Sivut

17. helmikuuta 2017

Estenomiopintojen kuulumisia

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa rupattelupostauksen ja kertoa vähän opiskelukuulumisiani. Minun piti päivitellä fiiliksiä ekasta lukukaudesta jo ennen joulua, mutta silloin se jotenkin jäi.

Selvisin siis ensimmäisestä lukukaudesta ihan kunnialla. Markkinointiviestinnän portfolio ja muut tehtävät aiheuttivat harmaita hiuksia, mutta kemia taas alkoi kiinnostaa yhä enemmän, kun siitä aloin jotain tajuta. Arvosanani vaihtelivat 3-5 (asteikko on ammattikorkeakoulussa 1-5), mihin olen oikein tyytyväinen. 

Pakollisten kemian ja markkinointiviestinnän lisäksi suoritin vapaavalintaisena Valmentavan kemian, Saksan perusteet 1:sen ja Service as business -opintojakson. Toisin kuin edellisessä koulupostauksessa sanoin, pääsin matikan lähtötasotestistä läpi, joten sen valmentavalle kurssille en sitten mennyt.


Haastavimmaksi asiaksi syksyn opiskeluissa sanoisin ehdottomasti Photoshop-kuvankäsittelyohjelman käytön opettelun. Siinä vasta on monimutkainen ja pikkutarkka ohjelma! Olen kaukana tekniikan ihmelapsesta, joten tuon käyttö oli oikeasti haastavaa ja rehellisesti sanottuna on edelleen. 

Parasta taas oli suoriutua kunnialla valmentavan kemian ja sen jälkeen varsinaisen kemian opinnoista. Yllätin itseni miten hyvin osasin ja ennen kaikkea miten mielenkiintoista kemia voi ollakaan, kun siihen pääsee sisälle. Estenomiopintojen kemia ei oikeastaan ole kovin syväluotavaa, mutta perusasiat tulee osata, jotta ymmärtää myöhemmin miten kosmetiikka toimii ja miten sitä tehdään.

Nyt kun kevätpuolella jo ollaan, voisin kertoa jo keväänkin opinnoista. Pakollisista opintojaksoista alkoivat heti vuoden alusta Kosmetiikka-alan makroympäristö, Biokemia ja English for Cosmetics Industry, jonka päädyin opettajan suosituksesta AHOT:oimaan. AHOT tarkoittaa hyväksilukua sillä erotuksella, että puuttuvat tiedot opintojaksosta täytyy opetella ja näyttää että ne osaa. Minulle se tarkoittaa kosmetiikka-alan sanastoa, koska olen aiemmin suorittanut 5 opintopistettä englannin opintoja terveydenhoitajaopinnoissa. 


Kosmetiikka-alan makroympäristön opintojakso kuulostaa eksoottiselta, mutta käytännössä se tarkoittaa taloustietoa kosmetiikan alalta. Biokemia on juuri niin jännää kuin miltä se kuulostaakin. Käytännössä biokemiassa opiskelemme solun rakenteita ja toimintoja sekä biomolekyylejä. Osa näistä on minulle tuttua jo lukion biologiasta ja terveydenhoitajaopinnoista, mutta voin kertoa kertauksen tulevan tarpeeseen. Solun energiantuotanto ei nimittäin ole mitenkään yksinkertainen juttu!

Myöhemmin keväällä alkavat vielä opintojaksot nimeltä Kosmetiikkabrändi, jonka oletan käsittelevän nimensä mukaan brändäystä ja Kosmetiikan lainsäädäntö (superjännää, etenkin eläinkoejutut kiinnostaa!). Vapaavalintaisena jatkan saksan opiskelua Saksan perusteet 2 -opintojaksolla ja lisäksi otin Kosmetiikan ravintolisät -opintojakson, josta toivon tajuavani jotain kun kurssi alkaa.

Jännittävin uusi asia opinnoissa keväällä on ollut ensimmäinen harjoitteluni. Yleensä harjoitteluun mennään vasta toisen vuoden lopulla tai kolmannen vuoden alussa, mutta teen itse tämän harjoittelun vapaavalintaisiin opintoihin. Päädyin harjoitteluun puolivahingossa, mutta oikeasti tämä on ollut ihan huippu juttu! 


