15. lokakuuta 2016

Eläinkokeettomat suosikkimerkkini

Tämä postausidea tuli mieleeni, kun jo jonkin aikaa sitten pohdin että mitkä suosikkimerkeistäni ovat eläinkokeettomia. Siirtyminen eläinkokeettomaan kosmetiikkaan vaatii hieman muutoksia omalta kosmetiikkakokoelmaltani ja olen jo alkanut antaa ja myydä pois ei-eläinkokeettomia tuotteita. Loppujen lopuksi suurin osa kokoelmastani sai kuitenkin jäädä, koska iso osa suosikkimerkeistäni on onneksi jo eläinkokeettomia.

Ajattelin nyt kertoa vähän niistä, jotka "jäivät jäljelle". Että ei tämä muutos loppujen lopuksi kovin paljoa uhrauksia ole vaatinut. Nyt voin käyttää näitä suosikkimerkkieni tuotteita hyvällä omalla tunnolla ja samaan aikaan rauhassa metsästää myös uusia suosikkeja. Tässä kerron neljästä lempparimerkistäni, toki niitä on paljon lisääkin, mutta nämä neljä tulivat ensimmäisinä mieleeni.


Kotimainen Lumene ei nähdäkseni ole ottanut kantaa eläinkokeisiin, mutta suomalaisena merkkinä se on luonnollisesti eläinkokeeton, eikä vie tuotteittaan Kiinaan. Toivon, että tilanne pysyy jatkossakin tällaisena! Lumenella on nimittäin monia upeita tuotteita.

Luottotuotteitani Lumenelta ovat erityisesti kulmatuotteet ja meikkipohjatuotteet. Olen tykännyt myös Lumenen kynsilakoista, huulipunista ja ihonhoitotuotteista. Lumenen kulmakynä ja kulmavaha ovat käytössäni tällä hetkellä lähes aina kun meikkaan. Kynä sävyssä 2 on sopivan viileä, mutta vaalea sävy. Kulmakarvageeli sävyssä 3 on ehkä hieman liian vaalea minulle, mutta se ei lopputuloksesta näy. Lumenen kulmapuuteripaletti on myös hyvä, mutta ollut huomattavasti harvemmin minulla käytössä kuin kynä.

Lumenen Longwear Blur -meikkivoide on suosikkimeikkivoiteeni ikinä. Eräs toinen meikkipohjatuote on aika samoilla linjoilla tämän kanssa, mutta meikkivoiteista tämä on se paras. Meikkivoide peittää, mutta näyttää luonnolliselta. Se tuntuu kasvoilla kosteuttavalta, levittyy kauniisti ja kestää melko hyvin. Sävy 0 on minulle ympäri vuoden sopivin, vaikka kesällä lähenenkin jo 1-sävyä. Saman sarjan meikkipuuteri ei myös ole hassumpi ja käytänkin sitä usein meikin kiinnitykseen.

Lumenen kynsilakat ovat hyvälaatuisia ja kauniita sävyjä riittää. Kaikkien aikojen suosikkini, Lumenen Roosa Nauha -kynsilakan parin vuoden takaa, käytin harmikseni jo loppuun. Neljä muuta omistamaani sävyä ovat myös kaikki kauniita. Lumenen huulipunat viime syksyn kokoelmasta ovat ainoat, joita olen Lumenelta testannut, mutta niistäkin tykkään kovasti.

Lumenen ihonhoitotuotteet ovat minulla olleet aina välillä käytössä. Tällä hetkellä minulla ei ole Lumenen ihonhoitotuotteita, mutta aion aivan ehdottomasti hankkia merkin uusista tuotteista kasvosuihkeen. Se vaikuttaa testailujeni perusteella ihanalta! Lumenen uudet tuotteet ovat muutenkin lupaavan oloisia ja niiden pakkausuudistus on onnistunut.


NYX tuli myös heti mieleen, kun mietin suosikkimerkkejäni. NYX:hän on L'Oréalin omistama brändi ja vaikka L'Oréal itsessään ei ole eläinkokeeton, NYX merkkinä on. Itse olen päättänyt tukea myös eläinkokeellisten emoyhtiöiden eläinkokeettomia merkkejä, jotta tällaiset yhtiöt panostaisivat niihin jatkossakin.

Kuten kuvasta näkyy, omistamani NYX-tuotteet ovat aika huulimeikkipainotteisia. En ole vielä ehtinyt kokeilla esimerkiksi NYX:in kulmakarvatuotteita, joista olen todella kiinnostunut. Vasta tilasin myös erään NYX:in poskipunan, jota en ole ehtinyt vielä kokeilla. NYX:iltä on juuri ilmestynyt upeita luomiväripaletteja ja niitäkin pitäisi päästä jossain vaiheessa hiplailemaan.

Hyväksi olen kuitenkin jo havainnut huulituotteet. Omat suosikkini näistä ovat ehdottomasti huulikiillot, mutta muissakin on hyvät puolensa. NYX:in Intense Butter Gloss sävyssä Tres Leches on ehkäpä suosikkini kaikista huulikiilloistani ja myös saman sävymaailman Angel Food Cake on ihana. Apple Strudel -sävyisen huulikiillon käytin jo loppuun saakka. NYX:in huulikiillot eivät ole ollenkaan tahmaisia, tuoksuvat herkulliselta vaniljaleivokselta ja niissä riittää kivoja sävyjä. Hinta-laatusuhde on näissä mainio!

Soft Matte Lip Creamit ovat upean sävyisiä mattapunia, joiden koostumus on moussemainen. Näiden suhteen olen kahden vaiheilla tykkäänkö vai enkö. Sävy Prague on suosikkini sävyn puolesta. Nämä ovat kuitenkin huulilla aika kuivattavia, joten kovin usein en ole näitä käyttänyt. NYX:in Matte Lipstick sävyssä Perfect Red on ensikosketukseni NYX:in huulipuniin. Olen ehtinyt käyttää punaa vasta kerran, mutta tykkäsin kyllä sen pigmentistä ja huulituntumasta, joka ei ollut liian kuiva.

NYX:in Gel Pencil Liner on vakuuttanut minut myös jo lyhyellä käytöllä. NYX:in kajalin koostumus on toistaiseksi suosikkini yhdessä Colourpopin kajalkynien kanssa. Minulta löytyy lisäksi kuvasta puuttuva Jumbo Eye Pencil sävyssä Milk. Sitä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi vielä testata, kun en ole juurikaan tehnyt värikkäitä meikkejä, joiden pohjaksi tuotteen ostin.


Jane Iredale on vakuuttanut minut tuote tuotteelta, että kyseessä on erittäin laadukas sarja. Huonoon tuotteeseen en ole merkiltä vielä törmännyt ja pari merkin tuotteista on päässyt myös luottotuotteiden statukseen. Jane Iredale vetää suosikkimerkkieni joukossa pisteet kotiin nyt myös omaamalla Leaping Bunny -tunnuksen. Merkiltä löytyy myös vegaanisia tuotteita ja kaikki tiedot näistä on helposti löydettävissä JI:n nettisivuilta.

Jane Iredalen PurePressed -mineraalimeikkipuuteri on Lumenen Blur-meikkivoiteen ohella suosikkini meikkipohjan tekoon. Mineraalimeikkipuuteri on tuotteena erittäin monikäyttöinen. Olen käyttänyt sitä ihan yksinään meikkipohjana, kuin myös lisäämään peittoa ja kiinnittämään meikkivoiteen. Mineraalimeikkipuuterilla saa halutessaa kevyen ja luonnollisen meikkipohjan, kuin myös peittävämmän pohjan. Meikkipuuteri muuttuu hetken iholla oltuaan meikkivoiteen näköiseksi ihon lämmön ja rasvan vaikutuksesta. Tämä on aivan loistava tuote!

Toinen suosikkini Iredalelta on PurePressed -poskipuna sävyssä Flawless. Se on sävyltään rusehtava nude ja tuo kasvoille kivasti väriä. Poskipunassa on mahtava pigmentti ja se näyttää kasvoilla todella luonnolliselta. Jane Iredalen huulituotteista minulla on Lip Drink -huulivoide, Play On -huulikynä ja Pure Moist -huulipuna. Ne ovat kaikki todella erilaisia, mutta tasaisen hyvälaatuisia huulituotteita. Play On -huulikynästä miinuksena vain se, että sitä pitää teroittaa.

JI:n kulmakarvapaletin kulmäväri on koostumukseltaan mahtava ja siksi harmittaa, että sävy blonde on liian lämminsävyinen minulle. Käytän sitä kyllä siitä huolimatta! Paletissa oleva vaha pitää kulmat hyvin paikallaan, mutta itse käytän mieluumin tuubissa olevaa kulmavahaa. Smooth Affair -primerista olen myös alkanut pitämään, vaikka en vieläkään huomaa ihon kiillossa tai meikin kestossa eroa kun käytän sitä. Jotenkin meikki on vaan kivempi levittää primerin päälle. 


