Sivut

5. joulukuuta 2018

Laponie of Scandinavia: Milk Cleanser ja Face Oil

Luin ensi kertaa nimen "Laponie of Scandinavia" keväällä 2018 ja iskin heti silmäni kauniiseen pakkausdesigniin. Minua viehätti välittömästi sen luonnonläheinen värimaailma ja yksinkertaisuus. Jäin mielenkiinnolla odottamaan mitä kauniiseen pakkauskuosiin tultaisiin pukemaan.

Ensimmäisenä Laponielta julkaistiin monitoimituote, All-Around Balm ja Face Oil -kasvoöljy. Myöhemmin syksyllä sarja sai jatkoa puhdistustuotteilla, Milk Cleanserilla ja Gel Cleanserilla. Uusimpana lisäyksenä tähän Core-sarjaan tulivat juuri viikko sitten Toner Spray ja Face Cream. Kompaktin Core-sarjan tuotteiden idea on kattaa kaikki ihon perustarpeet ihon kosteutuksesta suojaukseen ja ihoihanteellisen pH:n ylläpitoon. Sarjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja ne ovat eläinkokeettomia ja vegaanisia.

Ilokseni olen saanut kaikki Laponien tuotteet testattavaksi ja kerron tässä postauksessa kahdesta niistä mielipiteeni. Ensin kuitenkin pieni ilmoitusluontoinen asia, mikä vaikuttaa arviooni sarjasta kokonaisuutena. Tottakai mielipiteeni tuotteista perustuvat silti rehellisiin testauskokemuksiin. Teen opinnäytetyöni yhteistyössä Laponie of Scandinavian kanssa! Olen niin onnekas, kun sain yhteistyökumppanikseni näin mahtavan yrityksen, joka edustaa monia minulle tärkeitä arvoja. En tiedä tulenko jakamaan opinnäytetyöhön liittyviä asioita blogissa ollenkaan, mutta Laponiesta ja heidän tuotteistaan tulen varmasti juttelemaan vielä lisää myöhemmin. Nytpä siis tuotteisiin!      


Ensimmäisenä Laponien tuotteista olen kokeillut Milk Cleanser -puhdistusmaitoa, joka ehti itseasiassa jo loppuakin, hups. Samaan aikaan testissäni on ollut Face Oil -kasvoöljy. Yhteistä kaikille Laponien tuotteille on "no-nonsense"-ideologia, johon kuuluu ettei tuotteisiin laiteta turhia ainesosia. Ne koostuvat tarkkaan valituista raaka-aineista, joiden jokaisen tarkoitus tuotteessa on avattu Laponien verkkosivuilla. Arvostan tällaista läpinäkyvyyttä, mikä on yksi syy miksi pidän tästä brändistä niin paljon. 

Laponien tuotteet on kehitetty sopimaan kaikille ihotyypeille, myös kaikkein herkimmille. Tuotteita ei ole kategorisoitu ihotyypeittäin, koska iho vaihtelee päivittäin. Laponiella uskotaan "skin days"-ajattelutapaan, jossa kaikilla on huonompia ja parempia ihopäiviä ja iho näin ollen tarvitsee hieman eri asioita päivästä riippuen. Yksinkertaisuudessaan tämä voi tarkoittaa, että kuivempana ihopäivänä iho voi kaivata kosteusvoiteen antaman kosteuden lisäksi vielä kasvoöljyn antamaa suojaa. Tai hikisenä hellepäivänä hieman tehokkaampaa puhdistusta geeliputsarilla maitomaisen sijaan.   


Milk Cleanser - Cleanse & Restore

Laponien maitomainen puhdistusaine koostuu kymmenestä ainesosasta, joiden joukossa ovat muun muassa ihoa pehmentävä rypsiöljy, monipuolisesti ihoa hoitava glyseroli sekä tehokkaasti kosteuttava xylitoli. Hoitavat raaka-aineet irrottavat likaa viemättä mukanaan kaikkia ihon oman suojakerroksen kosteustekijöitä ja rasvoja.

