14. kesäkuuta 2015

BoHo - luonnollista ja edullista värikosmetiikkaa

BoHo on ranskalainen värikosmetiikkasarja, jota ollaan juuri tuomassa Suomen markkinoille. Luonnonmukaiseen sarjaan kuuluu myös kynsilakkoja, siveltimiä ja kolme hajuvettä. BoHo:lle tärkeitä arvoja ovat eettisyys, ekologisuus ja matala hintataso. BoHolla on useita luonnonkometiikan sertifikaatteja, kuten Cosmebio, joka vaatii 95% tuotteen ainesosista olevan peräisin luonnosta. BoHo:a ei ole testattu eläinkokein ja yritys on vuodesta 2012 lahjoittanut 1% liikevaihdostaan Save the Planet -järjestölle. 


BoHo:n tuotteiden ainesosista on iso osa luomutuotantoa. Tuotteiden pakkaukset valmistetaan mahdollisimman pitkälle pahvista, mikä omasta mielestäni tosi kiva yksityiskohta. Se missä BoHo eroaa muusta markkinoilla olevasta luonnollisesta värikosmetiikasta, on hinta. BoHo:n meikkien hinnat ovat todella kuluttajaystävällisiä ja koko sarjan kallein tuote, kahdeksan luomiväriä sisältävä paletti, maksaa vain 29,90 euroa. Suurin osa tuotteista on hinnaltaan kympin luokkaa. Sain BoHo:n maahantuojalta 4Dream Ky:ltä testattavaksi sarjan meikkejä runsain määrin ja olen ollut niistä ihan innoissani!


Meikkipohjatuotteista sain testattavaksi maapuuterin ja meikkipuuterin. Maapuuteri vastaa käyttötarkoitukseltaan aurinkopuuteria ja mattasävyillä voi tehdä myös kasvoille varjostuksia. Saamani sävy on 04 Terre de Provence. Sävyjä on yhteensä yhdeksän, joista kuusi on helmiäissävyä ja kolme mattasaävyä. 99% maapuuterin ainesosista on luonnon raaka-aineita ja 10% tuotteen ainesosista on luomua. 

Meikkipuuteri on tarkoitettu kasvojen meikkipohjan tekemiseen. Sen levittämiseen kasvoille sopii esimerkiksi meikkivoidesivellin. Sävyjä meikkipuuterissa on neljä ja niistä vaalein ja keltapohjaisin 01 Diaphane sopii minulle hyvin. Meikkipuuterin ainesosista 100% on luonnosta ja 10% on luomua.


Pahoittelut hieman epäselvästi pyyhkäisykuvasta, parempaa ei nyt ollut kameraan tallentunutkaan. Maapuuteri on pigmentiltään melko kevyttä, joten sitä voi huoletta sutia kasvoille reilummin. Siinä melko paljon helmiäistä, joten ihan koko naamaan ei kannata kuitenkaan laittaa, ellei tahdo kunnolla kimallella. 

Meikkipuuteri näyttää aika kellertävältä kuvassa, mutta sulautuu kasvojen ihoon hyvin. Meikkipuuterilla saa aikan luonnollisen kauniin meikkipohjan. Se sopii parhaiten hyväkuntoiselle, ei kovin epäpuhtaalle iholle. Meikkipuuteri ei ole kovin peittävää edes kerrostettuna, mutta tasaiselle iholle sillä saa luonnollisen ja kauniin mattapintaisen lopputuloksen. Epäpuhtaalle iholle en sitä suosittelisi, koska itselläni meikkipohja ei kestänyt hikoilun seurauksena tullutta ihon rasvoittumista, vaan lähti kulumaan pois.


Yksittäisiä luomivärejä sain neljä kappaletta. Mukaan sattuivat sopivasti ne sävyt, joilla Johanna teki minulle meikin BoHo:n esittelytilaisuudessa. Olenkin jo testannut saman tyyppistä meikkiä näillä tuotteilla ja esittelen sen blogissa myöhemmin. Luomivärit ovat söpöissä, pyöreissä napeissa, joista näkee helposti sävyn läpinäkyvän kannen ansiosta. 

