Sivut

4. tammikuuta 2019

19 Loppuun Vuonna 2019: Pannuprojektin Alku

Uusi vuosi, uusi pannuprojekti!

Viime vuoden teemaa jatkaen tämän vuoden pannuprojektini on "19 loppuun vuonna 2019". 19 on määrällisesti todella paljon, mutta valitsin sen mukaisesti mukaan sekä helpommin että vähän hitaammin kuluvia tuotteita. Katsotaan miten pitkälle tällä teemalla pystytään menemään, onkohan 20 ensi vuodelle jo liikaa? 

Haluan vielä selventää taustaksi projektiin, että minulle pannuprojektissa ei ole kyse siitä, että väkisin pakottaisin itseni käyttämään pois inhoamiani tuotteita. Päin vastoin, omistan paljon ihania tuotteita, joilla on kuitenkin vain tietyn pituinen elinkaari. Tahdon saada mahdollisimman paljon hyötyä irti omistamistani asioista ja mieluiten ehtiä käyttää ne loppuun saakka. Itselleni sopimattomat tuotteet lähtevät kyllä tavalla tai toisella eteenpäin, harvoin käytän mitään "huonoa" tuotetta väkisin. Tämän vuoden projektissa onkin mukana monia suosikkituotteitani, joiden käyttöön tahdon kiinnittää enemmän huomiota etteivät ne ehtisi vanhentua.  


Tässä on tämän vuoden kirjava pannuprojektijoukko. Koska meikkien pannutus on kaikkein mielenkiintoisinta ja hauskinta, pääosa tuotteista on edellisen vuoden tapaan meikkejä. Meikit ovat minulle myös ylivoimaisesti haastavin kosmetiikkakategoria saada kulutettua loppuun, koska tyypillisesti meikkaan vain 1-2 kertaa viikossa. Eiköhän nämä kuitenkin vuodessa saada käytettyä tai siihen ainakin ehdottomasti tähdätään!

Tähdillä merkityt tuotteet olen saanut blogin tai työharjoittelun kautta.


Meikkipohjatuotteita käytän joka kerta kun meikkaan, joten niitä on suhteellisen helppo saada kulumaan.

Beccan First Light Priming Filter -meikinpohjustaja (matkakoko) on violetin sävyinen, ihoa heleyttävä primeri. Tällä on ikää reilu vuosi, joten ei sinänsä liikaa (joku muu voi olla eri mieltä, mutta suurin osa meikeistä säilyy kuitenkin helposti yli kaksi vuotta tai pitempäänkin), mutta tämä ainoa omistamani primeri joka ei ole vegaaninen. Niinpä otan tavoitteksi käyttää sen nyt pois, vaikka siitä muuten pidänkin. Tässä ei ole enää arvioni mukaan jäljellä kovin paljoa.

Tämä on ehkä vähän huijausta, mutta seuraavaksi mukaan projektiin lähtee Urban Decayn Original Primer Potion. Huijausta siksi, etten tällä hetkellä omista muita silmämeikinpohjustajia, joten käytän tätä joka tapauksessa joka kerta kun teen silmämeikin. Tavoitteenani on kuitenkin tänä vuonna löytää toinen hyvä silmämeikinpohjustaja, joka olisi vegaaninen. Niinpä tämä joutaa käyttää alta pois. UDPP:lla on myös jo toista vuotta ikää ja sen kyljissä on koirani syömiä reikiä, joten toivon mukaan tämä ei ehdi pilaantua ennen tuubin loppuun rutistamista. Tuotetta on tuubissa jäljellä arvioni mukaan 1/4, mutta kokemuksesta tiedän sen riittävän vielä pieneksi ikuisuudeksi.

