Sivut

9. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 parhaat vegaaniset meikit ja siveltimet

Ennen kuin siirrymme täysin vuoteen 2019, haluan vielä antaa kehuja viime vuoden parhaille tuotteille. Tein viime vuonna päätöksen ryhtyä vegaaniksi ja sen mukaan muuttaa myös meikkikokoelmani asteittain vegaaniseksi. En siis viime vuonna enää hankkinut kuin vegaanisia tuotteita ja nyt saattekin lukea mitkä olivat minusta vuoden 2018 parhaat vegaaniset meikit ja siveltimet! 


Tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta.

TARKKAA JA LUONNOLLISTA JÄLKEÄ: 
NYX Professional Micro Brow Pencil "Taupe"

Vuoden kulmatuotelöytö minulle on jo monille tuttu NYX:n ohutkärkinen, kierrettävä kulmakynä. Vuosia uskollisesti puista, teroitettavaa kulmakynää käyttäneenä en uskonut parempaa olevan, mutta miten väärässä olin. NYX:in Micro Brow:n ohuella kärjellä saa tehtyä niin tarkkaa ja luonnollista jälkeä, että käännyin tuotteen faniksi saman tien. Toinen ihastusta aiheuttava seikka on hieman kuivahko, vahamainen koostumus. Kuivahko ei ehkä kuvailuna vakuuta, mutta juuri tällaisella koostumuksella välttää piirtämästä luonnottoman teräviä linjoja ja viivoja ja kaiken lisäksi jälkeä on helppo vielä häivyttää kynän toisessa päässä olevalla kulmaharjalla. Sävy Taupe on viileään taittava, mutta neutraali vaaleanruskea, joka sopii tummanvaaleaan, suomalaisittain viileän sävyiseen tukkaani loistavasti. 

MY EYELIDS BUT BETTER:
ColourPop Super Shock Eyeshadow "Hanky Panky"

Viime vuonnakin vuoden parhaimman luomivärin tittelin sai ColourPopin Super Shock Shadow -yksittäinen luomivärinappi, eikä syyttä. Nämä pienet purnukat ovat laiskan meikkaajan unelma: runsaspigmenttinen väri on helpoin levittää luomille sormin, joten mitään välineitä ei tarvita ja silti muutamassa sekunnissa luomilla on luonnollisesti häivytetty sävy. SSS-luomivärit pysyvät luomella erinomaisesti, eivätkä haihdu päivän mittaan. Vaaleanruskea Hanky Panky on todellinen "my eyelids but better" -sävy, joka tekee silmistä huolitellun mutta ei meikatun näkoiset.  

NEUTRAALIA PINKKIÄ POSKILLE:
Tarte Amazonian Clay 12-hour Blush "paaarty"

Tarten poskipuna hivuttautui suosikkeihini pitämättä itsestään sen kummempaa meteliä. Minulle tyypillistä on jämähtää pitkäksi aikaa käyttämään samoja poskipunia ja nyt loppuvuodesta käteni ojentui huomattavan usein Tarten matkakokoista paaarty-poskipunaa kohti. Neutraalin pinkki puna sopii lähestulkoon jokaiseen meikkiin ja etenkin se sopii yhteen talvisten meikkisävyjen ja kalpeamman ihon kanssa. Amazonian Clay -poskipunat saavat usein suitsutusta myös hyvästä kestävyydestä ja etenkin tämä yksilö on helppo myös levittää maltillisen, mutta kohtuullisen hyvän pigmenttisyyden ansiosta.  

LEVITTYY VAIVATTOMASTI JA PEITTÄÄ KAUNIISTI:
Nui Cosmetics Natural Liquid Foundation "Matao"

Pakko antaa kunniaa myös vuoden ehkä kehutuimmalle luonnonkosmetiikan meikkivoiteelle. Nui Cosmetics onnistui siinä missä niin moni muu luonnonkosmetiikkamerkki ei ole vielä osunut nappiin: luonnollinen meikkivoide, joka levittyy kuin synteettinen ja oikeasti peittää jättämättä ihoa rasvaiseksi. Ja ilman mehiläisvahaa tai muita eläinperäisiä ainesosia! Olenkin jo aiemmin maininnut pieninä miinuksina tuotteen tuoksun ja vaalean, keltapohjaisen/neutraalin sävyn puutteen, mutta niistä huolimatta olen edelleen innoissani tästä meikkivoiteesta.    

