sama juttu, en ole fani, mutta kyllä siihen nopeasti tottui.

   Poista
 5. Tuo seerumi on aivan ihana! Loput kaksi onkin itselle ihan tuntemattomia, mutta etenkin kasvosuihke herätti heti kiinnostukseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Kasvosuihke on kuivalle iholle huippu juttu, kannattaa tutustua :)

   Poista
 6. Pintakuivuudesta täällä kärsitään etenkin talvella, joten nämä tuli kyllä oikein hyvään paikkaan, etenkin tuo absolution alkoi kiinnostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yllättävän monen vaiva talvisin :/ Näillä tuotteilla on mun pintakuivuus pysynyt kurissa, suosittelen kyllä kaikkia :)

   Poista
 7. Guinotin kosteuttava seerumi on ollut ihana. <3 Sydämellistä uutta vuotta Nella <3

  VastaaPoista