Sivut

7. maaliskuuta 2017

7 asiaa joita rakastan meikkaamisessa

Eräs kerta kun meikkasin viikonloppuaamuna, tuli minulle mieleen miten rentouttavaa puuhaa meikkaaminen oikeastaan onkaan. Ennen en niinkään välittänyt itse prosessista, vaan lähinnä valmiista lopputuloksesta. Nykyään meikkaaminen on yksi suosikkiharrastuksistani ja mukava tapa viettää aikaa. Edelleen on niitä kiireisiä aamuja, kun toivoisin meikin ilmestyvän naamalle sormia napsauttamalla. Ajan kanssa meikkaamisesta tykkään nykyään yhtä paljon kuin onnistuneesta, valmiista meikistäkin. Tässä 7 asiaa, jotka tekevät meikkaamisesta niin kivaa! 


1. luomivärit jotka häivyttyvät kuin itsestään toisiinsa

Tämä ei ole mitenkään itsestäänselvyys edes hyväpigmenttisten ja muuten hyvälaatuisten luomivärien suhteen. Parhaimmassa tapauksessa luomivärit kuitenkin ovat sekä pigmenttisiä että helposti häivyttyviä. Oikeasti hyvät luomivärit ikäänkuin sulautuvat toisiinsa, eikä niitä tarvitse häivytellä juurikaan kuin ulkoreunoista.  

2. kaikki maailman aika ja suosikkituotteet

Meikkaaminen on parasta, kun sen saa tehdä kiireettömästi. On viikonloppuaamu ja aikaa tuntuu olevan loputtomasti. Valitsen suosikkimeikkini rauhassa yksi kerrallaan Alexin kätköistä ja laitan ne esille kylpyhuoneeseen missä yleensä meikkaan. Otan juuri ne meikit, joilla sillä hetkellä huvittaa meikata. Ja sitten teen rauhassa juuri niin monta vaihetta silmämeikissä kuin tahdon tai hifistelen meikkipohjan kanssa niin kauan kuin huvittaa.   


3. uuden tuotteen korkkaaminen/testaaminen

Uuden kosmetiikkatuotteen korkkaaminen on aina huippua ja uusien meikkien testaaminen vielä parempaa. Rakastan sitä kun pääsen ensi kertaa kokeilemaan pitkään himoitsemaani luomiväripalettia tai poskipunaa. Se fiilis, kun hipaisen vain swatcheja varten testattua tuotetta ensi kertaa siveltimellä ja laitan sitä kasvoilleni! Ja sen jälkeen pääsee leikkimään tuotteella ja testaamaan mihin se pystyy. Usein luon meikkilookin uuden tuotteen ympärille.  

4. täydellinen meikkipohja

Meikkipohja on minulle meikin tärkeimpiä osa-alueita. Joskus meikkituotteet, iho ja maailmankaikkeus toimivat yhteen ja pohjasta tulee juuri sellainen kuin olin ajatellutkin, ellei parempi. Primer häivyttää ihohuokosia jättäen sileän pohjan meikkivoiteelle ja meikkivoide levittyy sulavasti mukautuen ihooni. Peitevoide peittää kaikki mahdolliset ihon pikkuvirheet, tehden meikkipohjasta tasaisen värisen ja näköisen. Puuteri tuo viime silauksen peittävyyteen ja vie mukanaan turhan kiillon. Meikkipohja näyttää luonnolliselta ja kauniilta ja kestää koko päivän.


5. onnistuneet kulmakarvat

Sitä tapahtuu harvoin, mutta välillä saan kulmakarvat meikattua hyvin. Se tarkoittaa, että kulmista tulee lähes identtisen näköiset, semiluonnolliset ja siistit. Kulmakarvat eivät pistä silmään olemalla liian tummat tai tehdyn näköiset, vaan sulautuvat muuhun meikkiin.

6. erotellut, tuuheat ripset

Muistan erityisesti silloin kun käytin ripsiseerumia, ripset näyttivät melkein aina superpitkiltä, joten niihin oli helppo laittaa ripsiväriä. Parhaimmillaan myös hyvä ripsiväri saa aikaan samoja fiiliksiä kuin ripsiseerumia käyttäessä. Aloitan taivuttamalla ripset kunnolla kaarelle useammasta kohtaa. Levitän ripsiväriä pari kerrosta ja tarvittaessa harjaan ylimääräiset möykyt pois. Parhaimmillaan lopputulos on viuhkamaiset ripset, jotka tuovat silmät kivasti esiin.


7. silmämeikki, huulimeikki ja poskipuna mätsäävät

Teen yleensä meikin joko kylmän tai lämpimän sävyiseksi ja ehkä nudemeikki saattaa olla jotain näiden väliltä. Tykkään kyllä myös esimerkiksi yhdistelmästä kultainen silmämeikki + violetit huulet, mutta pääasiassa meikkini yrittää olla sävymaailmaltaan yhtenäinen. Aina eivät sävyt toimi niin hyvin yhteen kuin toivoisi, mutta parhaimmillaan ne tukevat toisiaan ja saavat naaman näyttämään freesiltä ja nätiltä.

