Sivut

6. helmikuuta 2015

Urban Decay Naked -luomiväripaletti

Esittelen nyt erään tärkeän, jenkeistä tuodun joululahjan. Urban Decayn Naked on jo blogipiireissä tuttu juttu ja löytyy varmasti suurimman osan meikkikokoelmasta, mutta miulle tää tuli ihan uutena juttuna vasta viime syksynä. Oikeastaan pitää näin alkuun tunnustaa, että käytän ylipäätään melko harvoin luomivärejä. Arkena en käytä niitä ajansäästösyistä ollenkaan ja viikonloppuna fiiliksen mukaan. Juhlat on sitten asia erikseen, niihin panostan ihan eri tavalla meikissä. 

Tutustuttuani Nakediin olin kuitenkin vakuuttunut siitä, että paletti olisi tarpeellinen ostos - siinä on melkein kaikki sävyt mitä voin kuvitella tarvitsevani. En osaa käyttää silmämeikissä hirveästi värejä ja tykkään eniten erilaisista vaaleanpunaisista, ruskeista, beigeistä ja kultaisista sävyistä. Erikoistilanteisiin meikkaan myös oman versioni smoky eyes'ta vaalealla sävyllä, harmaalla ja mustalla. Siinä värien käyttöni sitten onkin.


Nakedissa on 12 erilaista nakusävyä, hailakan vaaleanpunaisesta mustaan. Kaksi paletin sävyistä on mattaisia ja loput ovat enemmän tai vähemmän maltillisesti kimaltavia shimmersävyjä. Sävyjen nimet ovat hauskoja, vai miltä kuulostavat virgin, darkhorse tai creep? Paletti on kooltaan mielestäni melko pieni ja väriltään ruskea. Sen pinta on samettisen tuntuinen. Paletissa on kiinnityksenä magneetti, joka ei ehkä ole se kaikkein luotettavin vaihtoehto esimerkiksi paletin kanssa matkustaessa. Olen kuitenkin säilyttänyt palettia pakkauksessaan, joten kiinnitys ei ole vielä ollut ongelma.

Paletin kannen alla on peili, joka saisi mielestäni olla isompikin. En ole sitä kuitenkaan meikkaamiseen käyttänyt, mutta hätätapauksessa silläkin luultavasti pärjäisi. Paletin mukana tulee kaksipäinen sivellin, jonka toisella päällä olen levittänyt luomivärit ja toisella häivyttänyt ne. Sivellin toimii mielestäni hyvin yhteen paletin luomivärien kanssa ja olen tykännyt käyttää sitä paletilla meikatessa. Sitten itse luomivärisävyihin. Ylemmässä kuvassa ovat aina paletin sävyt ja alemmassa swatchit samoista sävyistä.

Virgin
Todella vaalea vaaleanpunainen, sävy on luomella melko lähellä ihon omaa väriä. Käytän tätä silmän sisäkulmassa. 

Sin
Kaunis vaaleanpunainen, hyvä pigmentti. Käyttää voi silmän sisäkulmassa tai koko luomella. Yksi suosikkisävyistäni.

Naked
Matta vaaleanruskea. Nimensä mukaan ihon sävyinen, mutta tummempi. Toimii hyvin yhteen toisen mattasävyn Buckin kanssa. 

Sidecar
Hieman punaiseen taittava, kuparinen ruskea. Sisältää paletin sävyistä eniten glitteriä, jonka kanssa kannattaa varoa väriä levittäessä.
Buck
Mattaruskea. Häivyttämisessä täytyy olla tarkkana. Minulle mattasävyt eivät oikein iske, mutta tässä paletissa ne ovat kyllä mitä käytännöllisimmän väriset.

Half Baked
Kaunis puhtaan kultainen sävy, jossa on hyvä pigmentti. Myös yksi lempparisävyistäni. 

Smog
Kylmä kuparinen ruskea. Hyvä pigmentti jälleen. Sopii mainiosti yhteen Half Bakedin kanssa.

Darkhorse
Tummanruskea. Hyvä varjostussävyksi. Jäänyt minulla kuitenkin vähemmälle käytölle.
Toasted
Violettiin ja punaiseen vivahtava ruskea. Myös eräs suosikeistani. Yksi suosikkiyhdistelmistäni yksinkertaiseen meikkiin ovat Sin ja Toasted yhdessä.

Hustle
Tumman ruskea. Monella tapaa saman tyyppinen sävy kuin Darkhorse, mutta punertavampi. 

Creep
Musta. Olen käyttänyt tätä smoky eyes -meikin tekoon. Ei niin pigmenttinen kuin monet paletin ruskeat, mutta toimii hyvin smoky eyes'issa.

Gunmetal
Tummanharmaa. Minulla käytössä lähinnä smoky eyes'issa.
Tässä yksi simppeli meikki, jonka paletilla tein. Kuvasin varmaan kymmenen eri meikkiä, jotka paletilla olen tehnyt, mutta ne näyttivät sitten niin samanlaisilta, ettei ollut järkeä yhtä enempää tähän laittaa. Minkäs teet kun ei kuvaustaidot riitä. :D Muistaakseni tässä luomilla ovat Sin, Half Baked ja Smog. Sävyt ovat luonnossa näyttävämmät kuin kuvassa. 

Kaiken kaikkiaan Urban Decayn Naked'issa on hyvät pigmentit ja sävyjen puolesta se on helposti lähestyttävä paletti. Suosittelisin palettia luomivärien maailmaan tutustuvalle, juuri sen maanläheisten sävyjen vuoksi. Itseä houkuttelisi tutustua myös Naked 2:seen ja 3:seen, mutta tämäkin riittää pitkäksi aikaa ilahduttamaan minua. On se vaan niin kiva. :)


Omistatko jonkin Urban Decayn Naked'eista?

2 kommenttia:

  1. Mulla on Naked3, josta tykkään valtavasti! Nyt toivelistalla on tuo paletin ensimmäinen versio, mutta en silti oo ihan vakuuttunut siitä, tarvitsenko ihan oikeasti juuri kyseisen paletin vai onko tämä vain jotain Naked-maniaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempia? ;) Ei niissä ainakaan oo mitään samoja sävyjä. Ihanalta toi kolmonenkin kyllä vaikuttaa!

      Poista