Ihmettelin miten en heti ensimmäisenä ottanut tälle listalle Colourpoppia, mutta toisaalta en ole kovin kauaa merkin tuotteita käyttänytkään. Arvostan suuresti sitä, että Colourpop löytyy Petan listalta ja merkin sivuilta FAQ-osiosta löytyy selkeästi mitkä merkin tuotteista ovat vegaanisia. Harmittaa, että vaikka Coloupop toimittaa nyt myös Suomeen, jäävät merkin tuotteet vielä monilta tilaamatta korkeiden postimaksujen vuoksi. Ja toki tilauksiin tulevat myös tullimaksut päälle. Kaikesta tästä huolimatta en voi kuin lämpimästi suositella kokeilemaan näitä!

Jos jokin suosikki pitäisi valita, luulen että merkin Lippie Stixit eli perinteiset huulipunat ja Lippie Pencilit eli huultenrajauskynät ovat merkin parhaat tuotteet. Molemmissa on ihan huikea värivalikoima, pigmentti ja ne on helppo levittää huulille. Käytän huultenrajauskyniä huulilla myös yksinään ja niistä suosikkisävyni on malvapinkki Contempo. Lippie Stixeistä suosikkini ovat Aquarius ja Lumière. Näiden lisäksi minulla on kaksi Ultra Satin -huuliväriä, jotka ovat kauniita, mutta sopivat parhaiten huolitellun meikin kaveriksi. Siksi käytän useammin punia ja huultenrajauskyniä.

Luomiväreistä jo varmaan tiedättekin, että niiden koostumus on vähän haasteellinen siveltimillä työskentelyyn. Itse levitän ne pääasiassa sormin ja niin ne toimivat minulla hyvin ja pigmentistä saa kaiken irti. Ja pigmenttiähän Colourpopin luomiväreissä riittää! Ehdoton suosikkini on upea ruusukulta Weenie. Hyvin samankaltaisia ovat koostumukseltaan merkin poskipunat ja highlighterit. Minulla on kumpaakin yksi ja ne ovat ihan ok. Molemmissa koostumus tekee sen, että käytän niitä harvemmin. Molemmat kuitenkin näyttävät iholla todella hyvältä.

Colourpopilta voin suositella myös kajalkyniä, joita löytyy vaikka minkä värisenä. Esittelen omani myöhemmin omassa postauksessaan, joten en niitä käy sen kummemmin tässä läpi. 

Kiinnostaisiko teitä vielä "Eläinkokeettomat suosikkimerkkini osa 2"? Tässä eivät nimittäin todellakaan ole kaikki suosikkimerkkini :)

Jane Iredalen tuotteet ja osa Lumenen tuotteista saatu blogin kautta. 

12 kommenttia:

 1. Ehdottomasti osa II myös vireille :) Hyvä nostaa esille tuota eläinkokeettomuutta ja toivottavasti se joskus kokonaan maailmasta lopetettaisiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sitä jo ehdotinkin niin heti teki mieli alkaa kirjoittaa :D Eli varmasti tulossa jatkoa jossain vaiheessa :)

   No sanoppa muuta! Kun vaan ihmisiä heräteltäisiin siihen, että eläinkokeita tehdään edelleen ja jokainen voi vaikuttaa niiden lopettamiseen omilla valinnoillaan. Kiva, että asia sua kiinnostaa :)

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus! Osa 2 ehdottomasti kehiin, näistä on varmasti hyötyä todella monille, jotka etsivät hyviä eläinkokeettomia brändejä :) Colourpopin meikit kiinnostavat mua erittäin paljon, mutta en oo vieläkään saanut laitettua tilausta sinne ja syynä on juurikin noi postimaksut :/ No, ehkä mä joku kerta repäisen ja tilaan kaikkea ihanaa itselleni :D

