Sivut

12. tammikuuta 2015

Lomatunnelmissa Islannissa ja Yhdysvalloissa

Aiemmissa reissupostauksissa kerroinkin siis jo olleeni pari viikkoa joulukuussa matkalla, jonka aikana kävimme perheeni kanssa Islannissa sekä Yhdysvalloissa Washington D.C.:ssä ja New Yorkissa. Kyseessä oli minulle ainutlaatuinen reissu, koska en ollut koskaan aiemmin käynyt yhdessäkään noista paikoista ja nyt pääsin käymään niissä kaikissa yhdellä reissulla!

Talven kylmyyttä ja pimeyttä on hyvä karkoittaa annoksella lomafiilistelyä, vaikkei mikään reissun kohteista varsinaisesti lämpimässä ollutkaan. Lämmin ilmasto ei kuitenkaan ole minulle se mikä lomassa eniten lämmittää, vaan upeat uudet kokemukset, paikat joissa ei koskaan ole käynyt ja ihmiset joiden kanssa ne kokemukset ja paikat saa jakaa.  

Koetan välittää lomatunnelmia teillekin ja kerron lyhyesti kunkin reissukohteen kohokohdista, mutta pääasia on fiilistellä joten pääroolissa on kirjava kokoelma iphone 5:lla räpsittyjä kuvia matkan varrelta. 


Islanti

Islannissa viivyimme sen pääkaupungissa Reykjavikissa kolme yötä. Islanti on ollut matkakohteena minulle jo pitkäaikanen haave, joten sinne oli erityisen mahtavaa päästä. Että siellä sitten on kaunista! Luonnon nähtävyyksien puolesta parasta antia lyhkäisellä visiitillämme olivat perinteiset turistikohteet Kultaisella kierroksella eli Þingvellir, joka on historiallinen näköalapaikka, kuumat suihkulähteet Geysir ja Strokkur sekä Gullfossin vesiputoukset. Automatkojen aikana parasta oli katsella alavaa, karua maisemaa sekä kaukana siintäviä vuoria. Reykjavik oli myös ehdottomasti tarkemman tarkastelun arvoinen, sympaattinen ja viihtyisä satamakaupunki. Tänne pitää päästä uudestaan!Washington D.C.

Washington D.C.:hen lähdimme pääasiassa vierailemaan toisen siskoni luona, joka viettää siellä au pair -vuotta. Mikäs siinä sitten, kierrellessä nähtävyyksiä ainakin melkein asiantuntevan oppaan johdolla. D.C.:stä jäi nähtävyyksien puolesta mieleen valkoiset, mahtipontiset rakennukset ja monumentit, joita siellä riittää. Kolmen päivän aikana kiersimme katselemassa mm. Pentagonissa, Arlingtonin sotilashautausmaalla, White Housella, Washington Monumentilla sekä World War ll Memorialilla ja Lincoln Memorialilla. Museoiden puolesta katsastimme vain Spy Museumin, jota ei viihteellisyytensä vuoksi voi melkein edes museoksi laskea, ja juuri siksi sielläkin oli hauska käydä. Lisäksi aika kului liiankin nopeasti siskojen kanssa shoppaillessa, herkutellessa ja kuulumisia vaihtaessa.


New York

New Yorkiin pääsyä odotimme myös kuin kuuta nousevaa. Vihdoinkin pääsisimme itse todistamaan Times Squaren hälinää ja taivaisiin kohoavia pilvenpiirtäjiä! Ja kaikki ne kaupat.. Nähtävää New Yorkissa riittää vaikka kuinka paljon, mutta me kävimme tsekkamassa ainakin nämä: Staten Island Ferry, Wall Streetin ympäristö, 9/11 Memorial, Empire State Building, Times Square, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Central Park.. Kävimme myös ihailemassa Manhattania yläilmoista helikopterilennolla. New Yorkissa viivyimme viikon, jossa ehti kyllä nähdä ja kokea yllättävän paljon.    
Kaivahan sinäkin esiin reissukuvia joltain huipulta matkalta ja uppoudu hetkeksi muihin maisemiin. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti