Sivut

22. heinäkuuta 2017

3 x Glittermeikki

Hellou! Tuli taas otettua pieni blogitauko, kun edellinen viikko tuli vietettyä kotiseudulla Itä-Suomessa ja tämä viikko sitten meni palaillessa arkeen. Haluan kuitenkin ennen blogijutuissa eteenpäin siirtymistä mennä takaisin vielä viikon takaisiin festarifiiliksiin meikkipostauksen muodossa. Osallistuin Joensuussa järjestettäville Ilosaarirock-festareille ja tiesin jo etukäteen, että festarimeikkini tulen koostamaan glittereiden ympärille. Tein siis kaikille kolmelle päivälle erilaiset glitterlookit ja kerron nyt vähän niistä ja samalla miten voit toteuttaa kyseiset glitterlookit!


1. Pink Fairy

Ensimmäisenä rokkipäivänä eli perjantaina päätin, että päivän teemaväri on pinkki ja sitä on oltava joka puolella reilusti. Meikin tein Super Pink** -glitterin ympärille. Silmämeikki on tehty Anastasia Beverly Hillsin Modern Renaissance -luomiväripaletilla, kuten muuten kaikki muutkin tämän postauksen silmämeikit. Tuo paletti on vaan niin monipuolinen! Huulilla on ColourPopin Lippie Penciliä ja Lippie Stixiä, molemmat sävyssä Aquarius. 

Hiusten laineet olen tehnyt kosteisiin hiuksiin tehdyillä leteillä, jotka aamulla vain avasin. Laineita ei kuulu harjata auki, vaan ne pikemminkin kannattaa rutistella jonkun hiuksia karhentavan suihkeen avulla pysymään paikoillaan. Suosikkini tähän on Biozellin Texturizing Spray -suihke. Tällä kertaa halusin latvoihin myös vaaleanpunaisen sävyn ja sen tein suihkuttamalla niihin runsaasti Biozellin sävyspraytä. Tuo suihke itsessään jo karhentaa hiusta todella paljon, joten tähän kampaukseen ei tekstuurisuihketta juuri tarvitse.

Halusin hiuksiin myös perinteisen söpön festarikampauksen eli space buns -tyyliset puolinutturat. Hauska fakta - kiinnitin nutturat muumi-hiuslenkeillä, missä on hyttysiä karkottavaa ainetta. En tiedä toimivatko ponnarit yhtään, mutta ainakin halusin uskoa että niistä oli jotain hyötyä :D Nutturat halusin myös, että saan syyn tehdä keskijakauksen hiuksiin. Nyt sain nimittäin vihdoin testattua glitterjakausta! Jakaukseen sivelin kiinnitysaineena toiminutta liukuvoidetta (jep, se on vaan paras glitterjuttuihin!) ja sen jälkeen töpöttelin glitteriä hiuksiin ihan sormilla. Hiuksissa on hienojakoisempaa koristeluglitteriä ja päällä hieman myös Super Pink -glitteriä Glitternistiltä.


Glittersuihkaus:

Käytetty glitter: Glitternisti Super Pink

Levitä kiinnitysainetta (käytin liukuvoidetta) aloittaen silmän ulkokulmasta kohti ohimoa ja poskea taputellen sitä iholle sormella, vanupuikolla tai siveltimellä. Kiinnitysainetta voi lisätä myös myöhemmin. 

Tämän jälkeen aloita glitterin levittäminen aloittaen myös silmän ulkokulmasta ja edeten kasvojen reunoja kohti. Ajatus on saada suurin glitterkeskittymä lähelle silmää ja saada glitter näyttämään hajanaisemmalta kasvojen reunoja kohti. Jäljen ei kuitenkaan tarvitse olla tarkkaa, huolettomuus mielestäni kuuluu glitterlookkeihin. 

Lisää glitteriä taputellen sitä silmän ulkokulmasta kasvojen ulkorajoja kohti niin, että muutamaan kohtaan tulee glitter"vana". Näin lopputulos näyttää vähän siltä kuin glitteriä olisi suihkutettu kasvoille sprayn tavoin.