Valitsin projektiin mukaan myös meikinkiinnityssuihkeen. Cover FX:n Illuminating Setting Spray (matkakoko) on heleyttävä kiinnityssuihke. En kuitenkaan tartu tähän kovin usein, koska se ei mielestäni kiinnitä meikkiä kovin hyvin. Suihkepullo pitää joka kerta myös ravistaa hyvin, koska muuten kasvoille tulee näkyviä glitterhippuja. Tämä ei siis lukeudu suosikkeihini, mutta välillä pidän sen antamasta hohdosta kasvoilla. En usko kuitenkaan kaipaavani tätä kun se loppuu, joten käytetään tämäkin nyt sitten pois pyörimästä. Pullossa on tuotetta arviolta 1/3. 


Yksi projektin haastavimpia tuotteita minulle tulee varmasti olemaan e.l.f:in Acne Fighting Foundation. Ensiksikin tämä on talvi-iholleni liian tummaa, joten joudun odottamaan sen käyttöä kesään. Toiseksi tämä on todella peittävää, joten tarvitsen sitä vain vähän kerrallaan. Haluaisin kuitenkin saada tämän tänä vuonna käytettyä loppuun, koska se on vanhin meikkivoiteeni ja taitaa olla jo lähemmäs kolme vuotta vanha (!). Vielä sen koostumuksessa tai tuoksussa ei ole tapahtunut muutoksia, joten en pelkää sitä käyttää. Tahtoisin saada siitä kuitenkin vielä mahdollisimman paljon irti, joten se tulee olemaan meikkivoide jonka kuluttamiseen tänä vuonna keskityn. Jäljellä olevan tuotteen määrää on aika vaikea arvioida, mutta painosta arvioisin sitä olevan yli puolet jäljellä. Haastetta siis riittää!

Seuraava tuote on Catricen Liquid Camouflage -peitevoide. Tämä oli hetken aikaa suosikkipeitevoiteeni, mutta myöhemmin olen todennut sen joko olleen alusta asti kuivahko tai koostumuksen myöhemmin muuttuneen vähän kuivaksi. Tämä nykyään takertuukin vähän silmien alla oleviin ryppyihin. Käytän sen siis mielelläni pois, koska minulla on tällä hetkellä aika monta peitevoidetta muutenkin. Tätä ei hurjan paljoa jäljellä ole, joten uskoisin sen kuluvan melko nopeasti. 

Valitsin mukaan myös toisen peitevoiteen, Idun Mineralsin Perfect Under Eye Concealerin*. Pidän tästä, mutta minulla on parempiakin peitevoiteita. Huomasin tämän kuitenkin toimivan kivasti meikkivoiteena (samoin kävi viime vuonna essencen peitevoiteen kanssa), joten luulen käyttäväni sen loppuun niin. Tuotetta on jäljellä noin puolet.   


Essencen Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara on paras testaamani kulmageeli, mutta harmittavasti sisältää mehiläisvahaa. Siispä tämäkin pääsee pannuprojektiin, kun samaan aikaan aion etsiä sille korvaajaa. Jäljellä olevan tuotteen määrää on tosi vaikea arvioida, mutta kulmageelin riittoisuuden tietäen tämä tulee varmasti olemaan haaste.

Ainoana puuterisena meikkituotteena projektissa tänä vuonna on essencen Luminous Matt Bronzing Powder, joka niin ikään lukeutuu suosikkituotteisiini. Minulla onkin tälle jo backup olemassa, joten vanhempi joutaa käyttää pois (tämä on tietääkseni ainesosiltaan vegaaninen, vaikka sitä ei ole missään mainittukaan). Tuotteen ällö ulkonäkö johtuu muuten siitä, etten enää arkimeikissä käytä puuteria. Meikkivoiteesta irtoava rasva kulkeutuu siis siveltimen kautta aurinkopuuteriin ja tekee siitä noin "herkullisen" näköisen. Hyvin toimii silti ja välillä rapsuttelen tuota päällikerrosta pois ;)  


Seuraavaksi heittämällä projektin haastavin osuus: luomivärit.

