6. joulukuuta 2016

Luonnonkosmetiikan deodorantti - toimiiko?

Luonnonkosmetiikan deodorantit ovat tuotteita, joita harvemmin kuulee kehuttavan. Jonkun verran olen kuullut myötämielisiä kommentteja Mádaran ja Laveran deodoranteista, mutta ne eivät vielä ole olleet mitään Schmidt'sin deodoranttien ylistykseen verrattuna. Merkin dödöt ovat aiemmin keränneet kehuja mm. Rabbit Glow -, Kivipuuteri- ja Ostolakossa-blogeissa. Odotukseni olivat siis korkealla näiden suhteen. 

Schmidt's on lähtöisin Portlandilaisesta keittiöstä, jossa tuotteiden luoja Jaime Schmidt kehitteli luonnollisempaa deodoranttia ollessaan raskaana. Hänen tavoitteenaan oli tehdä luonnollisista raaka-aineista deodorantti, joka oikeasti toimisi. Tällainen tuote lopulta valmistuikin ja siitä tuli nopeasti hitti.


Merkin deodorantit eivät sisällä alumiinia, jos sitä tahtoo vältellä. Niissä hikoilua ja hienhajua vähentävänä aineena toimii ruokasooda. Sensitive-versio taas sopii myös ruokasoodaa välttelevälle ja herkkäkainaloiselle, koska siinä vaikuttava ainesosa on magnesium. Schmidt'sille on myönnetty Leaping Bunny ja se tekee yhteistyötä Human Societyn kanssa eläinkokeiden lopettamiseksi Yhdysvalloissa. Tuotteet ovat vegaanisia.

Olen käyttänyt Schmidt'sin deodorantteja nyt jo jonkin aikaa (toista pari kuukautta ja toista useamman viikon) ja muodostanut niistä mielipiteen. Tilasin ensin Bergamot + Lime -deodorantin iHerbistä ja myöhemmin ostin I love me -messuilta Ekovistan pisteeltä Sensitiven vertailua varten. Olen todennut, että molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.


Bergamot + Lime on ensinnäkin tuoksultaan ihana. Siinä tuoksuu kirpeän raikas lime, bergamottia taas en juuri erota. Deodorantin koostumus on voidemainen, mutta ruokasoodan vuoksi rakeinen. Deodoranttia kannattaa ennen levitystä pitää hetki kainalon ihoa vasten, jolloin se alkaa sulaa ja levittyy helpommin. Tuntuma on silti iholle aika karhea, mutta se ei sinänsä minua haittaa. Bergamot + Lime on ollut tehoiltaan suhteellisen hyvä. Se ei juurikaan vähennä hikoilua, mutta pitää hienhajun hyvin loitolla. 

Aivan satavarma se ei kuitenkaan ole ollut, vaan se on minulla pari kertaa pettänyt. Tähän asti olen kuitenkin käyttänyt vain yhtä deodoranttia, joka ei minulla petä koskaan, joten Schmidt's ansaitsee kehunsa. Sitten tulee kuitenkin se mutta, minkä vuoksi en tätä pysty ainoana deodoranttina käyttämään. Tuote nimittäin ärsyttää kainaloideni ihoa, kun käytän sitä enemmän kuin kolme-neljä päivää putkeen. Jos siis haluan välttää punaisen, röpelöisen ihottuman, joudun pitämään välillä taukoa tästä deodorantista. Tuon seikan vuoksi pohdin, että ostanko tätä uudestaan. Teho on kuitenkin niin hyvä, että voisin käyttää tätä vain niinä päivinä, kun tarvitsen tehokasta deodoranttia.


Sensitive Skin Formula -deodorantti on hajusteeton ja se on suunniteltu niille, jotka eivät pysty käyttämään ruokasoodaa iholla. Sensitive on koostumukseltaan erilainen kuin "normi"sarjan deodorantit. Se on sileämpi, eikä ollenkaan rakeinen. Dödö on aika kiinteää, joten hetken sulattelu kainalossa on tarpeen myös tämän kanssa. Sensitive ei ole minulla ärsyttänyt lainkaan kainaloiden ihoa. Tehoista on kuitenkin todettava, että ne eivät valitettavasti yllä Bergamot + Limen tasolle. Sensitive on minulla pettänyt useamman kerran ja sopii käytettäväksi lähinnä rauhallisiin ja stressittömiin päiviin.

Käyttäen näitä molempia vuoronperään tarpeen mukaan saa jo aika hyvän deodoranttisetin. Minä jään kaipaamaan vielä sitä, että voisin aina ehdottomasti luottaa deodorantin pitoon. Jollekin vähemmän hikoilevalle nämä saattavat kuitenkin olla juuri sopivat, koska kyseessä on luonnonkosmetiikaksi oikeasti tehokkaat tuotteet. Näiden myötä uskallan alkaa kokeilemaan myös muita luonnonkosmetiikan deodorantteja ja jatkaa vielä sen täydellisen etsintää.

Mikä on suosikkideodoranttisi? Oletko löytänyt toimivan luonnonkosmetiikan deodorantin?