Harjoittelun suoritan kevään 2017 aikana Boxie Oy:llä, joka tekee monelle varmasti tuttua Bette Boxia (ent. LivBox). Teen harjoittelussa pääasiassa sisällöntuottoa yrityksen Bette Beauty -sivustolle eli kirjoitan sinne lyhyitä kauneusaiheisia artikkeleita. Tämän lisäksi pääsen tietysti kurkistamaan Bette Boxin kulissien taa, mikä on ollut todella mielenkiintoista. Toivon mukaan pääsen myöhemmin keväällä tutustumaan yrityksen toimintaan tarkemmin.

Huh! Siinäpä "lyhyt" kertomus opiskelukuulumisistani viimeisen reilun puolen vuoden ajalta. Paljon on kaikkea meneillään, mutta onneksi ala edelleen kiinnostaa. kyselkää vaan, jos tahdotte tietää jotain lisää estenomiopinnoista tai minun ajatuksiani niistä :) 

10 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun kuulumisista! Aina kun estenomiopinnoista kuulee ja lukee, ne alkavat kiinnostaa mua yhä enemmän. Mua ei itseasiassa voisi vähempää kiinnostaa mikään muu amk-tutkinto, mutta estenomi voisi olla mun juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että opiskelujutut kiinnostaa :) Estenomitutkinto on kyllä monipuolinen, siitä löytyy jotain vähän kaikille kosmetiikasta innostuneille.

   Poista
 2. Tosi kiva kuulla millaisia opintoja sulla on siellä! Ja huippua kuulla, että olet viihtynyt koulussa :) Tsemppiä jatko-opintoihin!

  VastaaPoista
 3. Kosmetiikkabrändäys kuulostaa mielenkiintoiselta, ja harjoittelupaikkakin vaikuttaa just sellaiselta mikä itseäni kiinnostaisi. Olisi hauska nähdä Bette boxin toimintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brändäys kiinnostaa muakin :) Oli kyllä onnenpotku, että pääsin tuonne Boxielle.

   Poista
 4. Sun opinnot kuulostaa todella mielenkiintoisilta! Mua itseäni alkaa koko ajan kiinnostaa vain enemmän ja enemmän estenomin opinnot, harmi kun koulutus poistui jokunen vuosi sitten täältä Turusta :/ Vaikka toki tuo monimuotototeutus olisi itselleni mahdollinen vaihtoehto, vaikka täällä Turussa asustelenkin. Multakin tosiaan löytyy se terveysalan amk-tutkinto (bioanalyytikko), mutta jotenkin en koe tätä kuitenkaan ihan täysin omaksi alakseni.

  Kertoile hei ihmeessä myös jatkossa sun opinnoista! Tällaisia postauksia on hurjan mielenkiintoista lukea :) Ja paljon tsemppiä opintoihin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monimuotona tuo on ihan mahdollinen Turustakin käsin. Vuonna 2015 aloittaneilla opetusta on kaksi päivää joka toinen viikko ja muut opiskellaan itsenäisesti. Kiitos tsempeistä ja kiva että olet kiinnostunut :)

   Poista
 5. Siis wau, pakko sanoa! Mä olen haaveillut myös estenomiopinnoista, ja nyt keväällä ajattelin hakeakin Laureaan. Kuulostaa ihan älyttömän mielenkiintoiselta, vaikka nuo kielten opinnot (etenkin ruotsi!) vähän jännittääkin :D Mä kun en ole yhtään kieli-ihminen, en sitten millään tasolla :D

  Onnea mahtavasta harjoittelupaikasta, sekin on varmasti tosi mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muista estenomiopinnoista kiinnostuneista :) Kielten pakollisia opintoja on loppujen lopuksi aika vähän, 5 op ruotsia ja 5 op englantia. Selviät niistä varmasti! Tsemppiä pääsykokeisiin, jos tänne päädyt hakemaan :)

   Poista