Valitsin tänä vuonna luomiväripaletin sijaan mukaan kaksi yksittäistä luomiväriä ColourPopilta. Super Shock Shadow sävyssä "Wattles" on hohtava vaaleanpunanude ja "Hanky Panky" on matta neutraali nude. Molempia käytin viime vuonna paljon ja nämä ovat myös suosikkini Super Shock -luomiväreistä. Näiden luomivärien koostumus ei kuitenkaan ole yhtä pitkäkestoinen kuin tavallisten luomivärien, joten tahdon saada näistä kahdesta mahdollisimman paljon irti ennen kuin ne kuivuvat. Wattles ei ole enää yhtä pehmeä kuin ostaessa ja mattaisten Super Shockien olen todennut muuten vaan kuivavan hohtavia nopeammin. Vaikka molemmissa on jo vähän pannua näkyvissä, on näissä vielä aika paljon hommaa.  


Viime vuonna valitsin pannuprojektiin aivan liian paljon huulimeikkejä. Noh, en oikeastaan valinnut tänä vuonna yhtään vähempää, mutta yritin valita monipuolisemmin. Huulimeikit kuluvat suhteellisen hitaasti ja erityisesti niiden suhteen tykkään vaihtelusta. 

Kolme muuta huulimeikkituotetta olivat minulle aika selviä valintoja, mutta viimeisten tuotteiden joukossa valitsin mukaan ColourPopin Ultra Satin Lip -huulipunan sävyssä "Dopey". Dopey on suosikkini kaikista ColourPopin Satin Lipeistä. Nestemäiset huulipunat vanhenevat tavallisia nopeammin, joten halusin vaihteeksi keskittyä käyttämään yhtä niistä. Dopey on kaunis malvan sävy, joka sopii loistavasti tähän vuoden aikaan. Tämän pannuttaminen tulee olemaan haaste, mutta toivotaan että onnistun. Tästä on aika hankala nähdä paljon tuotetta on jäljellä, mutta varmasti yli puolet.

NYX:in Intense Butter Gloss sävyssä "Tres Leches" oli mukana viime vuoden pannuprojektissa, mutta en vielä silloin onnistunut käyttämään sitä loppuun. Tänä vuonna aion ehdottomasti saada sen käytettyä; tuubissa ei voi olla enää paljoa jäljellä. Määrää on jälleen haastavaa arvioida, mutta käyttöaste on siinä vaiheessa ettei aplikaattoriin enää tartu näkyvää määrää tuotetta kun sen dippaa tuubiin. Tästä huolimatta sitä tuntuu vaan riittävän ja riittävän, joten saa nähdä meneekö tämän pannuttamiseen kuukausi vai puoli vuotta.  


Kolmas huulimeikkituote on myös tuttu viime vuoden pannuprojektista. Sain viime vuonna niin hyvin käytettyä essencen puista Velvet Lip Peciliä (sävy on jo teroitettu pois), että halusin ottaa kynän mukaan myös tämän vuoden projektiin. Tänä vuonna haluan ehdottomasti saada tämänkin käytettyä pois, eikä minulla ole varmasti hankaluuksia tarttua tähän. Sävy on superkiva ja koostumuskin miellyttävä. Kynän kulumista on helppo seurata sen kyljessä olevista teksteistä.

Neljäs huulimeikkituote on huulimeikinpohjustaja ColourPopilta. Joskus ajattelin ehdottomasti tarvitsevani huulimeikinpohjustajaa, mutta nykyään käytän huulipunan alla vain huulirasvaa. Niinpä tahdon nyt käyttää tämän pois, enkä sitten osta enää tilalle muita huulimeikinpohjustajia. Tässä on aika paljon jäljellä, mutta uskon saavani tämän käytettyä loppuun jos käytän sitä joka kerta kun laitan huulipunaa. Suurin haaste on ehkä muistaa käyttää tätä, kerron seuraavassa päivityksessä sitten onko unohduksia tullut.