Kannesta annan miinusta, koska siinä ei ole erityistä avausmekanismia, kuten kierteitä, ja tämän vuoksi luomivärinappi voi avautua meikkipussissa helposti vaikka matkustaessa. Luomiväreistä on 99% luonnon raaka-aineita ja 10% luomua.


Luomivärien koostumus on melko hyväpigmenttinen, mutta jauhoinen. Tämän vuoksi luomiväreillä on taipumus vähän karista. Helpompaa näillä meikkaaminen on, jos tekee silmämeikin ennen meikkipohjaa. Itse en näin kuitenkaan tykkää tehdä, joten pyyhin karisseet luomivärit pois jälkeenpäin. Kaksi ensimmäistä sävyä, mattavaaleanpunainen 113 Rose ja mattavaaleansininen 211 Bleuet ovat helppoja ja moneen yhdisteltäviä sävyjä ja niitä voi käyttää yksinäänkin luomella kevyessä meikissä. 

Tummansinisellä 213 Nuitilla saa tummennettua sinisävyisen silmämeikin utuisen kauniiksi. Tummanruskeaa 205 Chocolatia voi käyttää myös vaikka pelkästään vaaleanpunaisen kanssa, mutta se myös tuo erilaista syvyyttä silmämeikkiin myös siniseen yhdistettynä. Luomivärisävyjä on yhteensä 40 ja niiden lisäksi on olemassa myös kahdeksan sävyn Gypsy-paletti.


Merkin yllättäjä on BoHon pidentävä ripsiväri mascara précision. Se on jäänyt avaamisen jälkeen minulla päivittäiseen käyttöön. Ripsiväri sopii mahtavasti arkikäyttöön, koska se erottelee ripset kauniisti tuoden niihin hieman lisää pituutta ja näyttävyyttä. Mitään megaräpsyttimiä sillä ei aikaan saa, mutta arkeen se sopii mainiosti. 

Ripsivärin alla kuvassa oleva silmänrajauskynä on sävy 02 Bleu, joka on mattainen tummansininen. Sen alla oleva kynä on huultenrajauskynä sävyssä 04 Bois De Rose Nacré. Silmän ja huulten rajauskynien sävyjä on yhteensä 20.
  

Pidentävän ripsivärin harja on pieni, joten sillä työskentely on näppärää. Ripsivärin massa on aika juoksevaa, joten sen pysyvyys ei ole ihan paras. Itselläni on kuitenkin harvoin ongelmia ripsivärin pysyvyyden kanssa, joten se ei haittaa. Ripsivärin ainesosista 99% on luonnon raaka-aineita.

Tummansininen rajauskynä on luomella todella tumma, lähes musta. Se on koostumukseltaan keskipehmeä, joten se levittyy luomelle melko hyvin. Kynä ei kuitenkaan ole superpigmenttinen, joten rajausta saa hetken piirrellä luomelle. Lopputulos on kuitenkin oikein kiva, mukavaa vaihtelua perusmustaan rajaukseen, mutta sopivan turvallinen valinta tällaiselle värivieroksujalle kuin minä. Huultenrajauskynä oli sävyltään niin tumma ja rusehtava, että sen laitoin eteenpäin. Muuten kuin sävyn puolesta hyvältä vaikutti sekin. 


Huulipunia sain kaksi ja huulikiiltoja yhden. Jännää, miten huulipunissa ja kiilloissa menee pigmenttisyydet niin nurinpäin: huulipunista tulee sävyä melko kevyesti, mutta huulikiillossa sen sijaan on todella vahva pigmentti. 