2. Mermaid Fun

Toisena päivänä eli lauantaina halusin tehdä meikin Dust & Dance -nimisen brändin Mermaid Mix** -nimisen glitterin ympärille. Tämä glitter on ihan super nätti ja erikoinen; siinä on suuria pinkkejä ja vihreitä glitterpartikkeleita ja pienempiä hopeisia. Kuulostaa oudolta, mutta näyttää tosi hauskalta! Kyseinen glitter on myös alunperin Glitternistiltä, mutta merkin nettikaupassa ei näköjään myydä enää mitään Dust & Dance -merkkisiä glittereitä.

Koska ei festareita ilman shokkipinkkejä huulia, yhdistin ne tähän meikkilookkiin. Silmämeikin taas jätin neutraaliksi ja mataksi, että kasvoilla ei ole liikaa "häppeningiä". Huulilla on ColourPopin Scandy Lippie Stix ja silmämeikki on tosiaan tehty taas Anastasian Modern Renaissance -paletilla.

Hiuksiin pyysin apua siskoltani. Hän teki minulle kaksi ranskanlettiä, minkä päät vetäisin lopuksi niskaan "nutturaksi". Kivaa tässä lookissa on se, että hiukset ovat kokonaan kiinni. Tällöin kampaus pitää hiukset poissa silmiltä ja hiostamasta niskaa. Ja itse tykkään lettikampauksista muutenkin tosi paljon, olen vaan surkea tekemään niitä.


Glitter highlight:

Käytetty glitter: Dust & Dance Mermaid Mix

Levitä kiinnitysainetta (tässä jälleen liukuvoide) poskien korkeimmalta kohdalta kohti ohimoita, minne normaalistikin tekisit korostukset. Taputtele glitteriä kiinnitysaineen päälle sormella/siveltimellä/vanupuikolla. Anna glitterin "häivyttyä" ulkoreunoja kohti eli laita sinne glitteriä hajanaisemmin.


3. Bronze Freckles

Kolmannen päivän eli sunnuntain meikki oli ehkä jopa suosikkini näistä kolmesta ja kuulemma myös poikaystäväni suosikki, vaikka hän etukäteen kovasti epäilikin idean toimivuutta. :D Sain edellisenä päivänä idean tehdä viimeinen meikki glitterpisamien ympärille. Jonkin verran olen näihinkin sosiaalisessa mediassa törmännyt, mutta en niin paljoa kuin kahden ensimmäisen meikin glitterlookkeihin. Minulla on luonnostaankin pisamia, mitkä näkyvät kesällä selvästi. Näin ollen niistä oli helppo ottaa mallia pisamien paikkojen suhteen. Pisamiin olen käyttänyt Glitternistin Super Bronze* -glitteriä.

Silmämeikki on tehty jälleen Anastasian Modern Renaissance -paletilla, mistä valitsin oranssiin ja kultaan taittavia sävyjä. Huulilla on siskoltani tuliaiseksi saamaani Barry M:n huulipunaa sävyssä 172 Bare It All. Halusin pitää tämän meikin sävyiltään hyvin luonnollisena.

Juuri kun edellisen lookin kohdalla sanoin, etten osaa tehdä lettikampauksia, niin viimeisen päivän kampauksen tein kuitenkin ihan itse. Uskalsin ottaa riskin ja kokeilla uutta, koska festarikampauksen ei mielestäni tarvitse olla ihan viimeisen päälle siisti. Tein siis sivujakauksen molemmin puolin hollantilaiset letit, mitkä letitin puolesta päästä loppuun saakka ja kiinnitin pään taakse yhteen kumilenkillä "pannaksi". Ennen kiinnittämistä löysytin lettejä reilusti varovasti nyhtämällä, jotta sain niistä isommat ja rennommat. Ennen lettien tekoa olin kihartanut hiukseni suoristusraudalla.


