Sivut

18. huhtikuuta 2016

Suosikkeja ja uutuuksia Luonnonkaunis-messuilla

Reilu viikko takaperin kävin toista kertaa Luonnonkaunis-tapahtumassa, joka järjestettiin tänä vuonna Messukeskuksen Talvipuutarhassa. Paikalla oli useita tuttuja ja muutamia minulle uusia merkkejä. Ajattelin jutella nyt muutamista suosikkituotteistani ja kertoa myös muutamista uutuuksista luonnonkosmetiikan saralla. Jostain syystä tunnen olevani luonnonkosmetiikan parissa kuin kotonani ja oli ilo vierailla messuilla nyt, kun monet merkit olivat jo tutumpia kuin viime vuonna. Tunnen myös jollain tapaa ylpeyttä siitä, miten luonnonkosmetiikka tuntuu ottavan koko ajan enemmän jalansijaa Suomessa. Toivottavasti tämä suunta pysyy!    


Pari sanaa vielä luonnonkosmetiikasta ja siitä mitä se minulle merkitsee. Monella tapaa luonnonkosmetiikka edustaa minulle luksusta vaalia monia minulle tärkeitä arvoja, kuten eettisyyttä, eläinkokeettomuutta, vegaanisuutta ja luonnon kunnioitusta. Samalla saan läpinäkyvyyttä tuotteiden raaka-aineista ja alkuperästä. En tietenkään usko, että luonnonkosmetiikassakaan kaikki on täydellisesti eikä parannettavaa olisi, mutta moniin minulle tärkeisiin asioihin kiinnitetään huomiota eri tavalla kuin synteettisessä kosmetiikassa. Valvonnasta pitävät huolta myös luonnonkosmetiikan sertifikaatit, joista tekisi melkein mieli tehdä joskus oma postauksensa.   


Mennääs nyt kuitenkin purkkien pariin! Laveralta on tullut uutuutena yövoide, joka torjuu väsymyksen merkkejä. Hyaluronihappoa ja luomuöljyjä sisältävä voide kuulostaa lupaavalta.


Mádara on uudistanut SOS-tuotelinjansa ja se on saanut uuden, vaaleanpunaisen ulkoasun. Nätti ulkoasun uudistus mielestäni. Messuilla oli pienessä tarjouksessa myös suosikkituotteeni minikoko Mádaralta: AHA-happokuorinta. Suosittelen kaikille ihotyypeille, kuorinta on ihanan hellävarainen, mutta tehokas. 


Messuilla oli mukana myös ihana Dabba. Dabban kukkaisvedet kaikessa yksinkertaisuudessaan vetoavat minuun: incistä löytyy vain kaksi ainesosaa. Kauniit pakkaukset eivät todellakaan ole haitaksi. Messuilta lähti mukaani omena-kukkaisvesi.


Acorelle on luonnonkosmetiikan kiinnostavimpia hajuvesivalmistajia. Minulta löytyy jo herkullinen Delicious miniversiona ja vartalosuihkeista ihanan raikas Ocean Sage. Messuilla alkoi kutkuttelemaan uutena hankintana Lotus Dream-parfyymi, mutta vielä se ei lähtenyt mukaani.


Urtekram ei ole tähän mennessä juurikaan kiinnittänyt huomiotani, vaikka paria merkin tuotetta olenkin testannut. Nyt kuitenkin Urtekramin uutuudet olivat yksi parhaiten mieleeni jääneistä. Kookos-sarjan pakkaukset ovat raikkaan valkoisia ja kookos on tuoksuna niin mielipiteitä jakava, että oli kiinnostavaa nähdä kuinka se on tuotteissa toteutettu. Lyhyen testauksen jälkeen näyttäisin näille kyllä varovaisesti peukkua.


Davvin tuotteita sain testattavaksi jo viime syksynä, mutta kasvovoidetta aloin testaamaan vasta pari viikkoa sitten. Nämä ansaitsevat ehdottomasti oman postauksensa, joten pysykää kuulolla sitä varten. Voin kuitenkin jo paljastaa, että etenkin silmänympärysvoiteesta pidän kovasti.


Flow Kosmetiikkaa en ole vielä päässyt testaamaan, mutta voi herranjestas miten hyvältä merkin tuotteet tuoksuvat! Pakko oli saada messuilta mukaan edes näytekoko merkin piparminttukuorinnasta, jota onneksi oli tarjolla edullisesti. 


Tässä on yksi minun must-have-listallani oleva tuote, joka taatusti lähtee mukaani seuraavan tilaisuuden tullen. Klorofyllia eli lehtivihreää sisältävä kaksifaasinen suihke lupaa sekä kosteuttaa että suojata ihoa. Tämä vaikuttaa niin kiinnostavalta, että haluan sen ehdottomasti testata. 


Messujen hauskin arvontavoitto tuli Dr. Hauschkalta. Voitin sieltä nimittäin luomuomenan! Miten kiva idea. Luomuomena symboloi Dr. Hauschkan omenaa sisältävää yöseerumia, joka oli messuilla tarjouksessa. 


Argital oli minulle aivan uusi tuttavuus, vaikka merkkinä se ei todellakaan ole uusi: sarja on toiminut alalla jo yli 30 vuotta. Sarja perustuu vihreään saveen, josta voi sarjan tuotteiden kautta nauttia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Olenkin juuri testaamassa sarjan juotavaa savea, katsotaan mitä siitä tykkään.


Halusin käydä messuilla kuuntelemassa myös yhden kiinnostavan luennon. Luennon aiheena oli luonnonkosmetiikan sertifiointi ja viherpesu, joka onkin erittäin puhutteleva aihe. Luonnonkosmetiikan sertifikaateista tekisikin tosiaan kirjoitella vähän enemmänkin jossain vaiheessa. 


Sain sisäänpääsyn ja ihanan messukassin Luonnonkaunis-tapahtuman järjestäjältä, Pro Luonnonkosmetiikka ry:ltä. Olin tästä kunniasta erittäin otettu, kiitokset siis heille! Minut nähdään messuilla varmasti myös ensi vuonna, sen verran tästä tapahtumasta pidän.

Kiinnostaisiko teitä lukea enemmän luonnonkosmetiikkaan liittyviä postauksia?

Osa viimeisen kuvan tuotteista saatu blogin kautta, osa ostettu itse.

8 kommenttia:

 1. Mua niin harmittaa, etten päässyt tuonne. Ehdottomasti lisää luonnonkosmepostauksia, täältä nousee iso peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta Luonnonkaunis on tosi kiva tapahtuma, vaikka pieni tietysti verrattuna vaikka I love me -messuihin. Toivottavasti pääset ensi vuonna! Ja luonnonkosmetiikkapostauksia on varmasti tulossa lisää :)

   Poista
 2. Käyttäisin mielellään luonnonkosmetiikkaa, mutta oon niin monista saanut järkyt reaktiot kroppaan ja kasvoille, etten enää uskalla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä juttu :/ Sehän on ihan totta, että allerginen voi olla vaikka mille. Luonnonkosmetiikka ei tarkoita etteikö se voisi allergisoida, usein jopa juuri enemmän luonnollisten ainesosien vuoksi. Jos haluat jatkossa käyttää vielä luonnonkosmetiikkaa, voisi varmasti olla hyvä kartoittaa mitkä ainesosat aiheuttaa sulle noita reaktioita. Tuoteista, joissa on hyvin lyhyet ja selkeät incit, voisi olla helpoin aloittaa. Monet luonnonkosmetiikan ainesosat voi ollakin sulle ihan ok, pitää vaan kartoittaa mitkä.

   Poista
 3. Luen tosi mielelläni luonnonkosmetiikkapostauksia. Madaran pinkit SOS -tuotteet on kyllä todella houkuttelevia, ihan loistava pakkausuudistus!

  VastaaPoista
 4. Aloreen kasvosuihke herätti heti kiinnostuksen, koska olen aivan ihastunut kasvosuihkeiden ominaisuuksiin, ja minulta löytyykin suihkeita vähän jokaiseen iho-ongelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kasvosuihkehullu :) Kyseisen suihkeen ostamista onkin jarruttanut vain hinta.

   Poista