Olen viime vuosina järjestelmällisesti yrittänyt pienentää kynsilakkakokoelmaani, joten tämänkin vuoden pannuprojektissa on oltava pari. Saatan välillä olla viikkojakin ilman kynsilakkaa, joten en oikeasti tarvitse niitä kymmeniä erilaisia. Olenkin tehnyt karsintaa jo rankalla kädellä, mutta ne joista pidän tahdon itse käyttää pois. 

Ensimmäinen lakka on viime vuoden projektista siirtyvä Mavalan Nail Colour Cream sävyssä "Bali". Käytän tätä vain varpaiden kynsillä, joilla pinkit ja punaiset ovat suosikkejani. En usko että tässä on enää kahta käyttökertaa enempää joten tämä on varmasti ensimmäisten loppujien joukossa.

Toinen lakka on viimeinen omistamani tuote Lumenelta. Kyseessä on pari vuotta sitten ilmestynyt Roosa Nauha -lakka**, jossa on hiekkamainen koostumus. Tämä on täysi, joten vaikka Mavalan lakka on helppo käyttää pois, tässä riittää varmasti haastetta. En otakaan nyt projektiin näiden kahden lisäksi muita kynsilakkoja.


Meikkituotteiden lisäksi halusin ottaa mukaan tuotteita myös muista kosmetiikkakategorioista.

IsaDoran Caring Cleansing Oil on yksi harvoja synteettisiä ihonhoitotuotteita, joita minulla vielä on. Olen ihonhoidossa hurahtanut niin kovasti luonnonkosmetiikkaan, ettei tähän oikein tekisi mieli enää tarttua. Kyse ei ole siitä etteikö tämä suoriutuisi hyvin meikinpoistosta, mutta olen löytänyt luonnonkosmetiikan tuotteita jotka poistavat meikin yhtä hyvin ja omaavat parempia raaka-aineita. Nyt otan kuitenkin tavoitteeksi käyttää tämän ensin pois, koska tuotetta on enää alle puolet jäljellä.

Toiseksi tuotteeksi valitsin Natural Goods Companyn sheavoin**. Tykkään käyttää puhdasta sheavoita etenkin huulilla, mutta minulla on tällä hetkellä niin monta vastaavaa tuotetta, että haluan saada tämän nyt käytettyä loppuun. Olen saanut siihen aikaiseksi jo hyvän kuopan, mutta eiköhän sen parissa vielä hyvä tovi mene. 


Viimeinen pannuprojektin tuote on hajuvesi, Zoella Beautyn "Blissful Mistful" Body Mist. Tämä on vanhimpia tuoksujani ja minulla on nyt niin paljon hajuvesiä että tahdon käyttää niistä osan pois. Zoella Beauty on eläinkokeeton, mutta ei välttämättä vegaaninen. Tahdon pikkuhiljaa karsia tällaiset vegaanisuuden suhteen epävarmat tuotteet pois ja hajuvesissä päätin aloittaa tästä. Vaikka monet eivät tykkää pannuttaa hajuvesiä, minusta se on suhteellisen helppoa. Arkisin on helppoa tarttua etukäteen päättämäänsä tuoksuun ja sillä tapaa se myös kuluu suhteellisen helposti. Näitä body mistejä saa myös suihkutella aika huoletta, koska ne haihtuvat aika nopeasti. Pullossa on enää 1/3 tuotetta jäljellä.

Viime vuonna pannuprojektin päivitykset menivät vähän plörinäksi, mutta tänä vuonna olen vakaasti päättänyt parantaa. Tavoitteeni on päivittää pannuprojektin edistystä neljä kertaa: maaliskuussa, kesäkuussa, syyskuussa ja viimeisen kerran joulukuun lopulla. Jos päivityksiä ei ala ajoissa kuulua, niistä saa muistuttaa! 

Jos pannuprojektit kiinnostavat, tsekkaa myös aiemmat pannuprojektini tästä.

Sitten veikkaukset käyntiin! Mitkä kolme tuotetta loppuvat ensin ja missä järjestyksessä?