Glitterpisamat:

Käytetty glitter: Glitternisti Super Bronze

Tein pisamat vähän samaan tapaan kuin edellisetkin glitterlookit, mutta tällä kertaa levitin kiinnitysainetta (jälleen liukuvoide) pisteinä suurin piirtein niihin kohtiin missä minulla on luonnostaankin pisamia. En siis katsonut erityisesti yksittäisten pisamien paikkoja, vaan enemmänkin kuinka ne levittyvät, missä niitä on eniten ym. Näille kohdille aloin sitten pienellä siveltimellä varovaisesti levittää glitterhiukkasia. Tätä tehdessä on hyvä muistaa, etteivät oikeatkaan pisamat ole kasvoilla symmetrisesti. On siis ihan ok, jos johonkin kohtaan tulee useampi lähekkäin ja toisaalle vähemmän. Puolien ei myös tarvitse olla toisiinsa nähden samanlaiset. Laitoin pisamia lähinnä poskille ja nenänvarteen, missä suurin osa omista pisamistanikin on.

---
Loppuun vielä muutama yleinen vinkki koskien glittermeikkejä. Itse suosin siis glitterin kiinnityksessä liukuvoidetta, koska se ei tunnu kasvoilla niin tahmaiselta kuin vaseliini. Toki hommaan sopivat myös monet muut iholle imeytymättömät geelimäiset aineet ja se Glitternistin suosima vaseliini ja vaikka vaseliinipohjaiset huulivoiteet. Ja hiuksiin voi käyttää aika itsestäänselvästi myös hiusgeeliä. 

Ideana kiinnityksessä on, että kiinnitysaine ei imeydy ihoon, jotta glitter pysyy siinä mahdollisimman pitkään. Aine ei myös saa irroittaa alla olevaa meikkiä eikä näkyä iholla. Ripsiliimaa suosittelisin vain painavempien strassien ja vastaavien kiinnitykseen, kevyille glittereille riittää kevyempi kiinnitysaine ihan mainiosti. Silmäluomille taas käyttäisin Glitter Glue -tyylistä silmämeikinpohjustajaa. Omat meikkini pysyivät moitteettomana illan loppuun saakka, eikä glitter varissut kuin silloin kun vahingossa raavin kasvojani unohtaen glitterin olemassa olon.

Yleensä glitterit on tehty PET-muovista, mikä ei maadu vaan jää ympäristöön. Nämä glitterit kannattaakin mahdollisimman pitkälle poistaa kasvoilta ja hiuksista ennen meikin/hiusten pesua. Älä siis huuhdo glitteriä vain viemäriin. Totesin toimivimmaksi meikinpuhdistusliinat, joihin glitterhiput voi näppärästi "poimia" kasvoilta. Jokaikistä hippua en yleensä jaksanut poistaa, mutta olen ajatellut suurimman osan olevan jo parempi kuin ei mitään. Seuraavaksi tahdon kuitenkin kokeilla Glitternistillekin rantautuneita biohajoavia glittereitä, mitkä näyttävät upeilta!

Iskeekö glittertrendi? Joko olet itse testannut glitteriä kasvoille tai hiuksiin?

*Tuotteesta saatu näyte blogin kautta   
**Saatu työharjoittelun kautta

6 kommenttia:

 1. Tosi nättejä kampauksia ja meikkejä! Tuo pisamainen look oli myös mun suosikki. :)

  VastaaPoista
 2. Mä jätän glitterit nuoremmille mutta tosi kivoja nää kaikki, munkin suosikki on toi vika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs nytten, mä laitoin äidillenikin glitterhighlightit tuonne Ilosaarirockiin yhtenä päivänä :) Hän tykkäsi ja oli monet kehuneet! Et ei glitterin käyttöön ole yläikärajaa ;) Kiitos kehuista!

   Poista
 3. Iskee, ihastelin näitä instan puolella, mielestäni ovat aivan ihanat. En ole varma ikäni puolesta mihin tilanteeseen saattaisiin laittaa, mutta jotkut festarityyppiset tai Tubecon, niin toimis kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun iskee! Ja ehdottomasti glitterit Tubeconiin, siellä on hyvä tilaisuus kimaltaa! :)

   Poista