Sivut

16. elokuuta 2017

Meikkikokoelma: huulikiillot

Laitoin vähän aikaa sitten Instagramiin swatch-kuvan kaikista huulikiilloistani. Kyselin, että kiinnostaisiko huulikiiltokokoelma-postaus ja kun mielenkiintoa löytyi, niin mielelläni tämän toteutin nyt tähän väliin. 

Jollekin saattaa tulla shokkina, että omistan vain seitsemän huulikiiltoa. Siihen on hyvin yksinkertainen selitys: käytän hyvin harvoin huulikiiltoa. Lisäksi olen aika nirso huulikiillon koostumuksen suhteen; en pidä yhtään tahmaisista huulikiilloista, eikä niissä myös saa olla yhtään tuntuvaa glitteriä. 

Kun aloitin meikkaamisen joskus ala-asteen loppupuolella, aloitin sen huulikiilloista. Keräilin Anytimen huulikiiltoja ja ne olivat silloin parasta ikinä! Huulikiillot ovat nyt tulossa uudelleen pintaan ja väitetään jopa, että mattapunat jäävät niiden jalkoihin. Itse en tähän ihan usko, mutta kiva että myös kuivia huulipunakoostumuksia ja tarkkarajaisia instahuulia vieroksuville tulee enemmän vaihtoehtoja markkinoille. Itse jatkan tyytyväisenä mattapunieni käyttöä, mutta saatan välillä poiketa myös näiden kiiltojen tai kosteuttavampien punien puolelle. 


Sitten niihin omistamiini huulikiiltohin! Kuten kuvasta näkyy, suurin osa on NYX:iltä. Olen tykännyt iät ja ajat NYX:in huulikiilloista ja ne ovat edelleen suosikkejani. Yhden huulikiillon olen jopa merkiltä käyttänyt loppuun asti! Se oli Butter Gloss sävyssä Apple Strudel. NYX:in lisäksi omistan yhden huulikiillon e.l.f:iltä ja yhden ColourPopilta. 


NYX Butter Gloss
Luottohuulikiilto! Pigmenttinen, kosteuttava, ei ole tahmainen, tuoksuu ihanan vaniljaiselta. Sävyjä löytyy runsaasti. Minulta löytyvät tällä hetkellä sävyt Raspberry Tart, Angel Food Cake ja Sunday Mimosa. Kaksi ensimmäistä olen ostanut itse ja viimeisimmän saanut lahjaksi. Raspberry Tart on marjaisen sävyinen, keskipeittävä sävy. Käytän sitä aika harvoin, mutta se on kiva sävy sellaiseen luonnollisen marjaiseen huulimeikkiin. Angel Food Cake on näistä kolmesta suosikkini. Se on viileä keskipeittävä nudesävy, ihan ehdoton jokaisen meikkipussiin. Sunday Mimosa on persikkainen sävy, joka on peittävämpi kuin kaksi edellistä. Siinä on jopa pelottavan paljon pigmenttiä, minkä vuoksi käytän sitä lähinnä kevyesti tuomaan persikkaista sävyä jonkun nudepunan päällä. Yksinään Sunday Mimosa ei näytä hyvältä minulla, mutta tuohon tarkoitukseen se on ihan hyvä.


NYX Intense Butter Gloss
Ihan huikea huulikiilto! Näissä on täysin peittävä pigmentti, mutta muuten samat ominaisuudet kuin tavallisilla Butter Glosseilla. Näiden kohdalla toivoisin, että sävyvalikoima olisi laajempi. Nudesävyjä olisi etenkin kiva saada lisää! Omistan Intense Butter Glosseja kaksi, sävyt Berry Strudel ja Tres Leches. Berry Strudel on erikoinen ja kaunis violetin sävy. Erikoisesta sävystä johtuen tämä on minulla enemmän keräilykappale, mutta ehdottomasti voisin nyt syksyn tullen yhdistää tämän myös meikkiin. Tres Leches on kaikkien aikojen suosikkihuulikiiltoni, näin vaatimattomasti ilmaistuna. Jos minulla on huulilla kiiltoa, se on todennäköisimmin tätä. Sävy on ihana, aavistuksen viileä nude. Tykkään, kun tässä on niin hyvä pigmentti ja sitä voi hyvin käyttää yksinään huulilla myös huolitellummassa meikissä. 