16 kommenttia:

 1. Mä olen pohdiskellut myös ärsyttääkö tuo samainen Bergamot+Lime kainaloideni ihoa ja koska sinä olet todennut saman niin eiköhän se tuo syyllinen sitten ole.. Itselläkin käyttö luonnistuu kun käyttää ajoittain jotain muuta eikä liian montaa päivää putkeen samaa.. Harmi, koska rakastuin tuon tuoksuun ja tuota ärsytysreaktiota lukuunottamatta tuo on kerrassaan mainio deo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin oon parilta muultakin kuullut, että nää ärsyttäisi ihoa :/ Harmi tosiaan, kun tuoksu ja tehot on hyvät!

   Poista
 2. Itse käytän Batsia, ainoa joka ei tällä hetkellä petä. Tykkäisin oikeasti käyttää paljon luonnollisempia, mutta kun kainalot haisee niiden kanssa tunkkaiselta jo kahden tunnin päästä, vaikka ei mitään tekisi, niin ei vaan pysty. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon opetellu sietämään sitä, et ei aina oo ihan tuoksuton. Kunhan ei muiden nenään haise yhtään :D

   Poista
 3. Mullakin toi Bergamot + Lime alkaa ärsyttää kainaloiden ihoa, jos käytän sitä monta päivää putkeen :/ Oon kuullut tota samaa aika monelta muultakin, mutta muuten oon kyllä tykännyt tosta oikein kovasti! Tuoksu on mitä ihanin eikä toi oo mulla pettänyt kertaakaan. Olisi tosin kiva löytää joku dödö, jota oikeasti pystyy käyttämään jatkuvasti ja joka myös toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Sellainen ois mahtavaa löytää eläinkokeettomista vaihtoehdoista. Secret on mulla ollu hyvä, mutta kun se ei oo eläinkokeeton :/

   Poista
 4. Mä niin kovasti haluaisin käyttää jotain tällaista, mutta hikoilen kuin porsas, joten en edes kuvittele näiden toimivan mulla:(

  VastaaPoista
 5. Luonnonkosmetiikan puolelta tämä on aivan paras vaihtoehto, mutta ihan täyttä varmuutta näillä ei saa. Toisaalta en tiedä voiko lähemmäskään päästä luonnollisin keinoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä elättelen toivoa, et joku kehittelis vielä paremman joskus :D

   Poista
 6. En ole vielä löytänyt parempaa luonnonkosmetiikan dödöä kuin Schmidt's. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään, mutta onneksi on vielä monta testaamatta :)

   Poista
 7. Suosikkia ei oikeastaan ole. En ole hikoilevaa sorttia mutta jännitän helposti jolloin kainalot kastuvat jonkin verran ja haju on pistävä. Sitä on vaikea välttää koska jännitys on liitoksissa sosiaalisuuteen. Ostin viime kesänä festareille Schmidt'sin Laventeli-salvia deon ja tykkäsin. Salvian tuoksu on aika tehokas peittämään pistävyyttä vaikka kainaloita kuivina tämä ei pidä. Mutta sitä en vaadi oikeastaan miltään deodorantilta. Weledan suihkutettava Salviadeo on myös ihan passeli. Miinusta Schmidtille karheudesta, tuntuu pahalta hangata kainaloon :D Morphinea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salvia ei ole mun lemppari, mutta laventelista olen alkanut tykkäämään. Stressihiki on kyl hankala homma, mulla sitä onneksi pukkaa melko harvoin. Sitä ei kyl oikein pidättele mikään :/ Onneksi salvian tuoksusta on ollut sulle apua.

   Poista
 8. Kiva lukea näistä sun mielipidettä :) Mä tykkäsin aluksi noista Schmidt'sin normidödöistä, mutta mieli muuttui. Vaikka dödö on suht tehokas, ärsyttää se munkin kainaloita jatkuvassa käytössä. Ja se mitä tuossa en voi sietää on se, että se värjää mun paitoja :( Mustat paidat valkoiseksi ja valkoiset keltaiseksi. Tuon Sensitive-version tilasin iHerbistä, mutta se ei ole saapunut vielä.

  Mulla on vielä löytämättä täydellinen eläinkokeeton dödö. Vaatimuksena mulla on, että dödö olisi todella tehokas ja se ei saa jättää mitään jälkeä paitaan :D Mulle ei niinkään niillä alumiineilla ole väliä, kunhan dödö on tehokas. Tällä hetkellä käytän Lumenen Arctic Aqua dödöä, joka on ihan hyvä. Se on yllättävän tehokas, mutta oikein pitkinä ja stressaavina päivinä tarvitsisin kyllä vielä tehokkaampaa. Normipäivinä se on kuitenkin todella hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin, mitä sanoit jollain sun videolla siitä et noi tahrii vaatteita :/ Mä en ole erityisesti sellaista huomannut, mutta en kyllä koskaan käytä kainaloista kireitä paitoja. Toivottavasti Sensitive toimisi sulla paremmin!

   Lumenen Arctic Aquaa voisin jossain vaiheessa testata. Se ei ole pahan hintainenkaan.

   Poista