Sivut

16. toukokuuta 2015

Mádaran hedelmähappoja iholle

Mádara Brightening AHA Peel Mask on ensikosketukseni hedelmähappoihin ihon hoidossa. Hedelmähapot poistavat ihon pinnalta kuollutta solukkoa ja mahdollistavat näin vaikuttavien aineiden pääsyn syvemmälle ihoon. Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut kokeilemaan hellävaraisempia vaihtoehtoja perinteisille muoviraekuorintoille. Rakeita sisältävät kuorinnat tuppaavat kuivattamaan ihoa ja iho on usein niiden käytön jälkeen kiristelevä ja ärtynyt. Muovirakeet myös kuormittavat luontoa. Hedelmähapot saattavat olla ratkaisu mekaanisesta kuorinnasta helposti ärsyyntyvälle iholleni. 


Suhtauduin kuitenkin myös pienellä varauksella hedelmähapoilla kuorivaan naamioon, koska minulla oli hedelmähapoista erittäin tehokas mielikuva. Pelkoni oli, että saisin naamiosta ärsytysreaktion ja viettäisin seuraavan päivän naama kirkkaan punaisena. Levitin kauhukuvat mielessäni naamiota ohuesti iholle ja pidin sitä kasvoilla vain hampaiden pesun ajan (n. 2 min). Ohjeen mukaan vaikutusaika on 3-10 minuuttia.


Naamio tuoksuu hieman happamalle ja miedosti yrttiselle, oikeastaan aika miedolle. Vaikka tiesin, ettei naamiossa ole kuorivia rakeita, yllätyin siltl sen koostumuksesta. Se oli ohutta, emulsiomaista ja levittyi sileänä iholle. Naamio pisteli hieman ohuemmalla iholla, oikeastaan lähinnä nenänpielissä ja leuan alla. Muuten se tuntui kasvoilla lähinnä fluidimaisen kevyeltä. 


Naamio oli ohuen koostumuksen vuoksi ihanan helppo pestä pois kasvoilta. Iho ei lopulta ollut moksiskaan hedelmähapoista, vaan taisi tykätä niistä. Naamio ei kuivattanut ihoa eikä iho ärtynyt käsittelystä ollenkaan. Se näytti naamion jälkeen kuulaalta ja tuntui sileältä. Iholla oli myös raikas tunne, kuten usein syväpuhdistavien naamioiden jälkeen. Kahden kokeilukerran jälkeen fiilis Mádaran kuorivasta naamiosta on lupaava. Aion jatkaa naamion käyttöä kerran viikossa ja katsoa mitä tapahtuu. Jos kiinnostuit hedelmähapoista, niin Mádaran tuotteisiin voit tutustua täällä.

Ovatko hedelmähapot tuttuja?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuotteelta, tollasta olisi kiva päästä itsekin testaamaan! Täytyykin käydä kurkkimassa vähän lisää tuolta heidän sivuiltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain -15% koodin kun rekisteröidyin Mádaran nettisivuille eli jos kiinnostaa hankkia tommonen nii kannattaa käydä rekisteröitymässä. :) Sit siellä tais olla kans tarjouksessa sellasii tuplapakkauksia, joissa tää kuoriva naamio oli myös.

   Poista
 2. Mulla tämä ei tuntunut kasvoilla yhtään, vaikka vähän pelkäsinkin pistelyä. Oikein hyvä naamio ja iho näytti kirkkaammalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tarpeeksi hellävarainen munkin herkälle iholle. Mukava ylläri :)

   Poista
 3. Samainen naamio löytyy munkin kylppärin kaapista ja oon ollut siihen tosi tyytyväinen. Haju on vähän outo, tai oikeastaan aika kovinkin hirveä, mutta se jää onneksi tuotteen hyvien puolien varjoon. Mäkin hämmästyin siitä, että mun herkkä iho suhtatui tohon jo ekalla kerralla hyvin, eikä vetänyt mitään raivareita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei haju niin haitannut, vaikka ei se mikään suosikkikaan ollut. Ihmeellistä miten tää tuote olikin ihan erilainen kuin olin ajatellut, mut hyvä niin!

   Poista