Sivut

27. tammikuuta 2015

Suuri Huulirasvapostaus

Huulivoiteet eli tuttavallisesti huulirasvat ovat jo kauan olleet minulle lähellä sydäntä sekä lempiaiheitani kosmetiikassa. Ne ovat vuosien saatossa onnistuneet koukuttamaan minut pahemman kerran. Rakkauteni huulirasvoihin sai alkunsa jo joskus ala-asteella tai ehkä jopa ennen sitä. Pienenä tyttönä huulivoiteiden maku oli ratkaiseva valintakriteeri, koska suurimman osan voiteesta söin suihini. Myöhemmin koostumus, tuntuma ja hoitavuus ovat muodostuneet tärkeämmiksi valintaperusteiksi. Huulivoiteiden muotoiluna pidän eniten puikkomallista niiden siistin käytön ja hygieenisyyden vuoksi. Harmittavan moni ihana voide on kuitenkin pakattu purkkiin, joten niitäkin olen oppinut sietämään.Tällä hetkellä omistan kahdeksan huulivoidetta. Yleensä en niitä pahemmin hamstraa, vaan ostan tarpeen mukaan. Välillä minusta kuitenkin on mukavaa kerryttää pientä kokoelmaa nuuskuteltavaksi ja ihailtavaksi. En omista huulivoiteiden lisäksi kuin neljä huulipunakynää, yhden huulipunan ja yhden huulikiillon. Huulivoiteet ovat yleensä minun juttuni ja nautin enemmän mahtavasta tunnusta huulilla ja herkullisista tuoksuista kuin huulipunan tuomasta väristä. Tykkään kyllä aina välillä käyttää myös huulipunakyniäni, jotka ovat paljon rennompia kuin huulipunat. Värillisten huulimeikkien kanssa saa vain valitettavasti olla aina varuillaan ettei punaa kulkeudu huulten ulkopuolelle ja meikki pysyy siistinä.
Ensimmäisenä tämän hetkisestä kokoelmasta on pakko mainita Hurraw!, joka on suurin huulivoideihastukseni vuosiin. Miten voikaan sarjan brändi, pakkausten ulkonäkö ja design, voiteiden tuoksuvaihtoehdot ja koostumus miellyttää niin kovasti? Ei tämäkään sarja toki ihan täydellinen ole; keksin vielä monia tuoksuvaihtoehtoja joita sarjassa voisi myös olla ja muutaman jotka sieltä voisi poistaa. Lisäksi pakkauksen toimivuutta voitaisiin kehittää niin, että kerran ylösrullatun voidepatsaan saa ilman sen painamista rullattua vielä alaskin. Joka tapauksessa tässä on huulivoide, joka on luonnonmukainen, vegaaninen ja tehty raaoista ainesosista. Enkä vielä ole edes maininnut miltä se tuntuu huulilla, nimittäin aivan ihanalta! Kosteuttavalta, hieman öljyiseltä ja kaikin puolin siltä miltä laadukkaan huulirasvan kuuluukin. Entäs tuoksuvaihtoehdot sitten? Lemon, licorice, chai spice, nam! 


Seuraavaksi kaksi vähän tuntemattomampaa huulivoidetta. Crazy Rumors on Yhdysvalloista kotoisin oleva luomumerkki, jonka ainesosat ovat myös vegaaneille sopivia. Crazy Rumorsilla on kattava valikoima herkullisia tuoksuvaihtoehtoja, kuten Gingerbread, Mint Chocolate ja Mocha. Hankin itselleni iHerbistä huulivoiteen nimeltään Apple Spice, jota kuvaillaan merkin kotisivuilla näin: "tart apple & sweet cinnamon create an awesome cider like experience". Huulilla voide tuntuu kosteuttavalta ja miellyttävältä kaikin puolin - tuntuma on itse asiassa aika lähellä Hurraw!:ia.

Naked Lipsin huulivoiteen bongasin Tukholmasta sattumalta eräästä luontaistuotekaupasta. Niitä saa kuitenkin myös suomesta. Naked Lips on myös luonnonkosmetiikkaa kuten Crazy Rumors ja Hurraw!. Minun voiteeni tuoksuu vehnänoraalta, vihreältä teeltä ja omenalta ja onkin nimeltään Supergreens. Oikeastaan tuoksu on aika miellyttävä, koska se ei ole niin makea. Makean tuoksuisia huulivoiteita minulla kuitenkin riittää. Huulituntuma on myös ihan hyvä, joskaan ei yhtä kosteuttava kuin kahdessa edellissä. Muita tuoksuvaihtoehtoja merkillä ovat esimerkiksi granaattiomena, kookos ja tyrni.


