Sivut

28. huhtikuuta 2016

Kolme luonnonkosmetiikan käsivoidetta

Luonnonkosmetiikan ystäviä hemmotellaan taas tänään. Tällä kertaa vertailtavana on kolme erilaista luonnonkosmetiikan käsivoidetta. Käsivoiteet eroavat toisistaan niin tuoksun, koostumuksen kuin ihofiiliksenkin puolesta. Toiset pitävät voiteista, jotka imeytyvät sekunneissa, eivätkä jätä tuotetuntua iholle. Toisille taas vain rasvaisempi voide riittää hoitamaan käsiä, jos iho on hyvin kuiva.  


Laveran käsivoide on ollut minulla testissä jo pari kuukautta, ja Urtekramin ja Melliksen käsivoiteet taas viimeisen parin viikon ajan. Tehdään vähän vertailua näiden välillä ja selvitetään, mikä näistä on ollut suosikkini.  


Lavera Cranberry & Argan Regenerating Hand Cream

Laveran käsivoide on suunnattu erityisesti "vaativille ja stressaantuneille" käsille. Voide antaa pitkäaikaista kosteutusta ja myös suojaa käsien ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Tehoaineista löytyy sheavoita, oliiviöljyä ja hyaluronihappoa.

Käsivoiteen tuotetuntuma on ensikosketukselta melko kevyt ja hieman jopa vesimäisen raikas. Voide asettuu iholle nopeasti ja muodostaa siihen kalvomaisen pinnan. Tuntuma ei ole voiteessa kovinkaan rasvainen, vaan tuntuu pikemminkin suojaavalta kalvotunnun vuoksi. Kädet eivät heti "kuiva" voiteen imeydyttyä, vaan iho pysyy jonkun aikaa hieman kostean tuntuisena ja nahkeana. Kyse ei kuitenkaan ole siitä etteikö voide olisi imeytynyt ja nopeasti voiteen levityksen jälkeen voi jo jatkaa sitä mitä käsillä oli tekemässä.

Laveran käsivoide oikein mukava arkikäsivoide, mutta ei ole näistä kolmesta suosikkini. Voiteen tuoksu on vähän hapan, luulen että sillä on tavoiteltu tuota nimessäkin olevaa karpaloa. Tämä käsivoide sopii päiväkäsivoiteeksi vaikka laukkuun, mutta ei välttämättä tyydytä heitä jotka toivovat voiteeltaan välitöntä imeytymistä.


Urtekram Coconut Hand Cream*

Urtekramin uutuus, kookoskäsivoide, hoitaa käsien ihoa kookosöljyn voimin. Hoitavia ainesosia luomuneitsytkookosöljyn ohella ovat hyaluronihappo ja heksapeptidit, joilla on mm. ryppyjä vähentäviä vaikutuksia.

Kookoskäsivoiteen tuotetuntuma on Laveran tavoin kevyt ja raikas. Voide alkaa kuitenkin imeytymään ihoon välittömästi, eikä jätä iholle pehmeää kalvoa. Urtekramin käsivoide onkin näistä kolmesta se kevyimmän tuntuinen. Voide ei kuitenkaan katoa iholta imeydyttyään, vaan sekin jättää iholle kevyesti kosteutetun ja pehmeän tunnun. Tämä voisi olla jo lähempänä nopeasti imeytyvien voiteiden ystävien ihannetta, mutta kaikkein malttamattomimpia se ei välttämättä miellytä.

Urtekramin käsivoide on ehdottomasti päiväkäsivoide. Voide on helppo ja nopea ja siksi se onkin näistä kolmesta suosikkini. Yöksi suosin hoitavampia käsivoiteita, mutta päiväksi tällainen tuntuma on suosikkini. Voiteessa on tunnistettava kookoksen tuoksu, joka miellyttää minua.  


Mellis Silva Arctica Nourishing Handcreme*

Suomalaisen Melliksen Pellava & Hunaja -käsivoide ravitsee ja kosteuttaa käsien ihoa tehden siitä pehmoisen. Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy ja hunaja parantavat ihon suojautumiskykyä.

Melliksen käsivoide on tuntumaltaan rasvaisempi, kuin kaksi edellä mainittua käsivoidetta. Voide levittyy iholle ensin valkoisena, mutta imeytyy kuitenkin kiitettävästi. Tämän käsivoiteen kanssa säästeliäs annostelu on erityisen tärkeää, koska muuten voide jää iholle rasvaisena kerroksena. Pienellä määrällä voidetta ihosta tulee jo pehmeämpi ja ravitumman oloinen. Voiteen lopullinen fiilis iholla on myös jonkun verran rasvaisempi ja tahmaisempi kuin kahdessa edellä mainitussa voiteessa, mutta kuitenkin miellyttävä.

Melliksen voiteenkin luokittelisin päiväkäsivoiteeksi, mutta tätä voisi käyttää myös yökäsivoiteena suuremmalla annostelulla. Tuolloin voide ei imeytyisi kokonaan heti, vaan jäisi iholle pehmentämään sitä yön ajaksi. Melliksessä on Laveran tavoin hieman hapan tuoksu, joka on kuitenkin ehkä hieman makeampi. Onkohan tämä luonnonkosmetiikan käsivoiteille tyypillinen tuoksu? 


Ylläolevassa kuvassa näkyy vielä kaikki kolme voidetta koostumuksiltaan. Vasemmalta lähtien Laveran voide on hyvin "perus" voiteen näköinen, Urtekram on sävyltään luonnonvalkoista ja Mellis näyttää hieman läpikuultavalta.

Mistä itse pidän luonnonkosmetiikan käsivoiteissa on, että niissä ei tietenkään ole silikonista tuntua kuten synteettisessä kosmetiikassa. Kevyissä, lähes geelimäisissä käsivoiteissa silikonisuus ei niin paljoa haittaa, kun taas hoitavamman oloisissa voiteissa tuo tuntu on alkanut minua häiritä.

Mikä näistä kolmesta tuntuisi olevan eniten sinun juttusi?

*Saatu blogin kautta 

12 kommenttia:

 1. Kookos on ihanaa ja olen pohtinut noiden urtekramin kookostuotteiden kotiuttamista. Merkki on kuitenkin vielä tuntematon minulle ja en ole halunnut tehdä hutiostoa vahingossa. Tämä kuitenkin vakuutti ja kookoskäsivoide on saatava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urtekramilla on kyllä hyvä hinta-laatusuhde. Kuvailisin Urtekramia perustoimivaksi merkiksi, jolta saa juuri hyvää käyttökosmetiikkaa :) Toi kookoskäsivoide on kyllä hyvä!

   Poista
 2. Lavera on mulle näistä tuttu voide, ja mulla tulee sen tuoksusta aina joulu mieleen. Haistan siinä mausteisia tuoksuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Aika jännä, mulle ei oikeestaan tuu siitä mitään mausteista mieleen.

   Poista
 3. KAIKKI! :D Mutta ehkä suomalaisuuden takia ja minulle vielä vieraaksi merkiksi jäänyt Mellis olisi kivointa testata. Käytän käsivoidetta vain nukkumaan mennessäni, sillä olen äärimmäisen malttamaton käsirasvan kuivumisen suhteen ja en kestä nihkeää tuotetuntua käsissäni juuri ollenkaan. Vielä en ole löytänyt käsirasvaa, joka kuivuisi minulla riittävän nopeasti päiväkäytössä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mellis oli mullekin aiemmin tuntematon ja vielä jäivät merkin saunatuotteet kaihertamaan, pitää niitäkin varmaan testailla jossain vaiheessa. Mites The Body Shopin kevyemmät käsivoiteet? Ne on musta olleet aika nopeesti imeytyviä :)

   Poista
  2. En käytä enää The Body Shopin tuotteita, kun olen siirtynyt luonnonkosmetiikaan. Tarve käsivoiteelle muutenkin vähenee, kun kesä lähestyy. :)

   Poista
  3. Aah! No sitten. Siinä tapauksessa toi Urtekram varmaan pääsee lähimmäksi vaatimuksiasi :)

   Poista
  4. Olen käyttänyt joskus Urtekramin Koivu-käsivoidetta ja se ainakin imeytyi aika hyvin. Tykkäsin ja nyt jemmoissa odottelee aloe vera-versio vuoroaan. :)

   Poista
  5. Okei, pitää munkin joskus testailla muitakin Urtekramin käsivoiteita :)

   Poista