*Saatu blogin kautta
**Saatu työharjoittelun kautta
   

12 kommenttia:

 1. Ei ole yhtään huijausta ottaa projektiin tuotteita, joita käyttäisi muutenkin meikissä. Oon kuullut, että tuo UD:n pohjustaja on ikuisuustuote.
  Mulla on muuten tuo sama Essencen aurinkopuuteri ja sekin on alkanut kovettua pinnasta, vaikka käytän puuteria. Mulla myös nimenomaan Essencen poskipunat tekee tätä, vaikka tiedän ihmisiä, joilla ei ole mitään ongelmaa samojen tuotteiden kanssa.
  Itse ajattelin myös jatkaa viime vuoden pannuprojektia ja ehkä myös kierrättää luomivärejä niin, että aina kun saan pohjan pilkistämään, vaihdan toiseen tuotteeseen, koska en tänä vuonna jaksa yrittää sitoutua yhteen palettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden tuubin tuota lähes loppuun käyttäneenä voin vahvistaa sun kuuleman väitteen ikuisuustuotteesta. Edellinen UDPP ehti siis pilaantua ennen kuin ehdin käyttää sen loppuun, mutta yritän silti parhaani tämän nykyisen kanssa.
   Aika jännä tuo Essence-homma! Mulla on kyllä aiemmin käynyt tuota kovettumista myös muiden merkkien kanssa, esim. Jane Iredalen puuterimeikkipohjan kanssa. Sitä laitoin taas aina primerien päälle ja niissäkin toki on jonkun verran rasvaa. Mä epäilen että mulla ongelma on nimenomaan siinä että levittääkö sitä puuterimaista tuotetta matalle vai rasvaiselle pinnalle, mutta voihan se olla että tietyt koostumukset alkavat muuten vaan kovettua nopeammin.
   Hyvä idea tuo luomivärien kierrättäminen, ei ehdi kyllästyä niin herkästi. Käyn tsekkaamassa sunkin pannuprojektin :)

   Poista
 2. Ihana kuulla, että haluat vaihtaa vegaanisiin meikkeihin, kun epävegaaniset on käytetty pois. Se on mullakin tavoite, mutta vaikka oon jo lähes kaksi vuotta ostanut vain vegaanista kosmetiikkaa, vielä multa löytyy runsaasti aiemmin ostettuja epävegaanisia meikkejä.

  Haha, mä voin myös kokemuksesta sanoa, että tuo luomivärinpohjustaja ei lopu koskaan :D Mä ostin UD:n silmämeikinpohjustajan Eden-sävyssä muistaakseni joulukuussa 2016 ja 2017 käytin sitä jonkin verran. 2018 se olikin ainut käyttämäni luomivärinpohjustaja, eikä se piru vie vieläkään ole loppunut. Viimeisiään se kyllä vetelee, tällä hetkellä jännitän, että pääseekö se tammikuun vaiko helmikuun loppuneisiin. Oon todellakin oppinut, että luomivärin pohjustajia en tarvitse kokoelmiini kuin yhden kerrallaan. Niin pieni määrä on tarpeeksi, lisäksi itseä ei houkuttele käyttää silmän lähellä vuosikausia vanhoja olevia voidemaisia tuotteita.

  Tuo Essencen aurinkopuuteri on muuten vegaaninen! Essencen USA:n nettisuvilla vegaanisissa tuotteissa on tuotesivuilla maininta asiasta. Mä lunttaan aina sieltä, jos haluan Essencen tuotteita ostaa. Harmi, ettei samaa mainintaa voida laittaa suomen- tai saksankielisille sivuille. Anyway, mä oon halunnut testata tuota aurinkopuuteria sen jälkeen kun sä sitä mulle suosittelit joskus kesällä, mutta en ole törmännyt siihen yhdelläkään Essencen myyntipisteellä, jonka ohi olen mennyt. Nyt mulla onkin sitten ostolakko menossa koko vuoden 2019, joten uutta aurinkopuuteria en voi ostaa vuoteen :D Mutta tuo kuulostaa tosi ihanalta ja koska on niin vaaleaa, tuo vaikuttaisi loistavalta aurinkopuuterilta mulle talviaikaan. Toivottavasti mä saan tänä vuonna käytettyä pois vanhempia aurinkopuutereitani kokoelmistanija täytyy katsoa uudelleen, olisiko tuolle tarvetta vuoden päästä :)

