24. joulukuuta 2016

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 24: Joulufiilistelyä

Tänään on vuoden ihanin päivä eli jouluaatto❤ Jouluaaton kunniaksi kaikissa kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa mukana olleissa blogeissa aukeaa luukku. Mukana olevat blogit pääset näkemään edellisestä joulukalenteripostauksestani täältä.


Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa on ollut jälleen ilo olla mukana. Mahtavaa, kun on ollut yhteinen kalenteri jonka luukkuja on päässyt joka päivä availemaan. Monissa on ollut jouluista fiilistelyä, upeita meikkejä, kynsiä ja kampauksia ja kermana vielä arvontojakin. Toivottavasti tekin olette pitäneet kalenterista!Yhteisen kalenterin lisäksi minulla on ollut kaksi omaa joulukalenteria. Ensimmäinen oli Yankee Candlen kynttiläkalenteri viime vuodelta. Ostin siis edulliseen hintaan viime vuonna myynnissä olleen kalenterin. Availin viimeiset luukut etukäteen ennen kuin lähdimme kotiseudulle joulun viettoon.

Fiilikseni tästä kalenterista ovat olleet vähän ristiriitaiset. Hintaan nähden kalenteri on ollut mukava ja kaikki tästä saamani tuikut ovat olleet hyvän tuoksuisia. Kaikissa luukuissa oli siis jonkin Yankee Candlen tuikku ja aaton luukussa kaksi. Tuikkuja oli kalenterissa mukana laskujeni mukaan viittä (vai kuutta?) erilaista.

Olin vähän pettynyt siihen, että kaikki kalenterin sisällössä olivat tuikkuja eikä mukana ollut esimerkiksi pikkukynttilöitä. Viiden eri tuikun kierrättäminen kävi myös vähän yksitoikkoiseksi. Miinusta myös siitä, ettei tuikuissa lukenut mikä tuoksu oli kyseessä. Niiden ollessa joko punaisia tai vihreitä sai aina arvailla mikä oli mikäkin. 

Tämän vuoden kalenterissa on vissiin ollut vähän monipuolisempi sisältö, joten pitänee kuitenkin harkita vielä sen tilaamista ensi vuodeksi. Kokonaisuutena tämä kalenteri oli vähän tylsä, vaikka käteen jäikin iso kasa hyväntuoksuisia tuikkuja. 
Toisena joulukalenterinani oli Chjokon praliinijoulukalenteri. Tätä vaivasi ehkä myös pieni tylsyys. Tässäkin olisin toivonut jonkinlaista luetteloa sisällöstä, jotta praliineja ei olisi tullut maisteltua ihan sokkona. Totesin myös, että hyvin moni kalenterin praliineista ei ollut makuuni. Paras oli ehdottomasti ylläolevassa kuvassa oleva merisuolapraliini, joka oli suussasulavan hyvä.

Ideana luksuksempi suklaakalenteri oli ihan loistava ja mietin, että tällainen olisi mahtavaa saada myös Petri's Chocolate Roomilta, joka on ollut aina suosikkisuklaamyymäläni. Toki vastaavan kalenterin voisi koota myös itse ja nyt on tuo kaunis kalenteripohjakin tästä kalenterista. Ehkä ensi vuonna jokin kosmetiikkakalenterikin voisi olla taas kiva, joten taitaa taas valinnan vaikeus iskeä..


Ennen kotikotiin joulunviettoon asettumista kävimme poikaystäväni kanssa Kolilla rentoutumassa. Kohteena oli erityisesti upea Koli Relax Spa, jossa olemme monesti ennenkin käyneet vierailemassa. 

Kylpylä on valmistunut muutama vuosi sitten ja on nimensä elämys- ja rentoumiskylpylä, eikä sellainen kylpylä jossa lapsiperheet käyvät kiljuvien lasten kanssa. Paikka on pieni ja intiimi ja siellä saa yleensä olla hyvin rauhassa, kun välttelee sesonkiaikoja.


Kylpylän mukavuuksiin kuuluu kiulu, jonka sisällön jokainen vierailija saa valita kolmesta vaihtoehdosta. Ensimmäinen vaihtoehto on Lumene-kiulu, jossa saa pussillisen Lumenen näytekokoisia tuotteita. 

Tuotteista on kylpylässä ohjeistukset, kuinka niitä kannattaa siellä ollessa käyttää. Näiden ohjeiden mukaan saa tehtyä itselleen rentouttavia hoitoja samalla kun nauttii erilaisista altaista ja saunoista. 

Toisena vaihtoehtona on ottaa juomakiulu, johon voit valita Kontiomehun alkoholittomia kuohujuomia tai ihan perinteistä skumppaa. Näitäkin voi sitten kylpylässä lekotellessa nauttia. 


Kylpylän tunnelma on omaa luokkaansa ja siksi viihdymme siellä aina niin hyvin. Etenkin talvella kauniit lumiset maisemat tekevät kokemuksesta mahtavan. Maisemia pääsee ihastelemaan halutessaan myös ulkona olevasta paljusta käsin. Lämmittelemään pääsee kolmeen erilaiseen saunaan: höyrysaunaan, savun tuoksuiseen saunaan tai perinteiseen saunaan. 

Jos joskus käytte Kolilla, älkää missatko täällä käymistä. Voin lämpimästi suositella Koli Relax Spa:ta usean käynnin perusteella!


Tässä vielä maisemia Sokos Hotel Kolin hotellihuoneemme ikkunasta. Miten kaunista!


Joulufiiliksiä käytiin virittelemässä myös Joensuun Kahvila Houkutuksessa herkkujen äärellä. Joulun juomavalikoimaan kuuluu muun muassa tämä upean överi mokkakermainen kaakao. Siis katsokaa nyt miten huikean näköinen. Nam!


Joulufiiliksen tuo kuitenkin kaikista parhaiten aina perinteinen aatonaaton joulukuusen koristelu vanhempieni luona. Joulukuusi tuodaan aina omasta metsästä ja se on joka vuosi eri muotoinen ja näköinen. 

Koristeet ovat vuodesta toiseen samat. Rakkaimpiin koristeisiini kuuluu muun muassa kuusen latvassa oleva pieni koristenaru, jolla on ikää jo useampi vuosikymmen. Myös perinteiset puuhahmokoristeet on aina saatava kuuseen ja nuo värikkäät jääpuikkovalot ovat myös perinne.

Kuusen koristeltua kaikki tuovat lahjansa kuusen alle ja sitten se näyttää täydellisen ihanalta ja jouluiselta, joulun symbolilta. Tänään lahjat sitten avataan yhdessä joululounaan jälkeen! ❤


Ihanaa, rentouttavaa, mahtavaa, hauskaa, iloista, tunnelmallista ja erittäin kaunista joulun aikaa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, etten itse Kolin Spa:ssa ole käynyt vaikka se tuossa kohtuullisen matkan päässä olisikin - se missioksi ensi vuoden aikana? :D

  Rauhallista Joulun aikaa sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pitää, kun asut niin lähelläkin! :) Rauhallista joulua!

   Poista