Sivut

10. huhtikuuta 2016

Valojen kaupunki Pariisi

Vietimme poikaystäväni kanssa kolmen yön miniloman Pariisissa. Tuntui, että maisemanvaihdos tuli tarpeeseen ja kolmen yön reissullakin ehtii jo kivasti päästä arjesta irti. Pariisi valikoitui kohteeksi, koska siellä on niin paljon näkemistä ja tekemistä (ja shoppailtavaa). Olen kerran aiemmin käynyt Pariisissa, mutta poikaystäväni ei. Yhdessä oli kiva katsella tuttujakin nähtävyyksiä uudelleen ja löytää myös paljon uusia ja mielenkiintoisia juttuja.


LA DÉFENSE

La Défensen liikekaupunginosa oli meille uusi tuttavuus. Se eroaa paljonkin perinteisemmästä ja vanhemmasta Pariisista. La Défense on hyvin moderni korkeine lasiseinäisine rakennuksineen ja jännine taide-elementteineen. Siellä sijaitsee myös riemukaaren nykyaikaisempi versio, Grande Arche. Me vietimme aikaa myös Les Quatre Temps -ostoskeskuksessa. La Défense oli kaikessa utopistisuudessaan upea ja yksi reissun suosikkejani. Paikassa tuli suorastaan epätodellinen olo.   
CHAMPS-ÉLYSÉES

Kävelimme Champs-Élyséen Riemukaarelta Louvrelle saadaksemme siitä hyvän kokonaiskuvan. Matka on noin 2 kilometrin mittainen ja sen varrella on useita luksusmerkkien kauppoja sekä muun muassa Sephora, Marionnaud, Guerlain ja MAC, jotka kiinnostavat kosmetiikkafriikkejä kuten minua. Muita mainitsemisen arvoisia stoppeja ovat Häagen-Dazs, josta saa aivan ihanaa jäätelöä sekä tietenkin Ladurée, josta saa suussasulavimmat macaron-leivokset. Matkalla voi ihailla myös Grand Palaisia, joka on vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyyn rakennettu, kaunis näyttelyhalli. Champs-Élysées päättyy valtavaan Louvren taidemuseoon. Louvrea kävimme katsomassa myös iltavalaistuksessa, mutta se ei silloin jostain syysta ollut valaistuna. Champs-Élyséestä vielä sen verran, että se on eräs maailman tunnetuimmista kaduista ja ihmismäärä on sen mukainen. Esimerkiksi shoppailemaan suosittelenkin menemään mieluumin esim. Rue de Rivolille.  
THE EIFFEL TOWER

Kuka nyt ei pitäisi Eiffel-tornista? Eiffel-torni on Euroopan kuuluisimpia nähtävyyksiä ja luultavasti ensimmäinen asia, mikä Pariisista tulee mieleen. Eiffel-torni näyttää upeimmalta ilta-aikaan valaistuna. Tasatunnein tornissa näkyy myös vilkkuva valoshow, joka on katsomisen arvoinen. Itse olen sitä mieltä, että torni on nähtävyytenä parempi ulkoa kuin sisältä. Jonot ja ruuhka ovat yleensä sen verran massiviset, että suosittelen skippaamaan itse tornissa käymisen. Jos tahdot katsella kaupunkia näköalatasanteelta, niitä löytyy muualtakin Pariisista. Nauti Eiffelistä mieluumin vaikka läheisen puiston penkillä rakkaan kainalossa ;)   NOTRE-DAME & PANTHÉON

Notre Damen katedraali on eräs tunnelmallisimmista kirkoista, jossa olen käynyt. Rakastan kirkkoa jo sen Disney-yhteyksien vuoksi, mutta pidän myös sen goottilaisesta arkkitehtuurista. Olen aiemmin käynyt kirkossa myös sisällä, mutta nyt tyydyimme ihailemaan sitä ulkoa. Kävelymatkan päässä Notre-Damelta sijaitsee myös toinen komea kirkko, Panthéon. Se puolestaan edustaa tyyliltään uusklassismia, joka on ottanut vaikutteita antiikin Kreikasta ja Roomasta. Jotenkin ihan uskomatonta, että kaksi näin upeaa kirkkoa sijaitsevat niin lähellä toisiaan. 


MONTMARTRE & SACRÉ-COEUR

Montmartre on tullut tunnetuksi taiteilijoiden kaupunginosana. Pääkadut ovat täynnä turistikojuja, mutta kun menee vähän kauemmas, kaupunginosan viehätys paljastuu. Vehreä ja rosoinen Montmartre on mukavasti erilainen kuin Pariisin keskusta. Kävelimme kiertoreittiä Sacré-Coeurille, joka sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla. Aikamoinen kipuaminen sinne olikin, vaikka emme edes menneet suoraan ylös portaita kirkon edessä. Montmartrella sijaitsevat myös kuuluisa teatteri Moulin Rouge ja Amélie-elokuvasta tuttu kahvila Cafe Des Deux Moulins. 


Oletko käynyt Pariisissa tai haaveillut sinne joskus pääseväsi?

6 kommenttia:

 1. Upea kaupunki, johon toivottavasti itsekin joskus pääsisi tutustumaan :)

  VastaaPoista
 2. En ole käynyt ikinä Pariisissa eikä kohde ole matkakohdelistallani alkupäässä, mutta matkapostaukset ovat aina mukavia, varsinkin kun olen enemmän kaupunkiloma-ihminen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen enemmän kaupunkilomaihminen :) Matkapostaukset on ainoastaan siitä pahoja, että saattaa tulla reissukuume. En pystyisi tilaamaan vaikka matkalehteä, itsensä kiusaamistahan sellainen olisi :D

   Poista
 3. Liikekaupunginosa ei ole eka mielikuva mikä tulee Parisiista mieleen, mutta aika vaikuttavan näköistä, vaikka toki se romanttisempi puoli Pariisista vetoaa enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todella, mutta hienoa että yksi kaupunki voi näyttää niin monia eri puolia :) Ja tuolla sai olla rauhassa turisteilta, siitä plussaa.

   Poista