  Tsemppiä projektiin, jään innolla seurailemaan tätä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole hirveästi sitä mainostanut, mutta päätin toissa syksynä siirtyä asteittain vegaaniksi. Viime kesästä olen ollut täysin vegaani, ainakin mitä uusiin hankintoihin ja tietysti ruokaan tulee ja pikkuhiljaa pyrin vaihtamaan myös jäljellä olevat kosmetiikat ja vaatteet vegaanisiksi. Meikkikokoelman veganisointiin voi kyllä mennä vuosia, mutta oon yleensä aika kärsimätön tällaisten suhteen, niin voi olla että jossain vaiheessa vaan heivaan jäljellä olevat tuotteet eteenpäin :D We'll see. ABH:n Modern Renaissance voi kyllä vähän kirpaista.

   Oo sulla on jo tossa pohjustajassa loppu noin lähellä! Sen pannuttaminen on kyllä aika saavutus. Onko sulla muuten jo joku sen tilalle? Mun pitäis tosiaan alkaa etsiä tuolle UDPP:lle korvaajaa, etten jää sitten yhtäkkiä ilman. Mut yksi todellakin riittää, korkeintaan saatan päätyä ostamaan useamman jos joku osoittautuukin pettymykseksi.

   Mä lukaisin raaka-aineet tosta aurinkopuuterista ja sen perusteella olin suhteellisen varma sen vegaanisuudesta, mutta hyvä saada varmistus. Jotkut raaka-aineet kun voi olla eläinperäisiä tai synteettisiä, eikä se välttämättä näy incistä. Tulisipa Suomen essencen verkkosivuille ihan lista heidän vegaanisista tuotteista, löytyisi tiedot vielä vähän helpommin! Mut tuo aurinkopuuteri on kyllä niin hyvä, sillä on hankala tehdä övereitä, mutta sitä on kuitenkin helppo kerrostaakin. Mut ollaankohan sitä sitten lopettamassa? :/ Toivottavasti johonkin nettiin edes jäisi myyntiin. Tsemppiä sun ostolakkovuoteen, varmasti tosi opettavainen ja kasvattava kokemus!

   Poista
  2. Mulla on Wet n Wildin PhotoFocus pohjustaja odottamassa, mutta sekin on jo melkein pari vuotta vanha. Koitan käyttää sen loppuun tuon UD:n jälkeen. UD:n Anti Aging EPP on vegaaninen, joten ajattelin itse ostaa sen, kun seuraavan kerran luomivärinpohjustaja pitää hankkia :)

   Kiitokset tsempeistä! <3

   Poista
  3. Tuota Wettiksen pohjustajaa olinkin harkinnut, kun se tuntuu olevan suhteellisen suosittu. Se ei toisaalta ole liian kallis investointi, joten ehkä hankin sen. Jos se ei toimi, niin laitan tuon toisen UD:n pohjustajan muistiin, luulisi senkin olevan vähintään hyvä kun Original on toiminut mulla niin hyvin.

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoisia tuotteita oot valinnut tähän projektiin! Toivottavasti saat tuotteet mahdollisimman hyvin loppumaan :) UDPP on kyllä melkoinen ikuisuustuote, kun ei sitä kerralla kovin paljon kulu ja tuolla tuubissa on sitä tavaraa alunperinkin todella paljon. Toi Lumenen Roosa Nauha kynsilakka oli mun suosikkejani silloin, kun kynsilakkoja enemmän käytin. Sen sävy on hurjan kaunis!

