Sivut

26. kesäkuuta 2019

Mitä kosmetiikkaa pakkasin 10 päiväksi Islantiin?

Tiedätkö sen tunteen kun ideoita tulee mieleen niin monta että niistä valitseminen alkaa ahdistaa? Sama valinnanvaikeus valtaa minut usein karkki- tai jäätelöhyllyllä ja on vaivannut nyt myös täällä blogin puolella. Nyt päätin, että this won't do, jostain vain aloitetaan!

Kelataan aikaa pari kuukautta taaksepäin, kun pakkasin 10 päivää kestänyttä Islannin reissua varten. Kovinkaan montaa ei ehkä kiinnosta mukaan pakkaamani tekniset kerrastot ja retkimuonat, mutta kosmetiikka ehkäpä?

Taustatietona, että reissasin Islannin ympäri "camper vanillä" eli matkustukseen sopivaksi muokatulla pakettiautolla, jossa siis myös asuttiin reissun ajan. Matkustusautossa ei ollut vessaa tai suihkua, mutta juoksevaa vettä saatiin kanisterista pienen tiskialtaan hanan kautta. Veden puhtaus oli kuitenkin hieman kyseenalaista, joten käytimme sitä lähinnä tiskaamiseen. Myös helppouden nimissä valitsin lähinnä kosmetiikkatuotteita, joiden käyttämiseen ei tarvita vettä. Ja toki sitten ne muutamat tuotteet suihkussa käyntiä varten.   


Ensimmäisenä ihonhoitoarsenaali, jolle annoin perushygieniatuotteiden ohella eniten ajatusta pakatessani. Asiasanat olivat helppokäyttöisyys, yksinkertaisuus ja tilan säästö. Kaikki mitä pystyin etukäteen haalimaan matkakokoina tai näytteinä, halusin ehdottomasti hyödyntää. 

Ihon puhdistukseen otin suihkussa käyntiä varten puhdistusöljyn meikin poistoon ja toiseksi putsariksi puhdistusgeelin. Näistä puhdistusöljy oli lopulta turha, mutta palataan siihen vielä myöhemmin. Aamupuhdistukseen ja meikin poistoon on-the-go pakkasin kuorivia kasvovesilappuja ja pari yksittäispakattua puhdistuspyyhettä. Pyrin välttämään tällaisia tuotteita arkikäytössä, koska niistä tulee niin paljon roskaa. En voi kuitenkaan kieltää niiden kätevyyttä matkustaessa ja etenkin, kun käytössä ei ole vettä. Ihon kuorintaa varten otin mukaan yhden pussinäytteen, jolla pärjäsin hyvin reissun ajan. 

Ihon kosteutukseen taas lähti mukaan aika sekalainen sakki. Seerumiksi otin jo loppupuolella olleen täysikokoisen Patykan kosteuttavan seerumin ja silmänympärysvoiteeksi Murumurua, jota käytin pari kertaa myös koko kasvoilla. Niiden lisäksi otin neljä eri pussinäytettä kosteusvoiteita, joita käytin aamuin ja illoin aina pussin kerrallaan loppuun. 

Siinäpä oli yksinkertainen ihonhoitorutiinini kymmeneltä päivältä! Tästä satsista siis kaikkea tuli käytettyä, mutta puhdistusöljyn olisin voinut jättää kotiinkin ja myös nuo kaksi puhdistuspyyhettä tuli käytettyä lähinnä ettei tarvitsisi enää viedä niitä takaisin kotiin. Lopputulema yksinkertaistetun ihonhoitorutiinin jälkeen: iho ei ollut moksiskaan ja jopa näytti paremmalta kuin reissuun lähtiessä. Ehkä ihonikin siis kaipasi lomaa arjen rutiineista?  


Vartalon, käsien ja huulien kosteutuksen suhteen mentiin myös hyvin simppelillä kaavalla. Itseasiassa vartaloa en rasvannut reissun aikana kertaakaan, koska se oli pienessä pakettiautossa sen verran työlään tuntuista. Huulirasvasta sen verran, että hävitin sen kolmantena reissupäivänä jonnekin autoon eikä sitä sen koommin näkynyt. Loppureissun rasvasin sitten huulia tuolla käsirasvalla. En ehkä suosittelisi, mutta kyllä niinkin pärjäsi. Vartalojutut olisi siis voinut jättää kotiinkin ja huulirasvalle olisi tällä kertaa kannattanut olla varakappale mukana. Käsirasva pelasti tilanteen ja toimi reissun ajan monikosteutustuotteena.


Hygienia on se alue mistä en reissussakaan yleensä tahdo tinkiä. Tällä kertaa olin kuitenkin valmis hieman joustamaan, koska en tahtonut ottaa kymmentä eri vaatekerrastoa mukaan ja mielelläni välttelin myös leirintäalueiden suihkuja. Onneksi Islannissa ei ole pulaa kylpylöistä ja kuumista lähteistä! Deodorantti oli ihan must-tuote reissussa ja sitä käytin kyllä joka päivä. Valitettavasti Cattierin deodorantti* ei ole minulla ihan 100% toimiva, mutta parempaakaan minulla ei nyt ollut. 

Suihkussa käyntiä varten mukaan lähti sekä matkakokoinen suihkugeeli että saippuapala, jonka säilytys oli lopulta hieman ongelmallista. Otin myös mukaan kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä ja kuvasta puuttuvia vauvanpyyhkeitä, joita käytin about kaikkeen pikapuhdistukseen. Again, paljon roskaa mutta tällä kertaa helppous voitti. Hajuvesi ei ollut pakollinen mukaanotettava, mutta halusin kuitenkin ottaa pari vaihtoehtoa. En muistanut niitä kuitenkaan juuri käyttää, taisin ehkä kerran sipaista tuota Lil' Dipperiä koko matkan aikana iholle. 


Hiusten suhteen strategiani oli mahdollisimman pitkät pesuvälit ja että pitäisin hiuksia mahdollisimman paljon kiinni ponnarilla tai letillä. Pesin hiukset lopulta laskujeni mukaan kymmenen päivän aikana neljä kertaa. Kaikissa kylpylöissä joissa kävin oli omat shampoot ja hoitoaineet, joten hätätapauksessa olisin pärjännyt vain tuolla yhdellä näytepussishampoollakin. Avonaisesta purkista löytyy hiusnaamiota, jota käytin hoitoaineen asemasta. Olin lopulta tehokas leirintäalueiden suihkujen välttelyssä ja kävinkin suihkussa lopulta vain yhdellä leirintäalueella, win!     


*Saatu blogin kautta

Mitä meikkaamiseen tulee, joku saattoikin jo arvata lopputuloksen. Meikkasin koko reissun aikana tasan kerran, lentokoneessa matkalla Reykjavikiin. Vähän aavistelin, että näin voisi käydä, mutta halusin silti että minulla olisi mukana kiva peruskokoelma meikkejä jos tulisi fiilis meikata. 

Meikkipohjaa varten otin mukaan Hourglassin primerin, Hyntin peitevoiteen ja Jane Iredalen puuterimeikkipohjan. Ja ei, se ei edes hajonnut vaikka säilytin sitä koko reissun tuossa minigrippussissa! Poskipunaksi lähti mukaan Korennon voidemainen poskipunanäyte ja aurinkopuuteriksi Hourglass, koska en omista pienempiä aurinkopuutereita. 

Kulmakarvoille NYX:in kulmakynä ja Essencen kulmageeli ja silmämeikkiä varten lähti vain mukaan Bohon tummansininen kajalkynä* (ei vegaaninen) ja Idun Mineralsin ripsiväri*. Huulimeikkejä lähti mukaan kaksi: IsaDoran mattapuna* (ei vegaaninen) ja ColourPopin huulipuna. Siveltimiä en tarvinnut tälle joukolle kuin aurinkopuuterille ja puuterimeikkipohjalle ja lisäksi ripsentaivuttimet. 

Siinäpä koko meikkipussin sisältö! Olisin tosiaan hyvin pärjännyt ilmankin, mutta kokemukseni mukaan aina kun meikit jättää kotiin, tottakai juuri silloin tekisi mieli meikata. Nytpä ei tarvinnut pelätä sitä ongelmaa. Ja koska en tällä kertaa juuri meikannut, ei aiemmin mainitsemalleni puhdistusöljylle tullut juuri käyttöä. 

Yksinkertaistatko ihonhoitorutiineja reissussa?
  