  Kyselit muuten jossain vaiheessa siitä Biozellin eläinkokeettomuudesta ja laitoin heille asiasta viestiä. Sain vastauksen, että heidän tuotteitaan ei myydä kuin Suomessa ja toki he myös noudattavat nykyistä kosmetiikkalainsäädäntöä, eli hyvillä mielin voi Biozellinkin tuotteita käyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Totta, mullekin olisi ollut tämän tyyppisistä postauksista eläinkokeettomuutta aloitellessa hyötyä :) Kiva oli kyllä huomata, että niin moni suosikkituotteeni onkin jo eläinkokeeton:) Colourpop on huippu! Jos et jaksa odotella seuraavaan ilmaisiin postikuluihin ja haluisit näitä testaa nii sanoisin et anna mennä vaan! Tuotteet itsessään ovat kuitenkin edullisia, joten se korvaa postikuluja ja tulleja. Ja sit tietty voi myös tilata yhdessä jonkun kanssa, niin voi puolittaa kuluja. Nää on kyllä sen arvoisia :)

   Oi sinäpäs olit näppärä kun kysyit Biozellilta suoraan! Hyvä juttu :) Munkin on tehnyt mieli muutamalle merkille laittaa asiasta sähköpostia, mutta toistaiseksi en ole jaksanut. Vaikka nopeestihan se olisi sitten kysytty! Biozellilla on kyllä hyviä tuotteita, kuten juuri se rakennesuihke ja kaikki ne colormaskit ym!

   Poista
 3. Mä jo ajattelin et eikö ColourPop päässyt ollenkaan listalle, mut olihan se siellä! :) Mulla ei oo ollut mitään ongelmaa työstää noita luomivärejä siveltimillä, etenkin Morphen synteettiset toimii tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai Colourpop pääsi listalle<3 Multa ei Morphea vielä löydy, ehkä joskus tulevaisuudessa :) Mut hyvä tietää, toivottavasti postauksen lukeneet lukee kommentitkin kun täällä saa aina myös hyödyllisiä vinkkejä :)

   Poista
 4. Jatko-osaa kehiin vaan! Kiinnostaa.

  VastaaPoista
 5. Lumenen Roosa Nauha -kynsilakka löytyy täältäkin ja se on kyllä ihan lempparein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi löytyisipä vielä multakin :) Ostin kyllä vähän aikaa sitten Lumenelta erään saman tyylisen hiekkalakan, pitää testaa liippaako se yhtään Roosa Nauha -lakkaa läheltä :)

   Poista
 6. Ihana postaus ja tee ehdottomasti osa 2! <3 Niin mäkin koen, että eipä mun nyt kovin paljosta tarvitse luopua, jos jätän ostamatta ei-eläinkokeettomia merkkejä. Nykyisinkin tulee ostettua ihan älyttömän paljon kaikkea ihanaa kosmetiikkaa, joten ihan hyvä vaan :D Mä en muutenkaan meikkien suhteen koe mitään tarvetta tai halua ostaa mitään ei-eläinkokeettomia merkkejä. Ongelmia on sitten tullut tietyillä muilla kosmetiikan osa-alueilla. Esimerkiksi hampaiden valkaisu on aika paha, jos sen eläinkokeettomasti meinaa saada tehtyä :/

  Mä tykkään Lumenelta erityisesti ihonhoitotuotteista. Mäkin todellakin toivon, että he eivät lähde sinne Kiinan markkinoille niin kauan, kun siellä on pakolliset kosmetiikan eläinkokeet. Mua itseasiassa vähän jännittää, että vaikuttaako Lumenen uudistuminen tilanteeseen. Täytyy tarkkailla tilannetta. NYX on kyllä mullakin ehdottomasti yksi suosikkimerkki! Onneksi sitä saa nykyisin Suomesta niin helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! :) Niinpä! Kaikkee maailman kosmetiikkaa ei voi itselleen haalia kuitenkaan :D Mullekin suurimmasta osasta ei-eläinkokeettomasta kosmetiikasta luopuminen on ollut helppoa. Nyt etsinnässä on lähinnä toimiva dödö (Schmidt's on hyvä, mutta mun kainalot ei kestä sitä jatkuvassa käytössä), hajuvesiä entisten tilalle ja peitevoide Fit Me!:n tilalle. UD lähtee seuraavaks testiin!

   Muakin vähän pelottaa tuo Lumene, kun ne on olleet viime vuodet niin kovasti maailmalle menossa ja selvää politiikkaa eläinkokeisiin suhtautumisesta ei ole. Katsotaan miten tilanne kehittyy! Mikään merkki ei mulle kuitenkaan ole sellainen ettenkö siitä voisi luopua, jos se ei-eläinkokeettomaksi menee. NYX:in tuotteet on hyviä, mun pitää niin saada aikaseks testaa muitakin kun huulijuttuja!

   Poista