  Mun olisi tarkoitus aloittaa tämä sama 19 loppuun vuonna 2019 -projekti, mutten oo vielä ihan kaikkia tuotteita saanut siihen valittua. 19 tuotetta on yllättävän paljon :D Ja ensin pitää muutenkin kirjoitella blogiin siitä, kuinka vuoden 2018 pannuprojekti lopulta sujui!

  Paljon tsemppiä projektiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti pysyykin mielenkiinto niihin koko vuoden :D Tavoitteet on taas korkealla, niin kuin pitääkin, mutta aina mahdollista että jotain en ihan loppuun saakka ehdi käyttää. Riippuu niin paljon siitä miten paljon vuoden aikana meikkaan. Tuntuu kuitenkin tyhmältä meikata vain että saisi tuotteita käytettyä, ei siinäkään ole järkeä. Tuo Roosa Nauha -lakka on muuten jo mun toinen, yhden käytin joskus loppuun ja sitten sain työharkasta toisen. Se taas on jäänyt ihan käyttämättä, niin saa nähdä vieläkö tykkään siitä. Toivottavasti! :)

   Kiva että sullakin on uusi projekti tulossa, hauskaa että näitä voi tavallaan tehdä yhdessä useamman bloggaajan kanssa!

   Poista
 4. Huh, melkoisen kunnianhimoinen määrä tuotteita! Kovasti tsemppiä näiden tyhjentelyyn :) Mä itse huomasin viime vuonna, etten oikein ole luotu tällaisia haasteita varten. Tykkään kaikkein eniten vaihtelusta meikatessa, enkä lainkaan innostunut siitä, että oli tuotteita, joita olisi "pakko" käyttää.

  Tässä muuten huomaa, kuinka aika lentää siivillä. Tuo Lumenen Roosa Nauha -kynsilakka on julkaistu jo vuonna 2014 :D Oli pakko tarkistaa, kun muistelin, että se olisi tullut ulos sinä vuonna, kun aloitin bloggaamisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muhun perfektionistina vetoaa tällaiset projektit, jossa kartoitetaan tarkkaan omaa kulutusta. En koe näitä yhtään ahdistavina, kun tavoitteita ei vain aseta liian korkealle tai päätä jotain todella tiukkoja aikarajoja. Vuosi on pitkä aika ja siinä ajassa ihan varmasti suurin osa näistä kuluisi loppuun jo omalla painollaankin. Se tunne, kun jonkun tuotteen kulumista on tarkkaan seurannut ja sen saakin tavoiteajassa käytettyä loppuun, on tosi palkitseva. Mut pannuprojekteihin tarvitsee tietyn ajattelutavan.

   Pari on liukuva käsite :D Mulla toi lakka on varmasti vielä kunnossa, kun en ole sitä avannutkaan. Käytin aiemmin tosiaan jo yhden sellaisen ja tätä toista en ole tullut avanneeksi sen jälkeen.

   Poista
 5. Tsemppiä projektiin, jään mielenkiinnolla seuraamaan miten tässä käy :D. 19 tuotetta on iso määrä, itse en uskaltanut siihen sitoutua, vaikka toisaalta olisi ollut kiva haastaa itseään oikein kunnolla. Tuo UDPP on tosiaan oikea ikuisuustuote, mulla on ollut se kohta jo varmaan neljä vuotta ja loppua ei näy. Tänä vuonna ajattelin itsekin keskittyä siihen enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 19 on paljon, mutta mukana on myös paljon mulle helppoja tuotteita niin se ei määränä niin ahdista. Ennemmin vähän huolestuttaa muutama tietty tuote, mutta eihän tässä ketään tuomita jos tavoitteeseen ei pääsekään :D Sulla oli ihan hyvin valittu joukko ja sielläkin monta vähän haastavampaa tuotetta niin pysyy homma mielenkiintoisena.

   Poista