Maitoputsari ei ole koostumukseltaan perinteisen juoksevaa emulsiota, vaan pikemminkin täyteläisen voidemaista. Sen levittäminen kasvoille tuntuukin vähän kuin levittäisi kosteusvoidetta. Puhdistusaine tulee levittää kuivalle iholle ja se huuhtoutuu iholta vedellä jättäen ihon pinnan pehmeän kosteutetuksi. 

Puhdistusaine ei sisällä hajusteita, mutta siinä on omaan nenääni kevyt, pehmeä savun tuoksu. Kukaan muu ei tietääkseni kuitenkaan ole tuota tuoksua haistanut, te jotka olette tätä putsaria kokeilleet, haistatteko savuisen vivahteen? Toki kaikkien nenät ovat erilaisia.

Puhdistusmaidon sanotaan sopivan myös meikin poistoon, mutta silmämeikin poistamiseen käytän mieluummin jotain tehokkaampaa, kuten puhdistusöljyä. Jokapäiväiseen ihon puhdistukseen ja kevyen meikin poistoon tämä on kuitenkin oikein toimiva ja miellyttävä puhdistusaine.     


Face Oil - Care & Nourish

Kasvoöljy on sekoitus neljää laadukasta öljyä: arganöljyä, kauraöljyä, vadelmansiemenöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Kaikilla öljyillä on omat vahvuutensa, jotka tuovat kasvoöljyyn erilaisia ominaisuuksia. Arganöljy on ihoa korjaava, kauraöljy pehmentävä, vadelmansiemenöljy rauhoittava ja ruusunmarjaöljy taas uudistava. Kaikki öljyt myös pehmentävät ja vähentävät kosteuden haihtumista iholta. 

Kasvoöljy on ylellisen paksua, mutta levittyy kuitenkin hämmentävän ohueksi. Jos inhoat todella rasvaisen tuntuisia öljyjä, kokeile tätä. Aikalailla täydellinen kombo on mielestäni reilusti kasvosuihketta tai hoitovettä ja siihen päälle kevyesti paineltuna muutama tippa kasvoöljyä. Iho saa sekä kosteutta että hoitavuutta ja tuntuu muuten tosi pehmeältä tämän hoitorutiinin jälkeen.

Kasvoöljy on hajusteeton, mutta siinä tuoksuu selvästi yhtenä raaka-aineeina oleva kauraöljy. Minusta tuoksu on aikalailla kaurapuuroinen, mukavan pehmeä ja vähän makea. Myönnän, että alussa en ollut tuoksun fani, mutta kun tuote muuten hurmasi minut puolelleen aloin pitää tuoksustakin. Käykö sinulle koskaan niin, että tuotteen muut ominaisuudet saavat sinut pitämään sen tuoksusta?

Kuten aktiiviset lukijat ovat varmasti huomanneetkin, on postaustahtini ollut syksyllä aika harva. Se ei luultavasti tule vielä vähään aikaan aktivoitumaankaan, mutta kirjoittelen tänne nyt siihen tahtiin kun itsestä tuntuu hyvältä. Toivottavasti jaksatte lukea vähän epätasaisempaankin tahtiin ilmestyviä postauksia, jos ei muuta, niin yritän panostaa sitten niihin sitäkin enemmän!

Mukavaa joulukuun alkua kaikille!

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.
    

4 kommenttia:

 1. Tämä on oikein kiinnostava tuotesarja. On mahtavaa, että kotimaista luonnonkosmetiikkaa tulee yhä enemmän saataville <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ihanaa että Suomessa osataan ja yhä useampi on kiinnostunut myös arvoista kosmetiikan takana.<3

   Poista
 2. 70-luvulla oli Laponie-niminen meikkimerkki, joten arvatenkin ilahduin, kun sama nimi ilmestyi uudelleen markkinoille!

  Ajattelin kirjoitella näistä tuotteista hiukan lähitulevaisuudessa myös omaan blogiini, tervetuloa lukemaan! Blogiin löytää klikkaamalla tämän postauksen nimmariani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tiesitkö jo, mutta tämä merkkihän on tosiaan nimetty tuon vanhan Laponien mukaan. Mukavaa, että tällainen pala kosmetiikkahistoriaa on säilytetty nimen muodossa. Pitää käydä sitten kurkkimassa sunkin postaus :)

   Poista