Sivut

23. toukokuuta 2016

Poskipunat: H&M vs. Jane Iredale

Hyvää alkavaa viikkoa! Tänään vertaillaan kahta hyvin erilaista poskipunaa. Tarkoitus ei ole niinkään päättää kumpi näistä olisi parempi, vaan miettiä mitä eroja ylipäätään kahdella hyvin eri hintaisella poskipunalla on. Samalla kerron mitä olen näistä kahdesta punasta tykännyt.


Vertailussani on kaksi suhteellisen uutta poskipunaa: Jane Iredalen PurePressed Blush sävyssä "Flawless"* ja H&M:n Pure Radiance Powder Blusher sävyssä "Pale Pink". Jane Iredalen poskipunassa on tuotetta 2,8 g ja sen hinta on n. 35 euroa. H&M:n poskipuna sisältää tuotetta 5 g ja sen hinta on n. 8 euroa.


H&M uudisti viime vuonna kosmetiikkatuotteensa täysin. Yllättäen uuden ulkoasun lisäksi myös tuotteet itsessään ovat keränneet jo paljon kehuja. Halusin tämän valossa itsekin päästä testaamaan H&M:n kosmetiikasta jotain ja valitsin testiini poskipunan. 


Poskipunan pakkauksen kulmikas muoto ja musta, kiiltävä pinta ovat yksinkertaisen tyylikkään näköiset. Teemaväreinä uusissa pakkauksissa on mustan lisäksi kulta, jolla on viimeistelty pakkauksen kanteen H&M:n logo. Pakkaus näyttää arvokkaalta ja päihittää kyllä tyylikkyydessä monta kalliimpaa merkkiä, mutta käteen ottaessa tuotteen hinnan kyllä huomaa. Muovinen pakkaus on hyvin kevyt ja käteen aika halvan tuntuinen. Minua tuo seikka ei juuri haittaa; edullinen pakkaus saakin tuntua edulliselta ja pakkaus on kuitenkin silmää miellyttävä ja toimiva.


Kun kannen avaa, löytyy sisältä hyvän kokoinen, pyöreä poskipunapannu. Pieni miinus pakkaukselle tulee peilittömyydestä; jotenkin sen peilin vain odottaisi olevan tuolla kannen alla, vaikka sitä ei oikeasti meikatessa käyttäisikään. Valitsin poskipunani sävyksi viileähkön pinkin "Pale Pink". Olen kaivannut kokoelmaani viileän pinkin sävyistä poskipunaa, koska tunnun omistavan enemmän lämpimiä persikan sävyjä. Viileän sävyisten huulipunien kanssa pinkki poskipuna sopii kuitenkin paremmin yhteen.


Pale Pink näyttää kädelle swatchatessa vielä aika viileältä, mutta kasvoille laittaessa sävy näyttääkin pettymyksekseni lämpimämmältä kuin pannussa. Olen huomannut, että minulla viileätkin pinkit näyttävät usein kasvoilla lämpimiltä. Luulen, että tällä on jotain tekemistä ihon pohjasävyn kanssa. Tästä huolimatta puna on kasvoilla ihan kivan näköinen, ei vaan ihan sitä mitä odotin. Koostumus tuotteessa on pehmeähkö ja siinä on sopivasti pigmenttiä. Puna on mattapintainen, mutta siinä on kuitenkin pieni hohde. H&M:n puna saa minulta kyllä peukkuja ja sanoisin sen olevan sävypettymyksestään huolimatta oikein mainio arkipuna.  


Jane Iredalelta arviossa on merkin uusin, tänä keväänä ilmestynyt poskipunasävy "Flawless"*. Jane Iredale on pakkausulkoasultaan raikkaamman näköinen kuin H&M, mutta molemmat ovat omalla tavallaan mieleeni. 


Unohdin ottaa JI:n punan kannesta kuvan, mutta se on tosiaan koko pakkauksen lailla kultaisen peilipintainen ja siinä pienellä kohokuvioinnilla kaunokirjaimin "I". JI:n pakkaukset ovat kyllä kaikessa kultaisuudessaan todella kauniita ja tämä puna on myös hyvin kompaktisti pakattu, mistä paljon plussaa. Miinuksena kaikki pöly ja sormenjäljet näkyvät peilipinnassa valitettavan herkästi.   


Flawless on erikoisempi rusehtavan punainen, joka on sävynä uniikki muiden poskipunieni joukossa. Puna on jopa niin ruskea, että voisi mennä aurinkopuuteristakin. Se näyttää kuitenkin kasvoilla hyvin luonnolliselta ja sopii meikkiin kuin meikkiin. Punassa riittää pigmenttiä ja sen kanssa saa olla jopa hiukan varovainen annostellessa. Yllättäen punan koostumus on kuitenkin hieman jauhoinen, mutta se on pigmenttisyyden tietäen vain hyvä asia. Lopputulos punassa on mattapintainen, tässä ei ole ollenkaan hohtoa.