Mistä pidät eniten meikkaamisessa? Samaistutko näihin fiiliksiin?

Postauksen kuvat ovat myöhemmin blogiin tulevista postauksista.

8 kommenttia:

 1. Samaistun kyllä kohtaan kolme, lisäksi jos tuote on ulkoisesti kaunis ja se on toimiva, sen käyttö on joka kerta yhtä juhlaa sen ensimmäisen kerran jälkeenkin. Itselleni meikkaus on rentouttava kokemus, joten se on varmasta se asia, miksi pidän siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Siinä ensimmäisessä käyttökerrassa on aina oma erityinen viehätyksensä, mutta hyvissä tuotteissa uutuudenviehätys saattaa säilyä pitkäänkin :) Meikkaaminen saattaa parhaimmillaan olla jopa meditatiivista :D

   Poista
 2. Samaistun etenkin kohtaan 2 ja 3! Mä voin käyttää vaikka tuntitolkulla aikaa meikkaamiseen, varsinkin jos on juhlasta/bileistä/festareista/treffeistä jne kysymys :D Meikkaaminen on mulle osa itse juhlaa ja itse meikkausprosessi nostattaa fiilistä oikeaan suuntaan :) Kaverit eivät sitä aina ymmärrä, että miten voin käyttää kaksi tuntia meikkaamiseen :D

  Ja kohta 3! Uuden tuotteen testaaminen on huikeaa varsinkin silloin, jos ennakko-odotukset eivät ole korkealla, mutta tuote osoittautuu ihan huipuksi. Mulla on monesti käynyt näin edullisemman kosmetiikan kanssa. Toisaalta siitä tulee helposti huono fiilis, jos testaa uuttaa kalliimpaa kosmetiikkaostosta, mutta se ei vastaakaan odotuksia. Mutta sekin on osa tätä harrastusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kohdat tulivat mullakin ensimmäisien joukossa mieleen, kun mietin mistä meikkaamisessa tykkään eniten :) Mä itseasiassa meikkaan hyvinkin "nopeasti", myös silloin kun aikaa olisi. Harvemmin menee tuntia pidempään :D Mä toisaalta meikkaan seisten, niin istuen voisi aikaa mennä pidempään kun samalla tekisi muutakin. Sä varmaan meikkaat meikkipöydän ääressä? Mut todellakin ymmärrän laittautumisprosessin tärkeyden, se on usein jopa illan parhaita juttuja juhlimaan lähtiessä!

   Samoilla linjoilla olen sun mietteistä uusista tuotteista ja niiden testaamisesta. On myös huippufiilis, kun testaat ekaa kertaa jotain mistä tiedät jo etukäteen, että tulet siitä tykkäämään. Mulla tää fiilis on tullut esimerkiksi Anastasian Modern Renaissance -palettia testatessa. Tiesin et se on hyvä ja se onkin ihan huippu :)

   Poista
 3. Voin samaistua kaikkiin kohtiin, ehkä kuitenkin 6. kohta ei ihan osu minuun, koska ripseni vaan ovat nysät ja harvat, ja saavat ollakin. Who cares?
  Meikkaaminen on kivaa, luovaa ja rentouttavaa puuhaa, että arkena siihen menee ainakin tunti ja erityistilanteissa ja viikonloppusin helposti melkein parikin tuntia. Meikkaaminen on taidetta;) :) Kyllä se niin on! Eikö olekin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, et sulla on samoja fiiliksiä meikkaamisesta :) Mulla negatiivisia fiiliksiä tulee enemmän kulmakarvoista kuin ripsistä, mutta ymmärrän sun tuskan. Ja onneksi maailma ei siihen kaadu jos jokin osa meikissä ei ole täydellinen, kokonaisuus ratkaisee.

   Meikkaaminen on todellakin taidetta! Ainakin jos sitä tekee omaksi ilokseen ja siitä nauttii. Ja nautinnollisiin asioihin kannattaakin käyttää aikaa :)

   Poista
 4. 2,3 ja 4 kohdat on sellaisia, joihin samaistun kaikkein eniten. Mikään ei oo niin ihanaa kuin panostaa oikein kunnolla ajan kanssa meikkiin ja kyllähän sen yleensä lopputuloksestakin näkee, jos meikki on tehty kunnolla ajan kanssa :) Tykkään varsinkin viikonloppuisin kokeilla erilaisia silmämeikkityylejä ja aina se on yhtä hauskaa, vaikka lopputulos ei aina kaunis olekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi meikkipohja on jännä homma, koska sen onnistumisesta saan usein suurimmat kiksit kulmakarvojen ohella. Mulle meikkipohja on meikin tärkeimpiä osa-alueita ja sen tekemisen osaan myös mielestäni parhaiten meikissä.

   Sun meikit näyttääkin aina ajan kanssa tehdyiltä ja siltä et oot niihin panostanut :) Kiva kun sä osaat myös leikitellä väreillä, etkä pelkää kokeilla uutta. Ja kuten Sari tossa yllä totesi, meikkaaminen on taidetta!

   Poista