TASAINEN POHJA JA VIILENTÄVÄ TUNNE:
Too Faced Primed & Peachy Primer

Tässä on myös tuote, johon en mitenkään ennustanut ihastuvani. Tämä meikinpohjustaja osuu kuitenkin suosikki primerkategoriaani ja omaa vielä lisäksi yhden erikoisen piirteen, joka etenkin kesällä ilahdutti. Persikkakokoelman primer on silikoninen pohjustaja, joka täyttää ihohuokosia saaden meikin levittymään iholle tasaisemmin. Pohjustaja ei murustu iholla, kuten jotkut vastaavat tuotteet tekevät, levittyy vaivattomasti ja hyvin pieni määrä tuotetta riittää minulla pohjustamaan ongelma-alueet. Lisäksi primerissa on hauska ominaisuus: se tuntuu iholla viilentävältä. Itse nautin tuosta viileydestä, etenkin kesällä, mutta kylmempänä vuodenaikanakin se tuntui vain virkistävältä. 

UNIIKKI SÄVY MONIPUOLISESSA TUOTTEESSA: 
Korento Cosmetics Lip & Cheek Tint "Cloudberry"

Korento oli vuoden 2018 kiinnostavimpia brändiuutuuksia, etenkin kun kyseessä on suomalainen luonnonkosmetiikkaa valmistava meikkimerkki. Lisää näitä, kiitos! Merkin kiinnostavuuden vuoksi päätin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen investoida Korennon tuotteeseen, joksi valikoitui Lip & Cheek Tint sävyssä Cloudberry. Ja en joutunut pettymään! Lip & Cheek Tintin koostumus on ihan loistava poskilla; runsasta pigmenttiä saattaa ensin säikähtää, mutta yllättäen se levittyykin iholle vain kauniiksi häivähdyksi sävyä. Tuotteen kanssa on hyvin työskentelyaikaa, eikä ennenaikaista jämähtämistä iholle ole tapahtunut. Väri kuitenkin kiinnittyy häivytyksen jälkeen iholle ja pysyy siinä koko päivän. Huulilla koostumus on vähän kuivattava, joten suosittelen alle huulivoidetta. Sävy Cloudberry (toinen kahdesta vegaanisesta sävystä) on ihana lämpimän rusehtava sävy, jollaista minulta ei vielä entuudestaan löytynyt. Parasta siinä on, että se on superkaunis sekä poskilla että huulilla.   


TARKKAAN TYÖSKENTELYYN
Ecotools Smudge/Blend Eyeshadow Brush (toinen sivellin Enhancing Eye Set -pakkauksesta)*

Ecotools oli tänäkin vuonna yksi suosikki sivellinbrändeistäni ja parhaimmaksi siveltimeksi merkiltä osoittautui kaksipäinen luomivärisivellin Smudge/Blend. Se on osa kahden siveltimen settiä ja tottapuhuen toinen Shade/Define-sivellin on jäänyt minulla vähälle käytölle tämän taas ollessa parhaita sivellinlöytöjä koskaan. Toivottavasti Smudge/Blend olisi joskus saatavilla myös yksittäin. Blend-pää sopii erityisen hyvin tarkkaan luomivako- ja ulkonurkkatyöskentelyyn ja Smudge-päällä taas on hyvä levittää väriä alaluomelle. Harjakset ovat napakat, mutta taipuisat ja nappaavat hyvin väriä.

PEHMEÄÄN HÄIVYTYKSEEN
Real Techniques Brush Crush II 305 Shadow Brush*

Hassunnäköisen avaruusteemaisen sivellinsarjan ainokainen silmämeikkisivellin osoittautui hitiksi. Pullea häivytyssivellin sopii etenkin pohjasävyjen rakentamiseen ja kapenevan kärjen ansiosta se myös myötäilee hyvin luomivakoa. Harjakset ovat pehmeät ja erotellut ja niillä saa helposti napattua väriä myös hyvin kevyesti.

TÄSMÄLLISEEN MUOTOILUUN
Real Techniques Bold Metals 203 Tapered Shadow Brush

Jo alkuvuonna minua ihastuttanut Bold Metals -sarjan virtaviivainen kaunotar on säilyttänyt suosikkiasemansa koko vuoden. Verrattuna edelliseen häivytyssiveltimeen tämän muoto on hieman litteämpi ja sirompi. Työskentely on edellä mainitsemaani sivellintä tarkempaa ja riippuen halutusta lopputuloksesta olen tarttunut vuorotellen tähän, RT:n Shadow Brushiin ja Ecotoolsin siveltimen Blend-puoleen.  

NÄPPÄRÄÄN ALALUOMITYÖSKENTELYYN
Essence Smudging Brush

Pikkuinen lyhytharjaksinen ja tiivis sivellin on ihan ässä alaripsirajassa työskentelyyn. Pienellä siveltimellä on helppoa viedä luomiväriä ihan ripsirajan tuntumaan levittämättä sitä raskaannäköisesti liian alas alaluomelle.         


KAUNIISTI HÄIVYTTYNYT PUNA
Real Techniques Blush Brush*

Poskipunasiveltimien suhteen olen kääntänyt täysin kelkkani tänä vuonna. Ensimmäinen suosikkini, pieni ja kiinteäharjaksinen, Real Techniquesin Bold Metals Tapered Blush on niin kaukana tästä perinteisestä RT:n Blush Brushista, joka taas suuri ja löysäharjaksinen. Tämä vuosi on kuitenkin minulle ollut luonnollisen meikkipohjan vuosi ja myös poskipunaa olen sutinut kasvoille aiempaa maltillisemmin. Paljon kehuttu Blush Brush sopii käytettäväksi erityisesti pigmenttisempien punien kanssa, koska se nappaa väriä kevyesti ja sillä on myös helppo häivyttää se ihoon.  

MINIMAALINEN PUUTEROINTI
Real Techniques Setting Brush*

Vuonna 2017 tykästyin isoihin ja pehmeisiin puuterisiveltimiin, mutta etenkin kesällä ja loppuvuodesta 2018 en puuteroinut ihoani lainkaan. Syksyllä aloin taas käyttää puuteria, mutta lähinnä hyvin kevyesti silmien alla ja t-alueella. Tykästyin käyttämään jälleen Real Techniquesin ehkä tunnetuinta klassikkoa, Setting Brushia. Pienemmällä siveltimellä saan levitettyä haluamani minimaalisen määrän puuteria juuri niille alueille kuin haluan.   

KASVOJEN MUOTOJEN MUKAILUA
Real Techniques Rebel Edge Medium Brush (Rebel Edge Triosta)*

Olin suoraan sanoen epäileväinen erikoisesti muotoilluista siveltimistä, mutta hei tämä mediumkokoinenhan toimii! Itse tykkään levittää tälläisillä vinosti muotoilluilla siveltimillä aurinkopuuteria, koska siveltimen muoto mukailee kätevästi kasvojen muotoja. Tämä sopii kuitenkin myös poskipunan ja highlighterin levittämiseen ja luultavasti toimisi myös varjostuksissa. En ole vielä siveltimen kaikkia mahdollisuuksia kokeillut, mutta tähän asti olen tykännyt siitä paljon.    