Mites sitten punien erot ja yhtäläisyydet? Onko hinnalla väliä? Suurin ero punilla on itsestäänselvän sävyn lisäksi niiden pakkauksien tunnussa. Hyvin usein tuotteen hinnan voikin päätellä sen pakkauksesta ja nimenomaan siitä, miltä se käteen tuntuu. H&M:n pakkauksesta puuttuu se ylellisyystekijä, joka Jane Iredalen pakkauksessa tuntuu painavuutena ja jämäkkyytenä. Myös sulkumekanismi on JI:n pakkauksessa laadukkaampi. Kasvoilta kukaan tuskin erottaa, onko kyseessä 10 euron vai 30 euron puna. Molemmat punat ovat tuotteena hyvän ja laadukkaan oloisia. Sävynä Flawless on hieman uniikimpi kuin Pale Pink. Punaa valitessa kannattaakin oikeastaan miettiä, että mitä on siihen rahallisesti valmis satsaamaan, millainen pakkaus miellyttää itseä ja odottaako punalta sitä pientä yleellisyyden tuntua.

Onko poskipuna tuote, johon voisit rahallisesti satsata? Millainen on mielestäsi hyvä poskipuna?

*Saatu blogin kautta

12 kommenttia:

 1. Kyllä voin, jos sävy on just sellainen, jonka ehdottomasti haluan. Hyvä poskipuna levittyy nätisti ja pysyy kasvoilla lähes koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen noista sun hyvän poskipunan kriteereistä. Musta kuitenkin tuntuu, etten useinkaan kiinnitä huomiota poskipunan kestävyyteen. Se taas johtuu siitä et yleensä siinä vaiheessa kun poskipuna on kulunut pois alkaa ihon oma punoitus jo näkyä sen verran etten huomaa poskipunan puuttumista :D

   Poista
 2. Mähän olen varsinainen poskipunaintoilija ja "keräilijä" eli niistä olen kyllä valmis maksamaankin :) Olisikohan kallein ostamani poskipuna ollut joku 70€. Jos kyseessä on laatutuote ja sävy on täydellinen, panostan ehdottomasti! Poskipunaa käytän joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon myös poskipunatyttö, en kuulu aurinkopuuterin kannattajiin :D Rupesin just miettimään et mikä on kallein ostamani poskipuna.. ei se kyllä tainnu olla kovin kallis, mikä onkaan. Kyllä mä taidan tällä hetkellä kuulua kuitenkin niihin jotka enemmän säästää poskipunissa, mut luulen et siihenkin on tulossa muutosta.

   Poista
 3. Jos pitää valita käytänkö rahani vähän arvokkaampaan meikkivoiteeseen vai poskipunaan, niin ehdottomasti ensimmäinen voittaa. Uusia H&M-meikkejä en ole vielä testannut, mutta varmasti jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa kummasti ehkä luomivärit olla sellainen, johon törsään suhteessa eniten. Ehkä, koska käytän niitä sen verran vähän et haluun niiden sit olevan laadukkaita..? en kyllä itsekään tajua logiikkaani :D

   Poista
 4. Mulla on myös tuo Flawless, josta olen tykännyt paljon. :) Yleensä satsaan eniten meikkipohjiin, mutta en epäile etteikö tulisi päivää, jolloin voisin pulittaa enemmänkin jostain must have-poskipunasta. :D Kaunis pakkaus lisää ehdottomasti mielenkiintoa tuotteisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle pakkauksista on myös tullut supertärkeitä. Parhaita ovat sellaiset tuotteet, jotka ovat kauniita sekä sisältä että ulkoa :) Flawless on kyllä nätti.

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoinen postaus :) Toi Jane Iredalen poskipuna on todella kauniin värinen, tollasen haluaisin itsekin! Tarpeen tullen oon valmis maksamaan poskipunasta aika paljonkin, mutta sen täytyy kyllä sitten olla aika lailla täydellinen ja jollain tavalla sävyltään uniikki, kuten vaikkapa juuri toi Flawless sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se on tosi erikoinen sävy poskipunaksi, tykkään! Mäkin luulen, että jos jotain todella erityistä tulisi vastaan, voisin useamman kympinkin poskipunaan laittaa. Mutta aika erityinen sen pitää olla :)

   Poista
 6. Täältäkin löytyy monta poskipunaa ja mitä nätimpi rasia, niin ostohalukkuus sen suurempi. HM meikkejä olen ostanut vain 2, huulikiillon ja luomivärin ja en ollut tyytyväinen kumpaankaan. Kiilto vetinen ja luomarin pigmentti olematon. Jane iredalen meikit taassn ihastuttaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sulla ollut H&M:n suhteen huono tuuri! H&M:llä on aivan upean näköisiäkin luomivärejä, sulle on sit sattunut joku satunnainen huono :/ Ne glitterisemmät ei vaikuttaneet niin hyvältä kuin muut. Huulikiiltoihin en ole tutustunut. Tiedän, että rakastat nättejä pakkauksia, se on tosi kiva piirre sussa! :)

   Poista