6 kommenttia:

 1. Matkustan aika harvoin, mutta yleensä en jaksa raahata hirveästi kamaa mukana. Ennen ajattelin, että vaikka sitten ostan tarvitsemani tuotteet paikan päältä. Nyt olen toki eri mieltä. :D Pari vuotta sitten reissasin Lofooteille, ja totesin, että täällä tuskin tarvitsen meikkejä tai hiustenmuotoilutuotteita. Olin ihan hämilläni, kun hygieniapussissa oli vain saippuaa, shampoota, hammaskamat, kasvorasva ja pikkupullo hajuvettä. Kyllä, tuoksua pistin päivittäin, en sentään ole mikään eläin. :D :D :D (Vitsi!) Oli aika vapauttavaa!

  Loppukesästä lähden Edinburghiin, ja ajattelin haastaa itseäni menemään mahdollisimman vähäjättäisellä kosmetiikalla. Meikit toki on mitä on. Katsoo kuin käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös minimalismi on matkustaessa ihan must! En ymmärrä niitä ihmisiä jotka raahaavat viikon reissuillekin puoli elämää mukanaan. Eikö heitä ärsytä raahata mukana niitä kahdenkymmenen kilon laukkuja? Tällä kertaa tosin oli itsekin pakko ottaa poikaystävän kanssa yhteinen laukku ruumaankin, koska raahasimme Islantiin myös muun muassa nuudeleita ja soijarouhetta. :D

   Vau sä olet tosissaan pärjännyt vähällä tuolla Lofooteilla! Mulla oli kuitenkin lähes retkeilyä vastaavissa oloissa nyt mukana melkein kaikki mitä olisin hotellilomallekin ottanut, vaikka en kaikkea käyttänytkään. Ensi kerralla voisi siis haastaa itseään vielä lisää kosmetiikkapakkaamisen suhteen. Niin ja hotelleissa en todellakaan käytä mitään kertakäyttöjuttuja, mutta retkeilyolosuhteissa helppous vielä voittaa. Edinburgh on nätti kaupunki, varmasti ihana reissu sulla tulossa!

   Poista
 2. Jos matkustan henkilöautolla kotimaassa, niin yleensä otan mukaan melko perusarsenaalin, tosin vähän pienempiä pakkauksia. Ulkomaanmatkoille (lentomatkoille) otan yleensä pikkukosmetiikkaa mukaan eli otan matkakokoja (joita muuten en yleensä käytä) ja laitan pikkusetteihin vakiotuotteitani, joita haluan käyttää, mutta en halua raahata isoja tonkkia perässäni;) Mitään uutustuotenäytepussukoita en yleensä ota matkoille, vaikka ne ovatkin käteviä, mutta jos tuote on ihan uusi, niin ei voi tietää sopiiko se iholle, ja sitten voi alkaa harmittaa;) Mullekin on käynyt usein niin, ettei reissussa ole tullutkaan meikattua kovin usein, niin turhaan niitä on hirveästi raahata mukana. Kunhan senkin vaan muistaisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kotimaassa reissatessa saatan minäkin ottaa vaan käytössä olevat täysikokoiset tuotteet mukaan, jos tilaa on eikä tavaroita tarvitse hirveästi kannella. Mua ei kuitenkaan myös stressaa ottaa mukaan matkalle uusia näytteitä, kun pääasiassa ne ovat kuitenkin aina brändeiltä joiden tuotteista olen pitänyt. Ehkä jos olisi joku ihan random, niin sitten ottaisin varavaihtoehdonkin. "Entä jos" -mentaliteetti on kyllä paha, et jos jotain jättää kotiin niin entä jos kuitenkin niitä kaipailee..? Mut loppujen lopuksi "vahinko" on aika pieni jos jotain jättää kotiin ja useammin harmittaa raahata paljoa tavaraa mukana ;)

   Poista
 3. Mä yleensä pakkaan parin päivän reissulle meikinputsausppyyhkeitä, silmämeikinpoistoaineen ja misellivedeen. Ne toimivat ensihädässä mutta kotona mielii jo pestä naama kunnolla :) sitten on dödö ja hajuvesi, suihkussa käyn jos pääsee käymään. Asuntoautolla yleensä matkaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa teiltä löytyy asuntoautokin, siistiä! Asuntoautossa on kiva vapaus, kun voi reissata minne vain kun on yöpaikka jo omasta takaa. Aika vähällä säkin reissussa pärjäilet. :)

   Poista