Sivut

3. heinäkuuta 2017

München: Altstadt ja Residenz-palatsi

Kävimme toukokuussa poikaystäväni kanssa neljän yön reissulla Münchenissä Saksassa. Ajattelin taas jakaa vähän kokemuksia ja vinkkejä, jos joku lukija on reissupostauksistakin kiinnostunut.

Lensimme molemmat lennot Finnairilla ja yövyimme Buddy Hotel -hotellissa aivan vanhan kaupungin (Altstadt) kupeessa. Voin suositella tuota hotellia, jos tykkäät simppelistä, kompaktista ja siististä tyylistä. Mitään luksusta hotellihuone ei siis ollut vaan enemmänkin modernia ja toimivaa. Ainoana miinuksena, että huoneessa oli ilmastointi, mutta kuumuudesta päätellen se ei toiminut kovin tehokkaasti.

Kerron tässä ensimmäisessä osassa vähän Münchenistä itsestään, sen vanhasta kaupungista ja Residenz-palatsista.   


MÜNCHEN

Münchenissä asuu 1,5 miljoonaa asukasta ja se on Baijerin osavaltion pääkaupunki. Münchenistä monelle tulee mieleen ainakin Oktoberfest, olut, ruoka ja baijerilaiset perinneasut. München kuuluu Saksan kolmen suurimman kaupungin joukkoon, mutta on matkalijalle mukava kaupunki pienen ydinkeskustan vuoksi. Münchenin keskustassa on helppo liikkua jalan ja mekin käytimme metroa vain tulo- ja lähtöpäivinä. München on kiva kaupunki kulttuurin ystäville, koska kaupungista löytyy paljon kiinnostavia museoita sekä muuta kulttuuria kuten musiikkia, teatteria ja urheilua. Itse tykkäsin kaupungissa vain kävellä ja katsella vanhan kaupungin arkkitehtuuria sekä Isar-joen ympäristöä. Myös shoppailuun on kaupungissa hyvät mahdollisuudet ja kosmetiikkaakin löytyy useista eri kaupoista, kuten Müller, Rossmann, DM ja Douglas sekä monien merkkien, kuten Ritualsin omasta myymälästä.   ALTSTADT 

Münchenin vanha kaupunki on suhteellisen pieni alue, mikä muodostuu Marienplatz-kadun ympärille. Vanhassa kaupungissa oli kiva vain kävellä ja ihmetellä kauniita rakennuksia. Siellä on myös paljon kauppoja ja ravintoloita, joissa me emme kyllä hirveästi käyneet. Altstadtissa on oma tunnelmansa, kiireetön ja rauhallinen. Vanhan kaupungin puolella ei juurikaan saa liikkua autolla, mikä vaikuttaa varmasti fiilikseen. Turisteja alueella liikkuu paljon, mikä tietysti on odotettavissa. 


RESIDENZ-PALATSI

Vanhan kaupungin kupeessa sijaitseva Residenz-palatsi on ollut alunperin linna, mitä on pikkuhiljaa eri hallitsijoiden toimesta laajennettu ja laajennettu. Se on toiminut Baijerilaisten kuninkaiden, herttuoiden ja muiden hallitsijoiden asuinpaikkana ja hallitusten toimipaikkana vuodesta 1508 vuoteen 1918 saakka. Nyt se toimii museona, missä pääsee katselemaan entisten aikojen loistoa ja kurkistamaan myös aarrekammioon, missä on huikeita kruunuja, koruja ja muita arvoesineitä. Valtavissa tanssisaleissa tuli oikeasti halu päästä tanssimaan jossain isohelmaisessa prinsessamekossa. Ja nuo kruunut, niin kauniita!Münchenissä on oikeasti nähtävää vaikka kuinka, mutta me tyydyimme tällä kertaa vähään että ehdimme myös ottaa vain iisisti. Yhtenä päivänä vuokrasimme kuitenkin auton, jotta pääsimme kiertämään myös Münchenin lähiympäristössä. Kerron siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Oletko käynyt Münchenissä? Missä olit edellisen kerran lomamatkalla?

6 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää, etenkin tuo palatsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. München on kyllä kaunis ja historiallinen kaupunki :)

   Poista
 2. Wau mitä kruunuja! Näitä matkapostauksiakin on kiva lukea, saapa vinkkejä itsellekin, minne voisi tulevaisuudessa matkustaa :) En ole koskaan ollut Münchenissä, mutta Berliinissä on tullut käytyä. Viimeisin reissu oli viime syksynä Budapestiin, mutta tänä kesänä kyllä olisi tarkoitus johonkinpäin lähteä, jotta saa edes vähän kokea kesää, kun säät on täällä ollut aika laimeat :D

  PS. Taisin jo instassakin kommentoida, mutta tuo kuva susta tuossa punakirjavassa mekossa on niin upea isolla U:lla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös lukea tuttujen ihmisten matkapostauksia, mut ymmärrän et ne ei kaikkia kauneusblogin lukijoita kiinnosta :) Mä en taas ole koskaan käynyt Budapestissä, mut Berliinissä useampaan kertaan ja se on kyllä yksi mun suosikkikaupungeista! Toivottavasti löydät kivan matkakohteen kesälle, voin suositella Euroopasta ainakin Prahaa jos et ole siellä vielä käynyt :) Ja kiitos vielä kuvakehuista!<3

   Poista
 3. Munchen on kaunis kaupunki, ja siitä tulee mieleen Itävallan Wien, jossa on samanlaista rauhallista ja tunnelmallista fiilistä verrattuna urbaaniin Berliiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo München ja Berliini ovat fiilikseltään kyllä hyvin erilaisia. Voisin sun kuvauksen perusteella tykätä kyllä Wienistäkin, ylipäätään Itävallassa olisi huippua päästä joskus käymään. Sinne matkustaminen on vaan aika kallista :/ Mut jonnekin Alppien lähelle pitää kyl vielä päästä :)

   Poista