Sivut

26. syyskuuta 2016

Kauneusbloggaajien #pielismiitti

Ensiksikin, pahoittelut blogihiljaisuudesta. Koulun lisäksi aikaani ja energiaani ovat vieneet blogimiitti ja viikonloppu itä-Suomessa sekä fuksiaiset. Seuraavat pari viikkoa tulevat varmasti myös olemaan blogissa vähän hiljaisempia, kun tällä viikolla olisi muutto uuteen kotiin ja vielä syksyn ensimmäinen tenttikin. Huh! 

Kirjoitusaiheita blogiin olisi vaikka kuinka, joten kurjaa ettei aika tällä hetkellä riitä kaikkeen. Mielessä olisivat muun muassa postaukset eläinkokeettomista suosikki kosmetiikkamerkeistäni, fuksiaislook ja reissukertomusta kesän suomiroadtripistä. Ja kohtahan kuukin vaihtuu niin loppuneitakin olisi jälleen aika käydä läpi! 

Aloitetaan nyt menemällä viikko taaksepäin kauneusbloggaajien Pielismiittiin.


Kokoonnuimme pienellä porukalla Pielisjoen rannalla Marian kotona. Kutsuimme Marian kanssa miittiin vain muutamia ihmisiä, jotta miitti pysyisi rentona ja intiiminä. Ihanaa, että saimme vieraaksemme TarunHannanMirvanAnnienHelenan ja Miran! Olimme valmistelleet miittiin jonkun verran herkkuja ja tekemistä, mutta pääasiassa iltapäivä ja alkuilta menivät höpötellessä kosmetiikasta ja kaikesta mahdollisesta.   


Ei ole ihan helppoa suunnitella kaikille sopivaa syötävää, kun menossa mukana on lakto-ovovegetaristi, vegaani, allergisia ja tietysti kaikilla on vielä omat makumieltymyksensä. Tällainen haaste oli kuitenkin hauskaa ottaa vastaan ja päädyimme sitten turvalliseen salaattipöytään. Jälkkäriksi löytyi karkkia, Helenan tekemiä ihania kauralastuja, Marian tekemää glitterkakkua (katso kuva Mirvan blogista täältä) ja iloksemme myös Greenstreet Joensuun lahjoittamaa raakakakkua.   


Oi että nämä olivat hyviä! Greenstreetin raakakakut ovat mitä mainioin tarjottava juuri juhliin tai kokoontumisiin, koska ne ovat maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia. Näin ei tarvitse miettiä erikseen kaikille erikoisruokavalioisille tarjottavaa. Esimerkiksi soija- tai pähkinäallergisille nämä eivät kuitenkaan sovi. Raakakakku on varmasti monelle vieraalle uusi kokemus, joten niistä saa myös keskustelun aihetta. Meillä herkuteltavana oli kolme makua: puolukka-kinuski, minttusuklaa ja mango-sitruuna.


Pääohjelmaksi olimme suunnitelleet kosmetiikan tunnistuskilpailun. Kunkin paperin päällä pinkeissä shottilaseissa oli kaksi kosmetiikkanäytettä ja paperissa taas kolme vaihtoehtoa mitä näytteet voisivat olla. Kaksi vaihtoehdoista oli siis oikeita ja yksi oli hämäystä. Näytteiden joukossa oli erilaisia voiteita, hiustuotteita ja parit huulipunaswatchitkin. Kilpailu oli tarkoituksella haastava, kun oletimme purkkihöperöiden bloggajien olevan hyviä tällaisessa. Ja emme joutuneet pettymään, niin hyvin näitä tunnistettiinkin!   


Ensimmäisellä kierroksella kaksi osallistujaa saivat tasapelin joten teimme vielä kynsilakkaswatcheilla uuden kierroksen. Voittajaksi suoriutui lopulta kuvassa etualalla oleva Helena. Hän sai sitten palkinnoksi elevenin sponsoroiman Ritualsin lahjapakkauksen. 


Luvassa oli myös pientä hemmottelua itsetehtyjen vadelmakäsikuorintojen merkeissä. Kuorinnat teimme tuoreista vadelmista, sokerista ja oliiviöljystä.
Resepti yhdelle henkilölle menee suurin piirtein näin: muussaa viisi vadelmaa ja lisää oman maun mukaan sokeria ja tilkka oliiviöljyä. 


Kaikki saivat itse sekoitella kuorinnat ja sitten kuoria niillä kätensä. Tuoksu kuorinnassa oli aivan ihana ja kädet tuntuivat superpehmoisilta tämän jälkeen! Kuorinta on todella riittoisaa ja tuolla reseptin määrällä olisi saanut kyllä kuorittua useammatkin kädet.


Lopuksi kaikki saivat mukaansa Marian keräämät pienet goodie bagit. Sieltä löytyi Bona Valeren lahjoittama Signe Seebidinin käsivoide ja elevenin lahjoittama Ritualsin suihkuvaahto. Signe Seebid on tietääkseni eläinkokeeton, mutta Rituals ei valitettavasti ole.

Miitti oli minusta onnistunut ja kivaa oli! Kiitos vielä Marialle, osallistujille ja sponsoreille hauskasta illasta :)

Täältä voit käydä lukemassa, mitä Mirva ja Maria ovat miitistä kirjoitelleet:

https://sinistapintaa.blogspot.fi/2016/09/pielismiitti.html
http://dazzling-glow.blogspot.fi/2016/09/pielismiitti.html

14 kommenttia: