Sivut

21. tammikuuta 2019

Meikki-inventaario 2019

Olen aina nauttinut siisteydestä ja selkeydestä, enkä esimerkiksi voi sietää sotkua tai epäjärjestystä. Vaikka kotonani ei aina todellakaan ole tahrattoman puhdasta, on meillä lähes aina suhteellisen siistiä ja tavarat pysyvät omilla paikoillaan. Näin ollen suosin kohtuutta myös omistamieni tavaroiden määrässä, että ylimääräisiä ei kerry nurkkiin pyörimään ja tuomaan epäjärjestystä. 

Samaa periaatetta noudatan myös omistamani kosmetiikan suhteen. Koetan pitää eri kategorioiden sisällöt hallinnassa ja karsin etenkin hitaammin kuluvia meikkejä suhteellisen usein. Toki nykyään pyrin myös siihen ettei karsittavaa enää tulisi kovin paljoa ja harkitsen ostoksiani aiempaa enemmän. Viime vuoden puolella kuitenkin karsin merkittävän määrän itselleni tarpeetonta ja vanhentunutta kosmetiikkaa. Halusin lähteä uuteen vuoteen vähän hillitymmällä määrällä. Tavoitteenani on myös muuttaa meikkikokoelmani pikkuhiljaa vegaaniseksi, joten käytän pois ja karsin pois ei-vegaanisia tuotteita. 

Tämän pitkän alkuhöpinän jälkeen käydään asiaan: tässä postauksessa käyn numeroina läpi meikkikokoelmani vuoden 2019 alussa. Kerron myös miltä omistamani määrät minusta tuntuvat ja onko minulla niiden suhteen jotain tavoitteita. Tahtoisin tehdä meikki-inventaariosta joka vuotisen tavan, jotta voin seurata kuinka tilanne kehittyy.

Inspiraatiota tähän postaukseen olen saanut täältä ja täältä. Pienen osan meikeistäni olen saanut blogin tai työharjoittelun kautta, mutta en erittele niitä tässä postauksessa.  


Meikinpohjustustuotteet/primerit: 4

Pohjustustuotteiden määrään olen aikalailla tyytyväinen. Yksi primer on pannuprojektissani ja oletan saavani sen käytettyä loppuun tämän vuoden aikana, jolloin jäljelle jää kolme. Olen noihin kolmeenkin jo tyytyväinen, mutta toisaalta ei haittaa vaikka ostaisin yhden lisää tänä vuonna. Kolmella tai neljällä saa jo vähän vaihtelua aikaan, mutta tuotteet tuskin ehtivät pilaantua vaikka jotain niistä käyttäisikin harvemmin.  


Sävyttävät päivävoiteet: 1
Meikkivoiteet: 3
Meikkipuuterit: 1
Meikinkiinnityspuuterit: 1

Myös meikkipohjatuotteiden määrään olen melko tyytyväinen. Kolme nestemäistä meikkivoidetta/sävyttävää pohjatuotetta voisi olla minulle ideaalimäärä, koska silloin ei tarvitse stressata etten ehdi käyttää kaikkia loppuun ennen kuin ne pilaantuvat. Kolme antaa kuitenkin varaa vaihtelulle ja hieman erilaisille koostumuksille ja muille ominaisuuksille. Tavoitteenani on tänä vuonna käyttää vähintään yksi näistä pois, mutta kaksi olisi vielä parempi. Meikkipuuterien ja meikinkiinnityspuuterien määrään olen tyytyväinen, en tarvitse kumpaakaan enempää kuin yhden kerrallaan. 


Peitevoiteet: 7

Peitevoiteita minulla on liikaa kulutustahtiini nähden. Tavoitteeni tälle vuodelle on vähentää peitevoiteiden määrä neljään, mutta lopullinen tavoite voisi olla kolme. Kolmeen mahtuu jo erilaisia koostumuksia ja peittävyydeltään erilaisia peitevoiteita, mutta niitä ei ole liikaa. 


Aurinkopuuterit: 4
Korostustuotteet/highlighterit: 1

Aurinkopuutereita ja highlightereita minulla on jo aikalailla tarvitsemani määrä. Oletan saavani yhden aurinkopuuterin käytettyä loppuun tänä vuonna ja määrällisesti olen sitten edelleen tyytyväinen. Highlightereita minulla on vain yksi, mutta en kovin usein niitä kaipaa. Jos kuitenkin löydän vuoden aikana jonkun kivan puuterikoostumuksisen korostustuotteen, saatan sellaisen ostaa. 


Poskipunat: 12

Poskipunat ovat jo useamman vuoden olleet suosikkituoteryhmiäni meikeistä ja sen huomaa niiden määrästä. Näitäkin karsin jo viime vuonna, mutta silti jäljellä on liian monta. Ongelmana on, että näiden joukossa on sellaisia joita käytin viime vuonna ehkä kerran. En siis ehdi nauttia näistä kaikista tarpeeksi ja haluan siksi karsia niiden määrää. Tavoitteenani tälle vuodelle on testata nämä kaikki läpi ja karsia määrää 8-10:neen. On niitä silloinkin vielä enemmän kuin tarvitsen, mutta useammasta en varmaan raaski vielä luopua.


Kulmakynät: 4
Kulmageelit: 2

Kulmakarvatuotteita minulla on sopiva määrä. Uskon käyttäväni näistä suurimman osan tänä vuonna, koska kierrettävät kulmakynät kuluvat aika nopeasti. En oikeastaan tunne tarvitsevani kerralla kuin yhden kulmakynän (jolle voi olla yksi tai kaksi backuppia), mutta toisaalta välillä tykkään kokeilla tässäkin kategoriassa uusia tuotteita. Sama juttu oikeastaan kulmageeleissäkin.  


Ripsivärit: 3
Silmämeikinpohjustaja: 1
Eyeliner: 1
Rajauskynä: 4
Glitter: 1

Silmämeikkikategorian tuotemäärään olen todella tyytyväinen tällä hetkellä. Karsin viime vuonna pois muutamia rajauskyniä, koska tunsin lähinnä ahdistusta siitä etten käytä niitä. Jätin jäljelle sävyt, joista oikeasti pidän. Ripsivärejä käytän yleensä kahta kerrallaan ja yksi näistäkin kolmesta on vielä avaamaton. Eyelinereita en tarvitse kuin yhden, käytän sitä vain satunnaisesti. Silmämeikinpohjustaja kuluu niin hitaasti, että yksi kerrallaan riittää hyvin. Glitter on aika random tässä. Käytän glitteriä ehkä 1-2 kertaa vuodessa, joten siitä näkökulmasta en tarvitse kovin montaa. Jos kuitenkin tulee vastaan toinen biohajoava glitter josta pidän, saatan sen ostaa.


Irtoripset: 2
Ripsiliima: 1

Jos totta puhutaan en tarvitsisi irtoripsikategoriassa yhtään tuotetta. En viime vuonna käyttänyt irtoripsiä kertaakaan (yritin kerran, mutta luovutin kun ne eivät heti asettuneet hyvin), mutta nämä kahdet blogin kautta saadut ole säästänyt jos vielä innostuisin niitä kokeilemaan. Säilytän ne ja ripsiliiman vielä toistaiseksi, mutta jos en tänäkään vuonna innostu niitä käyttämään, saavat ne lähteä.


Luomiväripaletit: 5

Luomiväripalettikategoria on hyvin maltillinen tällä hetkellä. Karsin viime vuonna pois viisi isompaa palettia ja kolme pientä eli yli puolet kokoelmastani. Ihanteellisesti haluaisin omistaa vain 2-3 itselleni täydellistä luomiväripalettia, mutta koska minulla ei vielä sellaisia ole, viisi on hyvä määrä nyt.


Yksittäiset luomivärinapit: 10
Voidemaiset luomivärit: 6

Yksittäisten luomivärien määrään olen myös tyytyväinen. Minua ei haittaisi kerätä z-palettia täyteen, mutta sillä ei kuitenkaan ole kiire. ColourPopin voidemaisten luomivärien määrän yritän pudottaa neljään, mutta nämä alkavat kaikki olla jo melko vanhoja niin saa nähdä monta pysyy hengissä vuoden loppuun saakka.


Huulimeikinpohjustaja: 1
Huultenrajauskynät: 5

Huulimeikinpohjustaja on pannuprojektissani ja se onkin minulle aika turha tuote. Kun se loppuu, en osta tilalle uutta. Huultenrajauskyniä karsin viime vuonna yli puolet kokoelmastani, koska minulla oli monta aika vanhaa, enkä käyttänyt kaikkia. Nykyinen määrä viisi on täydellinen, en tarvitse yhtään enempää.


Huulipunat: 18

Huulipunat ovat heikkouteni ja niitä minulla on reilusti enemmän kuin tarvitsen ja ehdin käyttää. Niiden määrää tahdon ehdottomasti vähentää. Ihanteellisesti saisin karsittua näistä pois puolet, mutta katsotaan. En aio karsia näitä vain karsimisen vuoksi, vaan testaan ne läpi ja karsin pois vain ne joista en enää pidä. Loput yritän käyttää pois ja harkita tarkkaan uusien hankkimista.


Nestemäiset huulipunat: 14

Näitä on myös aivan liikaa. Rakastan mattapunia, mutta en oikeasti tarvitse nestemäisiä näin montaa kun perinteisiä huulipuniakin minulla on niin paljon. Näistäkin moni alkaa olla jo aika vanha, niin saa nähdä joudunko karsimaan niitä pilaantumisen vuoksi. Näistä tuskin saan käytettyä loppuun tänä vuonna kuin korkeintaan yhden. Ihanteellisesti nestemäisiä punia voisi kokoelmassani olla 5-6.


Huulikiillot: 3

Huukiiltoja en välttämättä tarvitsisi yhtään, joten kaikki kolme voisin yrittää käyttää pois. Jos tahdon väriä huulille, käytän mieluummin huulipunaa ja jos taas tahdon jotain luonnollisempaa, käytän vain huulivoidetta. En oma-aloitteisesti juuri koskaan tartu näihin, mutta nyt yritän muistuttaa itseäni että saisin ainakin pannuprojektissa olevan tänä vuonna käytettyä pois.

Lisäksi minulla on kolme meikinkiinnitys/viimeistelysuihketta, joiden kuvat vahingossa poistin. Niitä on ihan sopiva määrä, mutta pärjään kyllä myös yhdellä kerrallaan.

Yhteensä tuotteita on 118, joista laskemani mukaan 32 ei ole vegaanisia tai en ole varma ovatko ne vegaanisia. Niissä on siis vielä tavoitetta käyttää pois ja karsia. Minulla meni kaksi ja puoli vuotta muuttaa meikkikokoelmani eläinkokeettomaksi, katsotaan kuinka kauan sen veganisoinnissa menee. Mielenkiintoista myös nähdä, että kuinka monta tuotetta joudun vuoden aikana karsimaan pilaantumisen vuoksi. Tahdon pohtia karsimista ja syitä tuotteista luopumiseen edellisvuotta enemmän, joten siihen liittyviä julkaisuja tulee varmasti olemaan sekä blogissa että instagramissani (@neitiminttukihara).

Lopullinen tavoitteeni meikkikokoelman suhteen on, että se olisi maltillinen, mutta valinnanvaraakin saa jäädä. Tarkoituksena on enimmäkseen että kokoelma ei vie liikaa säilytystilaa, ole niin suuri etten vuoden aikana ehdi tai tahdo käyttää kaikkia siinä olevia tuotteita tai että tuotteita ei hirveästi ehtisi mennä vanhaksi.  

Yllättikö joidenkin tuotteiden määrä? Mitä meikkituotteita sinulta löytyy eniten?

14 kommenttia:

 1. Jonkin verran yllätti meikkipohjatuotteiden pienehkö määrä;) Olisin kuvitellut, että sinulla on niitä paljon enemmän;) Poskipunia ja huulituotteita on aika kivasti myös, mutta toisaalta huulituotteet hupenevat paljon nopeammin kuin esim. poskipunat, jotka eivät lopu millään. Itselläni on eniten luomivärejä, joita joutuu aika ajoin karsimaan, koska eivät nekään ikuisuuksia pysy hyvinä, vaikka ovatkin puuterituotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe ;) Meikkivoiteet etenkin karsin aika nopeasti eteenpäin, jos en niistä tykkää. Primereista olen taas vasta hiljattain innostunut, niin niitä ei ole kovin montaa ehtinyt kertyä. Mulla ei kyllä tunnu huulituotteet kuluvan juuri poskipunia nopeammin, olenkohan yhden huulipunan ja yhden huulikiillon ikinä käyttänyt loppuun saakka. Ja vertailuna yhden poskipunan! Silloin tosin omistin vain sen yhden poskipunan :D Luomivärejä on monella varmaan eniten kaikista tuotteista, mutta mulle ne eivät ole niin tärkeitä niin karsin niitäkin usein aika rankalla kädellä.

   Poista
 2. Ihan varmasti huulipunia, vaikka just karsin niitä ja hajun perusteella aika paljon joutui kierrätykseen. :D Tosin oon ylpeä itsestäni, etten nyt moneen kuukauteen ole ostanut punan punaa, vaikka pari houkutusta on tullutkin vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti tylsää olla joutunut heittämään huulipunia pois pilaantumisen vuoksi :( Mun ei ole sitä vielä tarvinnut tehdä, mutta varmasti tulevaisuudessa muutama nestemäinen huulipuna ehtii pilaantua. Tuntuuhan se tuhlaukselta. Ja varmasti saa ajattelemaan uusien punien ostamista eri näkökulmasta.

   Poista
 3. Mulla on liikaa meikkejä suhteessa siihen kuinka harvoin saatan nykyään meikata. Muttei niitä roskiinkaan viitsi laittaa eikä jotain meikkejä voi hygieniasyistä eteenpäinkään antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Mä olen kyllä heittänyt vaan raa'asti pois tuollaisia tuotteita, jos en vain halua niitä enää säilyttää. :)

   Poista
 4. Mulla on meikkejä varmasti liikaa...mutta luomivärit ei mene miksikään, huulipunia yritän olla ostamatta, meikkivoiteissa käytän vuodenajan mukaan...eli on liikaa mutta meikkaan kyllä joka päivä ja kyllähän niitä kuluu. Sulla on tosi ihanteellinen kokoelma, totta puhuen tuo määrä riittäisi varmasti itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti monella on meikkejä liikaa käyttöön nähden. Jos ei jäte/luonnonvarat -argumenttia oteta huomioon, mun mielestä jokainen saa omistaa sen verran meikkejä kun itsestä tuntuu hyvältä. Mulla on tullut nyt joku herätys siihen, että en oikeastaan halua määrällisesti enää enempää, vaan pikemminkin löytää vain itselle mieluisampia tuotteita.

   Poista
 5. Sulla on kyllä hyvin maltillinen kokoelma! :) Itse kun innostuin meikkaamisesta, ajattelin että mulla pitää myös olla iso meikkikokoelma. Mutta onneksi oon hiljalleen tajunnut sen, että meikkaamista voi rakastaa, vaikka kokoelma olisikin maltillinen. Muutaman vuoden kerkesin kuitenkin keräämään meikkejä, joten mulla on enemmän mitä haluan omistaa. Pääasia on, että tulevaisuudessa olen hankinnoissani järkevämpi :) Mä en ole miettinyt ollenkaan tuota, että kauankohan mulla kestää veganisoida mun meikkikokoelma. Epävegaanisia tuotteita multa löytyy vielä luomiväreistä, aurinkopuutereista, poskipunista ja huulituotteista. Vaikka oon ostanut pelkästään vegaanista kosmetiikkaa pian kaksi vuotta, en usko pystyväni luopumaan monesta epävegaanisesta tuotteestani ennen niiden pilaantumista :D

  Mulla on kolme kategoriaa, jotka ovat selkeästi suuremmat, mitä haluaisin niiden olevan: luomivärit, poskipunat ja highlighterit. Mä kuvittelin kun aloin keräämään meikkejä, että puuteriset tuotteet eivät pilaannu, mutta kyllä nekin hitaasti mutta varmasti vanhentuvat, etenkin luomivärit. Itse huomaan joidenkin vanhempien luomivärieni kanssa, että koostumus on muuttunut puuterisemmaksi ja vähemmän pigmenttiseksi. Ja kyllä Youtubessa välillä törmää siihenkin, että jotkut saavat ikäviä reaktioita vanhoista luomiväreistä. Jotenkin surullinen ajatus, että joutuisi heittämään pois vanhan mutta rakkaan paletin, kun se aiheuttaa ärsytystä, mutta sitä ei kuitenkaan ehtinyt vuosien kuluessa käyttää tarpeeksi :(

  Huulipunia mulla on myös aika paljon, mutta tein niihin perusteellisen karsinnan vuoden lopussa. Loppuja käytän niin kauan kun ne ovat hyviä, jotkut saatan yrittää pannuttaa. Mutta kyllä mun ihanteellisessa kokoelmassa omistaisin vain puolet siitä määrästä, mikä mulla nyt on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli samankaltaiset ajatukset vielä pari vuotta sitten. Haaveilin siitä meikkihuoneestakin :D Nyt on ajatukset kaikesta kuluttamisesta aika erilaiset, enää en tahdo sinänsä keräillä enää mitään. Aion kyllä jättää kaikkea kosmetiikkaa itselleni enemmän kuin varsinaisesti tarvitsen, koska vaihtelu niissä on minulle iloa tuottava asia. Tavoitteenani on kuitenkin, etten joutuisi enää heittämään juurikaan pois pilaantumisen vuoksi ja harkitsisin tulevaisuudessa vielä tarkemmin kaikkea mitä ostan. Ja tuo on niin totta, ettei meikkejä tarvitse olla miljoonaa, että meikkaamisesta voi nauttia. Pienempi kokoelma inspiroi minua ainakin vain olemaan luovempi lookkeja tehdessä.

   Minulle meikkikokoelman veganisointi on selkeä lähitulevaisuuden tavoite, koska haluan ettei minun enää tarvitsi tehdä eroa omistamieni vegaanisten ja epävegaanisten tuotteiden välillä. En myös tahtoisi suositella enää epävegaanisia tuotteita, mutta koska käytän niitä edelleen, tulen epäsuorasti sitä tehneeksi. Mitä nopeammin en omista enää epävegaanisia tuotteita, sitä tyytyväisempi itse tilanteeseen olen.

   Minäkin olin pitkään siinä luulossa, että eivät puuterituotteet pilaannu. Yhdessä vanhemmassa paletissani on kuitenkin sävy joka on selkeästi kovettunut, joten siinä mielessä ne kyllä ainakin pilaantuvat. Aika hurjaa, että jotkut ovat saaneet vanhoista luomiväreistä reaktioita! Toivottavasti sellaista ei tarvitse itse kokea. Pitää vaan koettaa käyttää omistamiaan tuotteita niin, että kokee saaneensa niistä rahoilleen vastinetta vaikka ei loppuun saakka ehtisikään kaikkia käyttää.

   Poista
 6. Olipa tätä kiva lukea♡ Tajusin just, että mulla on peräti yks peiteaine eikä se ole edes oikeen käytössä :D Huomaa, että siellä on huulituotteiden rakastaja♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mua vähän jännitti postata tämä, koska se tuntui jotenkin henkilökohtaiselta paljastaa kaikki mitä itseltä löytyy. Siis mitä sulla on vaan yksi peiteaine?? Et taida sit kärsiä näppylöistä tai tummista silmänalusista, onnekas. Joo huulipunat on kyllä mun suosikkituotteita :)

   Poista
  2. Hahha, sy-alueen vedän meikkivoiteella ja näpyt peitän ihonvärisellä kajalilla, oon kokenu sen näppärimmäks :) Ei ollu yhtää liian henkilökohtanen♡

   Poista
  3. Aah! Noista kikoista sais hyvän postauksenkin ;)

   Poista