27. elokuuta 2015

Shoppailu Berliinissä

Olin kirjoittanut tähän pitkät pätkät shoppailusta Berliinissä, mutta kone ei sitten tallentanutkaan niitä. Tähän muutama kirosana ja huutomerkkejä, joita en kehtaa kirjoittaa (#!!?!#%). Yritän nyt sitten lyhkäisesti kirjoittaa samat asiat uusiksi. Aiheena siis shoppailu Berliinissä. Pääasiassa kerron pakoista, joista kannattaa metsästää kosmetiikkaa, mutta jonkun verran myös vaatteiden shoppailusta. Myöhemmin esittelen myös mitä itse ostin Berliinistä!


Douglas

Varteenotettava vaihtoehto Sephoralle, jota ei Berliinistä löydy. Löytyy kalliimpaa ja edullisempaa kosmetiikkaa ja melko kattavat valikoimat hajuvesiä. Itseäni ilahdutti parista Douglasista bongatut NYX:it. Kävin yhteensä neljässä eri Douglasissa vilkaisemassa valkoimia. Tämä kuva on otettu Potsdamerplatzilla sijaitsevasta Arkaden-ostoskeskuksen Douglasista. Kolme muuta Douglasia sijaitsivat Unter den Lindenillä ja Kurfürstendammin eri päissä. Douglasista löytyy NYX:in lisäksi sellaisia merkkejä kuin Smashbox, Benefit ja Rituals, joita ei ole Suomessa. Douglasin oma kosmetiikka kannattaa myös tsekata läpi.


KIKO

Italialaisen meikkimerkin, Kikon, myymälän bongasin Arkadenista, mutta kyllä näitä varmaan muualtakin löytyy. Myymälässä oli meneillään alennusmyynnit hyvillä prosenteilla. Itse en tällä kertaa oikein innostunut mistään ja lähdin tyhjin käsin. Tiedän kuitenkin monta, jotka eivät olisi siihen pystyneet..


Nivea

Nivean otin mukaan postaukseen, koska se oli vaan niin hassua että merkillä on jossain ihan oma myymälä. Ja vielä niin kaunis ja avara! Tämän voit bongata Unter den Lindeniltä. Myymälästä löytyi ainakin lähes koko valikoima Nivealta sekä muutama tuote myös muilta merkeiltä. Erilaisia lahjapakkauksia oli myös tarjolla. 


Rossmann

Rossmannilta löytyy edullisia meikkimerkkejä, ihonhoitotuotteita ja sekalaista muuta tavaraa. Meikkimerkeistä edustettuna ovat ainakin Essence, Catrice ja Manhattan Cosmetics sekä Astor ja Alterra. Ketjun omalta merkiltä, Rival de Loopilta löytyy myös monenlaisia edullisia ihonhoitotuotteita. Itse olen ostanut kyseiseltä merkiltä pariin kertaan hyvän tuoksuisia puhdistusliinoja. Suosikkihyllyni liikkeessä on matkakokoisen kosmetiikan hylly, josta ostan lähes poikkeuksetta aina jonkun pikkupakkauksen mukaan pikkuhinnalla.

DM

Toinen halpiskauppaketju, jossa kannattaa vierailla, on DM. Siitä nyt unohtui valitettavasti ottaa kuva. Rossmanneja ja DM:iä muuten on kaupungissa niin useita, että en viitsi niiden sijainteja alkaa erikseen tähän laittaa. Ihan varmasti tulet kaupungissa näihin törmäämään! DM:ltä löytyy myös edullisia meikkimerkkejä: Essence, Catrice, Manhattan Cosmetics, Astor, P2 Cosmetics ja luonnonkosmetiikkamerkki Alverde. Myös täällä katson aina matkakosmetiikkahyllyt, niissä on yleensä aika eri valikoima kuin Rossmannilla.
Luontaistuotemarketit

Luonnonkosmetiikan ystävän kannattaa katsastaa ekomarkettien kosmetiikkahyllyt. Ne ovat yllättävän kattavat. Ylläoleva kuva on lähellä Eberwalderstrassen metropysäkkiä sijaitsevan marketin yläkerrasta. 

KaDeWe

KaDeWe:ssa käväisin tällä kertaa vain pikaisesti. Omat tärpit sinne ovat katukerroksen kosmepuoli, josta löytyy selektiivistä kosmetiikkaa sekä ylhäällä oleva herkkukerros, josta on tullut ostettua tuliaissuklaata. Kosmetiikkaapuoli ei minulla aiheuta erityistä huokailua, kun se on valikoimaltaan hyvin samanlainen kuin Stockmann. Selektiivisen kosmetiikan faneille se on kuitenkin perusvarma vierailukohde. 
Kurfürstendamm

Ku'dammille monet tulevat shoppailemaan vaatteita. Sieltä löytyykin useimpien ketjuliikkeiden myymälät sekä kalliimpia putiikkeja. Jostain syystä itse olen näillä ostosreissuilla harvemmin ostanut mitään, mutta tahdon silti aina kahlata ne pakolliset vaatekaupat läpi. Bershkan kaksikerroksisesta myymälästä löytyy aina paljon vaatteita ja asusteita alennuksesta, ne kannattaa ehdottomasti käydä läpi. Pull&Bearilla on myymälässään jännä sisustus, siellä on alakerrassa keskellä mm. pakettiauto. Forever21 kiinnostaa varmasti monia, mutta omaan makuuni myymälä on iso ja sekava, enkä siellä oikein viihdy.

Yksi helmistä on & Other Stories, jossa kannattaa mennä suoraan yläkertaan katsomaan kauniisti pakattua kosmetiikkaa. Vaateliike Pimkiellä on myös mukavan pieni, mutta valikoimaltaan ja hintatasoltaan hyvä myymälä Ku'dammilla. Jos kaaos ja ruuhka eivät haittaa, Alexanderplatzilta löytyy myös monen himoitsema Primark. Minua kaaos siellä ahdisti, mutta kieltämättä vaatteet olivat paikoittain ihan superhalpoja ja valikoimaa oli paljon.

Toivottavasti tästä oli Berliiniin reissaaville apua! Siellä jo käyneet: Mitä lisäisitte listaan?

6 kommenttia:

 1. DM:n ja Rossmannin lisäksi Müller on samantyylinen kauppa, kaikki ovat täynnä superhalpaa kosmetiikkaa. Pääsisipä taas Berliiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen en oo törmännytkään! Berliini on tosi jees :)

   Poista
 2. Pitäisikin varmaan käydä joskus Berliinissä. Saksa ei maana ole koskaan kiinnostanut mua, mutta Berliini kyllä, ihan vaan historiankin takia. Plus se vaikuttaa ihan nastalta shoppailu- ja ravintolakaupungilta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sieltä löytyy vähän kaikkea, mahtikaupunki!

   Poista
 3. Muut paikat ei ollu tuttuja, mut Nivea aika hauska yllätys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siellä päin maailmaa Niveallakin on oma myymälä :)

   Poista