Yllätyksekseni pidin Maybellinen Baby Lipsistä sävyltään 95 Strike a Rose, joka on yksi kuudesta Electric-kokoelman värillisestä huulivoiteesta. En ole missään vaiheessa Baby Lipseistä hirveästi välittänyt, koska koen että ne eivät ole olleet kaiken hehkutuksensa arvoisia. Tässä nimenomaisessa Baby Lipsissä tykästyin kuitenkin pakkauksen pirteään väriyhdistelmään sekä voiteen itsensä sävyyn. Sävy on kauniin persikkainen, kuten muuten on myös voiteen tuoksu. Strike a Rose antaa huulille kauniin, hennon persikkaisen punaisen sävyn. Kosteuttavimmasta päästähän se ei ole, mutta päiväkäytössä silti nätti lisä kevyeen meikkiin.
Balmin huulivoidekuutiot ovat mielestäni mahtava keksintö. Söpön väriset purkit ovat mukavia käyttää ja niihin tuleekin helposti tartuttua jopa useammin kuin tavallisiin puikkohuulivoiteisiin. Balmin vadelman tuoksuisen huulivoiteen käytin jo aiemmin ja pidin siitä. Nyt minulla on sitten vielä Minty Flavor jäljellä. Kuutio on väriltään suloinen mintunvihreä ja tuntuu tukevalta kädessä. Purkki aukeaa kiertämällä puolikkaita eri suuntiin. Kokemuksesta tosin tiedän, että avausmekanismi löystyy käytössä ja alkaa pikkuhiljaa aueta itsestään. Voiteen käyttö muuttuu myös vaivalloisemmaksi, kun aletaan lähestyä purkin pohjaa, jolloin loppuja rasvoja täytyy kaivella purkista sormella. Kuitenkin pidän niin paljon tästä designista, että annan nuo pikkuviat anteeksi. 


Viimeisenä klassikko, joka ei edes ole huulivoide. Vaseliini ei lukeudu suosikkeihini, mutta on jo yli vuoden koristanut yöpöytääni, josta laitan sitä aina huulille yöksi. Tykkään laittaa yöksi hajustamatonta ja neutraalia huulivoidetta, vaikka nopean huulilta pois kulumisen vuoksi tätä saattaa joutua lisäilemään useamman kerran ennen nukahtamista. Vaseliini on tunnettu huonosta imeytyvyydestään. Se ei siis varsinaisesti kosteuta huulia, estää vain kosteuden haihtumista niiltä. Luultavasti tälle purkille ei tule seuraajaa, mutta siihen asti kuin sitä kestää, saa se olla osa iltani rasvausrutiineja. Onhan tuota jämerää keltaista metallipurkkia ihan kiva tuossa yöpöydällä katsella.

Seuraavaksi himoitsen EOS:in Lemon Drop Lip Balmia sekä Clarinsin uutta vadelmaista Instant Light Lip Comfort Oilia, josta en ole oikein varma mihin kategoriaan se kuuluu, huulivoiteisiin vai -kiiltoihin. Ihanilta vaikuttavat kyllä molemmat!


Mitä huulivoidetta himoitset tällä hetkellä?

   

4 kommenttia:

 1. Tuota Balmia aion kyllä seuraavaksi kokeilla, olen sitä ihastellut jo jonkin aikaa. EOS-pallojakaan en ole vielä kokeillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku noissa palloissa ja kuutioissa vaan viehättää, ne on niin söpöjä!

   Poista
 2. Vaseliini on se mistä en huulten hoidossa luovu, mikään muu ei vain minulla toimi. Voihan tuo syy olla korvienkin välissä mutta väläkö hällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa et löyty vaseliinin kannattajakin! Se kyllä jännästi jakaa mielipiteitä. Itse toisaalta tykkään käyttää sitä, mutta toisaalta en koe että sen käyttämisestä on ollut kauheasti hyötyä kosteutuksen kannalta.

   Poista