PEHMEÄÄ VARJOA KASVOILLE
Ecotools Angled Face Brush

Toinen suosikkini aurinkopuuterin levittämiseen on ollut Angled Face Brush. Harmittavasti en löytänyt tätä enää Ecotoolsin verkkosivuilta, mutta uskon että vastaavia löytyy varmasti sekä muilta merkeiltä että Ecotoolsilta. Alunperin tämä oli osa settiä, jota myytiin toissa joulun alla. Edellisen siveltimen tapaan pidän tässä karvojen muotoilusta, jonka ansiosta on helppo levittää aurinkopuuteri pehmeästi ja luonnollisesti kasvojen laidoille. Tämä on edellistä sivellintä hieman suurempi ja pörröisempi, minkä vuoksi aurinkopuuteria voi sutia vähän huolettomammin iholle. Tämä onkin arkimeikkiin helppo ja toimiva sivellin.

Kerron toisessa postauksessa vielä vuoden suosikkini ihonhoidosta, hiustuotteista, tuoksuista ja muista. 

Mikä oli viime vuoden paras meikki- tai sivellinlöytösi?

*Saatu blogin kautta
  

8 kommenttia:

 1. Ecotoolsin siveltimet on suosikkien kärjessä. Viime vuonna tulikin ostettua monta Ecotoolsin sivellintä, kun onnekkaasti satuin bongailemaan hyviä tarjouksia. Mä rakastan edelleenkin sitä Ecotoolsin isoa puuterisivellintä, sekä paria poskipuna- ja bronzersivellintä, joiden virallisia nimiä en nyt muista. Paras meikkilöytö oli varmaan the Ordinaryn Coverage Foundation.

  Korento Cosmetics jäi mieleen I Love Me -messuilta, mutta tapani mukaan olen vähän hidas syttymään "kalliimmille" meikeille;)

  Kivaa viikkoa Nella<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ecotoolsilla tuntuu olevan erityisesti hyviä kasvomeikkisiveltimiä, ne on kaikki aina ihanan pehmeitä ja laadukkaan oloisia. The Ordinaryn meikkivoiteita on kyllä kehuttu paljon, harmi etteivät ne ole vegaanisia. Se seerumimeikkivoide olisi voinut olla mun juttu.

   Mäkään en yleensä raaski heti ostaa kalliimmilta merkeiltä joita en tunne, mutta tää Korento oli niin hieno juttu, et piti heti kokeilla :)

   Kivaa viikkoa Sari <3

   Poista
 2. Mä niin haluaisin kokeilla tuota Too Facedin primeria, kuulostaa tosi hyvältä! :) Tarten poskipunat on myös mun mielestä tosi hyviä ja ne kestää ikuisuuden kun ovat niin tiiviisti pakattuja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suunnittelen ostavani sen täysikokoisena, kunhan olen ensin käyttänyt muita pois. Siinä oli vaan kaikki kohdallaan :) Oon samaa mieltä Tarten punista, hyvä kun tossa mun punassa on edes pinta kulunut, vaikka olen käyttänyt sitä kymmeniä kertoja :D

   Poista
 3. Tää oli mielenkiintoinen postaus :)! meni heti pari sivellintä mun ostos-listalle :>

  VastaaPoista
 4. Mä niin rakastan tuota NYXin kulmakynää! Oon ihan samaa mieltä sen koostumuksesta. Mä en pidä kulmakynästä, joka on todella kermainen, vaan tuollainen hieman kuivempi on mun mieleen. Mun suosikkimeikkilöytö viime vuonna oli ehdottomasti Jeffree Starin Lip Ammunition huulipuna sävyssä Redrum :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kermaisempi koostumus ei myös pysy kovin hyvin mulla, kun iho rasvoittuu usein siitä kulmakarvojen lähettyviltä. Monta syytä tykätä NYX:in kulmakynästä :) Tuo Jeffreen huulipunasävy on kyllä tosi kiva! Mä en tykkää yhtään perinteisestä punaisesta huulipunasta itselläni, mutta muilla ne näyttävät kyllä tosi hyvältä ja klassisen kauniilta. Kiinnostaisi testata kyllä noiden punien koostumusta, mutta niiden pakkaukset ei oikein mulle nappaa.

   Poista