Huulipunat eivät kuitenkaan ole kovin kosteuttavan oloisia, vaan antavat enemmänkin mattaisen pinnan. Niitä on kuitenkin 21 sävyn joukossa eri koostumuksia, joten voi olla, että joku puna merkiltä onkin hoitavampi. Itseä ei kuitenkaan tuo mattaisuus haittaa, vaan tykkään niiden koostumuksesta. 99% huulipunien ja huulikiiltojen raaka-aineista on luonnosta ja 81% huulipunien ja 68-81% huulikiiltojen raaka-aineista on luomua.


Ylin huulipuna on sävyltään 204 Orchidee, keskimmäinen 304 Capucine ja alin huulikiilto 08 Orchidee. Jännää, että toisen huulipunan ja huulikiillon sävyt ovat nimeltään samat, mutta muuten ne ovat aika erilaiset. Punassa on kimalletta ja kiillossa ei, joten en näe järkeä käyttää niitä yhdessä. Erikseen ovat molemmat kuitenkin kivoja.

Orchidee-huulipunan sävy on kevyesti marjainen punainen ja siinä on joukossa kimalletta. Capucine on persikkainen, kevyt sävy, jossa ei ole kimalletta. Orchidee-huulikiilto on marjapuuron värinen pinkki. Oikein kiva ja vähän erikoisempi sävy. Punissa ja kiilloissa on jännä, mutta kuitenkin ihan raikas tuoksu, joka tulee niiden sisältämästä greippiöljystä.

BoHo on mielestäni oikein kiva ja helposti lähestyttävä sarja edullisilla hinnoillaan ja hauskoilla pakkauksillaan. Tuotteet ovat edullisesta hinnastaan huolimatta laadukkaan oloisia. BoHo on myös helppo lähtökohta alkaa tutustua luonnollisempaan kosmetiikkaan. Suosikkejani testaamistani tuotteista olivat ripsiväri, Capucine-huulipuna ja Orchidee-huulikiilto. BoHo:lta minua kiinnostaisi testata vielä kulmakynät, kiinteä puuteri ja poskipunat sekä ehkä joitain siveltimistä.

Postauksen tuotteiden suositushinnat:

maapuuterit 12,90 e
meikkipuuteri 11,90 e
luomivärit 7,90 e
pidentävä ripsiväri 8,90 e
rajauskynät 5,90 e
huulipunat 9,90 e
huulikiillot 11,90 e

BoHo:n jälleenmyyjät löydät täältä.

Onko BoHo tuttu? Mikä tuotteista kiinnostaa?

Tuotteet on saatu blogiin testiin maahantuojalta.

8 kommenttia:

 1. Ha-ha, olin juuri Virossa ja ostin ekokaupasta tuon saman aurinkopuuterin. Kiva sävy, kun on hieman punertava. Oli muuten kalliimpi kuin tuo suositushinta, vaikkei kallis sekään (13,85 €). Luomivärit vaikuttivat tosi pigmenttisiltä, mutta haluamani sävyt olivat loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas jännä kun joku on Virossa kalliimpaa kuin Suomessa. :D Ehkäpä näitä kannattaisi sitten katsella Suomesta?

   Poista
 2. Onpa edullinen sarja! Harmi, ettei täälläpäin näyttänyt olevan jälleenmyyjiä, koska olisi kiva nähdä nämä livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ehkäpä joskus muuallapäin käydessä. Nää kannattaa kyllä katsastaa :)

   Poista
 3. Mielenkiintoisen oloinen sarja, täytynee kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä käydä tutustumassa. Jos olet pääkaupunkiseutulainen, niin suosittelen Hymy Raw Food Cafen yhteydessä olevaa Urbanstorya BoHoon tutustumispaikaksi. Siellä on myynnissä myös kaikenlaista muuta kivaa :)

   Poista
 4. Kaikki luonnollinen värikosmetiikka kiinnostaa! Ois ihana nähdä joku meikki tehtynä näillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen on tulossa, mut kun en oo kummoinen meikkaaja niin älä odota liikoja😄

   Poista