12. lokakuuta 2015

Vieraskynä: blogitapahtuma Botanian kasvitieteellisellä puutarhalla

Seuraavaksi tehdään tässä blogissa historiaa, nimittäin ääneen pääsee vaihteeksi joku muu kuin minä. Minulle tarjoutui mitä mielenkiintoisin tilaisuus päästä mukaan pr-tapahtumaan, jonka järjestivät yhteistyönä GreenStreet ja Ompelimo Rokita. Itse en harmittavasti paikan päälle päässyt, joten värväsin tapahtumaan blogiagentikseni ihanan pikkusiskoni. Lukekaas mitä siskoni tapahtumasta tykkäsi!

"Viime keskiviikkoilta meni minulle vähän erikoisemmissa merkeissä. Blogimiitit eivät ole mitenkään tuttua kauraa, mutta tartuin innoissani tilaisuuteen, kun sellainen tuli eteen. Miitti oli tarkoitettu Joensuulaisille bloggaajille ja tapahtumassa olikin mukana erilaisten blogien edustajia laidasta laitaan. Miitti pidettiin Joensuun Botanialla kasvitieteellisessä puutarhassa.


Ilta aloitettiin maukkaiden raakakakkupalojen tarjoilulla. Kukin sai valita puolukka-kinuskin ja snickersin väliltä. Päädyin maistamaan raikkaan kuuloista puolukka-kinuskia. Raakakakut meille tarjosi Greenstreet Joensuu, joka toimi yhtenä tapahtuman järjestäjänä. Raakakakkuja nauttiessa meille esittäytyivät tapahtuman järjestäjät Greenstreet Joensuun Ksenia ja Helsingistä asti vierailemaan tullut Greenstreetin perustaja Johannes sekä toinen tapahtuman järjestäjä Ompelimo Rokitan Milla.


Raakakakkujen nautiskelun jälkeen siirryimme Botanian puolelle, jossa meille esiteltiin Botanian toimintaa ja kasveja sekä muita eliöitä, joita Botaniassa elelee. Samalla oli käynnissä pieni aarrejahti; kasvuston sekaan oli piilotettu yllätyksiä meille vieraille. Yhden bloggaajan vinkkaamana minulle sieltä tarttui mukaan Punnitse ja säästä -liikkeen lahjakortti. Tämä löytö oli erittäin mieluinen! Teen ystävänä haaveilen aina erilaisista eksoottisista teemauista ja nyt pääsenkin kokeilemaan taas paria uutta tällä lahjakortilla.


Kierroksen jälkeen siirryimme odotetun raakasuklaaworkshopin pariin. Monet olivat maistelleet raakasuklaata, mutta meille kaikille sen teko oli ihan uusi juttu. Raakasuklaat teimme Ksenian johdolla pareittain vaihe vaiheelta. Ksenia kertoi meille, mitä kussakin vaiheessa lisättävä aine sisältää ja tekee. Esimerkiksi kaakaovoi tekee suklaaseen rakenteen ja raakakaakao suklaan maun. Raakasuklaan teko oli yllättävän helppoa ja nopeaa. Hyvä puoli oli myös se, että kukin pari sai lisätä raaka-aineita sen verran mitä halusi ja pystyi näin muokkaamaan makua omanlaisekseen.


Raakasuklaiden jähmettyessä pakkasessa meille tuli esittäytymään Eini Ecobeautyltä. Hän kertoi Ecobeauty-kauneushoitolan toiminnasta ja sen tuotteista. Luonnonkosmetiikka ei ole minulle kovin tuttua, mutta se on aina kiehtonut sen ekologisuuden vuoksi. Erityisesti afrikkalainen luonnonkosmetiikkamerkki Esse kuulosti kiinnostavalta. Essen tuotteet on suunniteltu edistämään ihon terveellisten mikrobien kasvua ja hoitamaan ihoa kuten ekosysteemiä. Jokainen tuotteissa käytetty ainesosa arvioidaan sen perusteella miten se vaikuttaa ihon mikrobiomiin (=ihon hyvien bakteerien yhteisö).


Ilta päättyi raakasuklaiden maisteluun ja hyviä ne olivatkin! Suunnitelmissa on nyt kokeilla raakasuklaan tekoa myös kotona. Mukaan illasta saimme myös goodie bagit. Tämä tyttö ilmoittautuu tällaisten ylläreitten ystäväksi ja kotona illan jälkeen innoissani tutkin kassin sisältöä. Bagistä löytyinkin monia mieluisia juttuja, esimerkiksi Mádaran nokkosvoide ja Hurraw!:in vaniljan makuinen huulivoide.

-Roosa"

Miltäs tämä blogitapahtuma kuulosti? Kiinnostavatko "vieraskynä"-tekstit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti