Sivut

28. huhtikuuta 2015

Huulivoiteet: balmi vs. EOS

Pitkästä aikaa pääsen taas höpisemään yhdestä lempiaiheestani kosmetiikassa eli huulivoiteista. Nämä suloiset purkkirasvat ovat herättäneet ihastusta jo pidemmän aikaa, mutta ajattelin nyt vielä vertailla niitä keskenään. EOS (evolution of smooth) ja balmi muistuttavat monella tapaa toisiaan ainakin ulkonäöllisesti, mutta ovat muuten täysin erilaisia. Tietysti näiden kahden välillä erona on ainakin se, että balmi on kuution muotoisessa purkissa, kun taas EOS on selkeästi pallo. Tyyliltään molemmat ovat samanlaisia söpöjä palluroita. Purkit löytyvät helposti laukusta, mutta taskussa niitä ei kyllä muotonsa vuoksi voi pitää. Balmin Mint on suloisessa mintun vihreässä kuutiossa. Voiteen avausmekanismi toimii kiertämällä. Kierteitä on kuitenkin purkissa vain yksi, minkä vuoksi aluksi mekanismi on todella jäykkä ja löystyy sitten nopeasti niin että voide saattaa avautua itsestään esimerkiksi laukussa ollessaan. Huulivoiteessa on kartion muotoinen kärki, joka kyllä kuluu nopeasti käytössä pyöreämmäksi. Väriltään voide on läpikuultavan valkoista.

Voide on todella minttuista ja tuntuu viileältä huulilla. Etenkin kesällä se voisi olla ihan kiva juttu, vaikka minusta se oli ihan miellyttävää muutenkin. Huulivoiteen koostumus muistuttaa läheisesti vaseliinia eli on todella ohutta ja karkaa herkästi pois huulilta. Voidetta joutuu vähän väliä lisäilemään. Voidetta päätyy tällöin myös paljon suuhun, mikä ei ole niin kiva juttu, koska se maistuu pahalta. Näistä kahdesta balmi on kuitenkin se mistä pidän enemmän, uskokaa tai älkää. EOSin Vanilla Mint -huulivoide on vaaleansini-valkoraidallisessa, pallon muotoisessa pakkauksessa. Pakkauksessa on myös kierteinen avausmekanismi, mutta kierteitä on useita, joten mekanismi on jämäkkä ja toimivampi kuin balmissa. Uutena mekanismi on hieman liiankin jäykkä makuuni, mutta en ole vielä testannut voidetta niin pitkään että olisin huomannut sen vielä löystyneen. Voide itsessään on myös symmetrisesti pallon, tai oikeastaan sen puolikkaan muotoinen. Voide on väriltään kellertävää.

Voide on lempeän vaniljaisen ja miedosti mintun tuoksuinen. Tässä tuotteessa maku taas on hieman makea, joten ei haittaa, vaikka tätä päätyisi välillä huulilta suuhunkin. Voide on koostumukseltaan balmin vastakohta: kuvailisin sitä vahamaiseksi. Voide on todella kiinteää ja jotta sitä saa kunnollisen kerroksen huulille, pitää palloa hangata tovi huulia vasten. Itse en voi sietää huulivoiteita, joiden kanssa pitää tehdä töitä, jotta niistä saa jotain irtoamaan. Hyvästä yrityksestä huolimatta balmi vie rimaa hipoen voiton näistä kahdesta.

balmi vai EOS?


Joko olet käynyt osallistumassa kevätarvontaani? Pääset tästä linkistä osallistumaan arvontaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti