20. marraskuuta 2017

3 x jännä hiustuote

En kirjoittele usein hiustuotteista, joten nyt onkin luvassa aika spesiaaleja juttuja! Hiusjutut eivät ole ominta alaani ja pääasiassa käytänkin vain shampoota, hoitoainetta/naamiota, kuivashampoota ja hiuslakkaa ja that's it. En omista fööniä tai edes hiustenkuivaajaa; hiuslaitteista omistan vain vanhan suoristusraudan. Nyt olen kuitenkin viimeisen vuoden aikana törmännyt blogin kautta muutamiin jännempiin hiustenmuotoilutuotteisiin, jotka ovat jopa jääneet käyttööni. 


Tämä kolmikko on nyt majaillut kylpyhuoneen kaapissani jo useamman kuukauden ja olen näitä jopa säännöllisen epäsäännöllisesti käyttänyt. Arjessa käyttöä on nähnyt lähinnä hiuslakka, mutta heti kun teen hiuksille jotain siistimpää, kuten kiharoita, tykkään käyttää useampia muotoilutuotteita. Silloin en pistä pahakseni ekstravolyymia, -pitoa ja -kiiltoa ja usein näitä saa parhaiten useamman tuotteen kombolla.


Puff.Me on Design.Me-nimisen brändin hiuspuuteri. Erityisen tuotteesta muihin hiuspuutereihin nähden tekee sen annostelumekanismi. Hiuspuuterit tunnetaan sotkuisina tuotteina, joita varisee käyttäessä vähän sinne ja tänne. Puff.Me:ssa on kuitenkin pienireikäinen pumppu, jolla tuotetta saa annosteltua tarkasti juuri sinne minne tahtoo. Tätä uskallan käyttää myös mustat vaatteet päällä! Toki tuote saa plussaa myös näppärän kokoisesta ja söpön vaaleanpunaisesta pakkauksesta. 

Puuterilla saa tyveen kitkaa, jonka avulla hiuksiin saa taiottua volyymia. Itse laitan tätä yleensä pari suihkausta molemmin puolin päätä hiusten päällikerrosten alle ja sitten haron hiuksia sormilla volyymin luomiseksi. Pientä miinusta annan siitä, että tämän käytön jälkeen on melkein pakko pestä hiukset, koska en saa tätä harjattua mukavasti pois hiuksista. Nopean volyymin luomiseen tämä on kuitenkin ylihyvä, joten eipä tuo pesuhomma niin haittaakaan. Hiustenpesuajan säästää kuitenkin hiusten muotoiluvaiheessa. 


EkoPharman Minttu-hiuslakka on ensimmäinen aerosoliton "märkä" hiuslakka, mitä olen testannut. Ja me wants more! Märkälakassa on toki omat miinuksensa, kuten suihkeen märkyys ja isopisaraisuus, mutta myös paljon plussia. 

Ensinnäkin ei tukahduttavaa, ilmassa leijuvaa lakkapilveä, keuhkot kiittää! Toiseksi tässä Minttu-hiuslakassa ainakin on raikas mintun tuoksu, toisin kuin suurimmassa osassa aerosolilakoista joissa tuoksu on voimakas ja ällömakea. Erityisesti arkipäivinä tykkään käyttää tätä, koska lakan pito on keskiluokkaa.  


Biozellin kuituvahan sain kesällä testiin Mökkimiitistä. Vaha päätyi minulle kuin tilauksesta, olin nimittäin miettinyt sellaisen hommaamista. Tiedättekö ne ärsyttävät vauvahiukset, jotka eivät millään lakalla tai muulla pysy ruodussa? Tällä ne saa kuriin. Kuituvaha on tavallista hiusvahaa juoksevampaa ja minusta siksi helpompaa käsitellä. Vaha ei näy hiuksissa mitenkään, kun sitä muistaa käyttää hyvin vähän kerrallaan. 

Viimeistelen itse tällä yleensä kiharakampaukset. Otan vahaa hyvin pienen määrän sormien päihin, hieron sormia yhteen ja sivelen vahaa sitten esimerkiksi otsalla ja kasvojen sivuilla oleviin pikkuhiuksiin. Myös päälaella leijailevat, lyhyet hiukset tämä taltuttaa. 

Nämä kolme purkkia ovat lunastaneet paikkansa kaapissani. Sieltä nimittäin minulla toimimattomat tai liian hankalat tuotteet karsiutuvat nopeasti pois. Näitä osaa harjaantumatonkin hiustenlaittaja käyttää ja hyödyt huomaa heti.

Mitkä hiustenmuotoilutuotteet kuuluvat luottotuotteisiisi?

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

8 kommenttia:

 1. Mä rakastan tota Biozellin vahaa, mä laitan sillä aina hiukset ojennukseen, kun laitan hiukset ponnarille. Vaha on oikeasti siihen kaikista paras tuote, jota moni ei tule ajatelleeksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Siinä on paljon tujumpi pito kuin lakassa. Loistava vauvahiusten silotteluun :)

   Poista
 2. Hiuspuuteri on ihan huippu, olen tykännyt superpaljon. Tavalliseen tapaan pakatut hiuspuuterit on jotenkin hankalia käyttää, pumppumekanismi rocks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en niihin perinteisiin edes koskisi, kun tekstuurisuihkeellakin periaatteessa saa jo volyymia. Mut onhan tää vielä astetta tehokkaampi :)

   Poista
 3. Tuommoisen hiuspuuterin haluaisin ehdottomasti:) Hyvä, että joku on honannut keksiä semmosen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo annostelumekanismi on kyllä se pihvi tässä tuotteessa :)

   Poista
 4. Olisi kyllä käyttöä aerosolittomalle hiuslakalle. Missä EkoPharmaa myydään? Aamutoimien ainut ärsytys on normaali hiuslakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kiinnostuit! :) EkoPharma on hoitolamerkki ja heidän tuotteitaan myydään kauneushoitoloissa, kampaamoissa ja netissä. Täältä löydät jälleenmyyjät: http://naviter.fi/etusivu/jalleenmyyjat/ Myös kauneusalan messuilla kannattaa pitää silmät auki merkin tarjousten varalta ;)

   Poista