Sivut

11. tammikuuta 2017

Päänahan pelastajat

Parina viime talvena olen kärsinyt kuivasta, hilseilevästä ja kutisevasta päänahasta. Pahin näistä on ehdottomasti kutina! Epäilen ongelman johtuvan osittain lisääntyneestä kuivashampoon käytöstä ja pidentyneestä hiustenpesuvälistä. Nurinkurisesti pesenkin talvella hiuksiani useammin kuin kesällä, yleensä joka toinen päivä. Olen löytänyt avuksi myös tuotteita, joilla olen saanut kutinan kuriin. 


Rabbit Maman Radiant Skin -puhdistava kasvonaamio ja Unique Haircaren Omega-3 Scalp & Hair Oil ovat vuorotellen käytettynä pitäneet päänahan kutinan kurissa jo pari kuukautta. Parhaiten nämä ovat tuntuneet vaikuttavan, kun olen pitänyt niitä 5-10 minuuttia saunan lämmössä. 


Rabbit Maman Radiant Skin -puhdistava kasvonaamio on nimensä mukaan tarkoitettu kasvojen iholle, mutta sitä voi käyttää myös päänahkaan. Sain tämän vinkin Rabbit Maman perustajalta I love me -messuilla. Naamio puhdistaa ja rauhoittaa ihoa, mitä myös kutiseva päänahka yleensä kaipaa. 

Hieron naamion pesemättömään, kuivaan hiuspohjaan jakaus jakaukselta. Se tuntuu päänahassa hieman viileältä. Annan naamion vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen pesen hiukset normaalisti. 

Rabbit Maman tuotteita voit ostaa TwistBe:n nettikaupasta tai kivijalkaliikkeestä. Tätä tuotetta nettikaupasta ei tosin tällä hetkellä jostain syystä löydy. Purkki maksoi messuilla noin 20 euroa ja siitä riittää oman kokemukseni mukaan noin viiteen kertaan päänahalle. Suosittelisin tätä käytettäväksi kerran pari talvessa muutaman viikon kuurina, jotta päänahka tulee puhdistettua välillä kunnolla. Olen käyttänyt naamiota parin viikon välein ja siinä välissä seuraavaksi esittelemääni tuotetta.


Unique Haircaren Omega-3 Scalp & Hair Oil on hiuspohjalle tarkoitettu hoitoöljy. Se sisältää muun muassa päänahan verenkiertoa virkistävää piparminttua ja hoitavaa rosmariinia. Käytän öljyä samoin kuin Rabbit Maman naamiotakin, levittämällä jakauksittain ja antamalla vaikuttaa n. 5-10 minuuttia.

Uniquen päänahkaöljy tuoksuu piparminttukarkille, mikä on yksi sen parhaita ominaisuuksia. Öljy ei jätä hiuksia tahmaisiksi, mutta pesen ne yleensä käytön jälkeen kahteen kertaan. Öljy tuntuu ravitsevan ja kosteuttavan päänahkaa, jolloin se ei kutia niin paljoa.

Voitin Omega-3 Scalp & Hair Oil -öljyn eräästä blogiarvonnasta. Sitä saa hankittua muun muassa Ruohonjuuresta 16,90 e hintaan. 30 ml pullosta riittää arvioni mukaan ainakin kymmeneen käyttökertaan.

Nämä kaksi tuotetta yhdessä ovat auttaneet kovasti päänahkaani ja se on talvesta huolimatta tuntunut melko normaalilta. Varmasti ne auttavat myös yksinään, mutta puhdistavan naamion ja hoitavan öljyn yhdistelmä on itselläni toiminut parhaiten.

Kärsitkö talvisin kuivasta päänahasta? Mitkä tuotteet olet itse todennut toimiviksi?
   

6 kommenttia:

 1. Ärsyyntyvä päänahka on myös mun riesa, varsinkin jos tulee vaihdeltua uusia shampoita. Palaan aina säännöllisin väliajoin Lh Beautyn Biolon-shampoopesuun ja pesen hiukset muutenkin joka toinen päivä vähintään, ettei esim.muotoilujämiä jää niihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin pistää tuo Biolon taas korvan taa :)

   Poista
 2. Mun päänahka on terästä, ikinä ei ole ollut mitään ongelmia. *koputtaa puuta* mutta nyt tiedän mitä vinkata ystävälle, joka kärsii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et vinkkailet kaverille vaikka itselle ei olekaan tarvetta :)

   Poista
 3. Kiva että toi Rabbit Maman tuote on sopinut :) Muistan kun sitä messuillq mietiskeltiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä on ollut apua, päänahka on ainakin tykännyt :)

   Poista