e.l.f EX-tra Lip Gloss
Tässä on NYX:in Intense Butter Glossien jälkeen paras pigmentti, mitä omaan kokoelmaani tulee. Sävy Michael* (miksi näillä on miesten nimet?!) on kaunis marjainen sävy. Huulikiilto ei valitettavasti pysy huulilla kovin hyvin, minkä vuoksi tämän kanssa huultenrajauskynä voisi olla hyvä. Tämä ei muiden omistamieni kiiltojen tavoin tunnu huulilla tahmaiselta. EX-tra-huulikiillot ovat näköjään poistuneet e.l.f:in valikoimasta.

ColourPop Ultra Glossy Lip
Halusin testata huulikiillot myös lempimerkiltäni ColourPopilta, joten tilasin sävyn Finders Keepers. Huulikiillossa on miellyttävä, ei-tahmainen koostumus ja kevyt pigmentti. Tuoksussa on alkuun epämiellyttävä, teollinen vivahde, mutta huulilla kiilto ei enää tuoksu miltään. Finders Keepers on hyvin saman tyyppinen sävy kuin NYX:in Angel Food Cake eli viileähkö nude. Finders Keepers on vain vielä astetta viileämpi kuin Angel Food Cake.

Vasemmalta oikealle: NYX Butter Gloss sävyt Sunday Mimosa, Angel Food Cake ja Raspberry Tart, NYX Intense Butter Gloss sävyt Berry Strudel ja Tres Leches, e.l.f EX-tra Lip Gloss sävy Michael* ja ColourPop Ultra Glossy Lip sävy Finders Keepers

Löytyykö sinulta joku näistä? Mikä on suosikkihuulikiiltosi?

*Saatu blogin kautta

8 kommenttia:

 1. Huulikiillot ei ole mun juttu ollenkaan, eikä kyllä mattahuulipunatkaan. Oon vissiin aika vanhanaikainen ja käytän etupäässä ihan normihuulipunia. Mulla on vain yksi huulikiilto, Nyxin Butter Gloss sävyssä Sugar Cookien, enkä oikein saa sitäkään käytettyä muuten kuin huulipunan päällä, jos satun muistamaan, yleensä en muista. Tämmönen tapaus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin siis mäkin! Normipunissa tykkään kyllä sekä kosteuttavammista että mattaisemmista, kunhan pigmentti on hyvä eikä sellainen läpikuultava. Mut sehän on hyvä et on se "oma juttu" huulimeikissä löytynyt, miksipäs siitä välttämättä poikkeamaan jos on itselle sopinut :)

   Poista
 2. Mulla on kanssa sama, että omistan vain muutaman huulikiillon, kun inhona sitä tahmaista tunnetta. Kaikki mun "kiillot" on mattahuulilakkoja ja niiden tunnusta huulilla tykkään tosi paljon :3 Mä myös aloitin meikkaamisen Anytimen huulikiilloilla xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et aika moni muistaa Anytimen meikit ylipäätään, mut hei samikset jos säkin oot aloittanut noilla huulikiilloilla! :D Melkein ois nostalgian vuoksi huippua jos tuo merkki tulisi takaisin joskus. Tahmaisuus on kyllä nounou!

   Poista
 3. Apua tuli ikävä Anytimen huulikiiltoja 😅 niitä oli aina pakko saada melkein joka sävyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ja sillon tykkäsin huulikiilloissa glitteristäkin, hyyyyyi. :D

   Poista
 4. Ei löydy yhtään näistä, mutta mulla on puniin verrattuna suhteessa myös todella vähän huulikiiltoja. Uudet Joe Blascon kiillot on tosi kivoja, mutta omat suosikkini, vaikka ei ne ihan 100% huulikiiltoja ole ovat Diorin Fluid Stickit, rakastan niiden kiiltoa huulilla millaista ei saa muilla, myös Buxomin kiillot ovat kesällä olleet kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näinpä, punia onkin sit "vähän" enemmän kuin 7 :D Kiitti kun jaoit omat suosikit, nuo Buxomin kiillot pitäiskin tsekkaa kun ovat niin kehuttuja!

   Poista