Sivut

1. marraskuuta 2018

ENSIVAIKUTELMA: 5 x vegaanista luonnonkosmetiikkaa

Hyvää maailman vegaanipäivää! Olen viimeisten kuukausien aikana testannut niin paljon kiinnostavia tuotteita, että oli hankalaa päättää mistä kertoa ensin. Kaikista en todellakaan ole ehtinyt muodostaa lopullista mielipidettä, joten aloitetaan ensivaikutelmilla. Makuni kosmetiikan suhteen on kallistunut yhä enemmän luonnonkosmetiikan puolelle, joten päätin valita viime aikoina testatuista viisi kiinnostavaa vegaanista luonnonkosmetiikan tuotetta, joista teille kertoisin. 


Jotta pakka vielä olisi mahdollisimman random, huomasin valinneeni viisi ihan erilaista tuotetta. Eikös se kuitenkin tää tästä vain vähän kiinnostavampaa? Näissä viidessä on kaikissa jotain mielenkiintoista ja erilaista, minkä vuoksi halusin näistä mielipiteeni teille kertoa. Muutamaa vilautinkin jo edellisessä messuvinkkipostauksessa, mutta saatte kuulla niistä nyt vähän lisää.

**Saatu estenomiopintoihin kuuluvan työharjoittelun kautta 


Murumuru Luonnollinen Hiuslakka

Murumuru on kotimaisen Naviterin uusimpia luomuksia. Merkillä on ihonhoito-, vartalon ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita, jotka ovat kaikki Leaping Bunny- ja FI-Natura-sertifioituja sekä vegaanisia. Olen ehtinyt testata vasta kolmea hiustenhoitotuotetta, mutta suosikkini niistä on Luonnollinen Hiuslakka. Jos EkoPharman hiuslakka on sinulle tuttu, tämä on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen. Toimivuuden, koostumuksen tai pakkauksen kannalta en huomaa näiden kahden välillä mitään eroa, mutta Murumurussa on makea hedelmäinen tuoksu. 

Jos luonnonkosmetiikan hiuslakat eivät ole entuudestaan tuttuja, erona näissä ns. aerosolilakkoihin on ettei näissä käytetä ponnekaasuja. Ponnekaasu työntää lakan pullosta ulos hieman hienojakoisempana, joten tavalliseen suihkepulloon pakattu lakka on kosteampaa ulos tullessaan. Se kuitenkin kuivahtaa sekunneissa, eikä tunnu hiuksissa miltään. Pito lakassa on melko kevyt, arkeen oikein hyvä. Itse tykkään luonnonkosmetiikan hiuslakoista, koska ne eivät käy henkeen ja ovat helppo harjata hiuksista pois.

Saatavuus: eco24h ja Hehkuovh 14,90 € (koko 150 ml)


Fleurs de Bach Eau de Toilette "Harmonie"

Nuuhkin tätä tuoksua ensimmäisen kerran Korjaamon Luonnonkosmetiikkamessuilla ja ihastuin saman tien. Luonnonkosmetiikassa olen tärmännyt vain kerran aiemmin oikeasti raikkaaseen ja "ei-yrttiseen" vesituoksuun. Vesituoksu on käyttämäni nimitys tuoksuille, jotka ovat vesimäisen kevyitä ja raikkaita, yleensä ripauksella makeutta. Fleurs de Bachin tuoksut ovat sillä tavalla erityisiä, että ne sisältävät myös kukkauutteita.

Kukkauutteiden uskotaan voivan vaikuttaa tunnetiloihin. Harmonie-tuoksussa on esimerkiksi rauhoittavia ja tasapainottavia kukkauutteita. En tiedä uskonko kukkauutteiden vaikutuksiin vai en, mutta tuoksuna Harmonie on ehdottomasti rauhoittava ja miellyttävä. Tuoksunuotit ovat vihreä viikuna, vesimeloni ja vanilja.

Saatavuus: Rimita Green ja Biodelly, ovh 29-30 € (koko 30 ml)


Nui Cosmetics Natural Liquid Foundation "2 Matao"

Luin Nuin meikkivoiteesta useita ylistäviä arvosteluja ennen kuin viimein raaskin sen ostaa. Ja onneksi olen tästä tykännytkin. Nuin meikkivoidetta on suitsutettu muun muassa hyvästä peittävyydestä ja helposta levittyvyydestä, mitkä eivät ole itsestäänselviä ominaisuuksia luonnonkosmetiikan meikkivoiteelle. Molemmat ominaisuudet voin myös itse allekirjoittaa. Erityisen helmenä pidän tuotta hyvää levittyvyyttä ja sitä, että meikkivoide on helppo työstää iholle myös sormin. Lopputulos meikkivoiteella on myös mieleeni ollen kevyesti kuultava, eikä ollenkaan kuivan mattaisen näköinen. Olen kuitenkin käyttänyt Nuin meikkivoidetta useasti onnistuneesti myös ilman puuteria. 

Pieniä miinuksia haluan myös tuoda ilmi. Ostin sävyn 2 Matao, joka tummuudeltaan vastaa ihonsävyäni melko hyvin. Sävy on kuitenkin hieman liian punertava, mutta muut sävyt eivät taas käy tummuudeltaan ihoni sävyyn. Sävyvalikoiman voisi siis toivoa tulevaisuudessa laajenevan. Toinen pieni miinus tulee meikkivoiteen tuoksusta. Melko voimakkaan vaniljainen tuoksu on rehellisesti jopa hieman ällöttävä, vaikkakin siedettävä. Näistä huolimatta olen iloinen, että löysin vihdoin toimivan luonnonkosmetiikan meikkivoiteen! Jos sinulla on mahdollisuus, niin käy esimerkiksi Biodellyn tai Jolien myymälässä tarkastamassa sävyt ja tuoksu etukäteen. Muuten suosittelen tätä meikkivoidetta lämpimästi.

Saatavuus: Jolie ja Biodelly, ovh 40 € (koko 30 ml)  


Atopik Hoitobalmi

Atopik on suomalainen, apteekissa myytävä luonnonkosmetiikkamerkki. Kaikki tämän ihonhoitobrändin tuotteet ovat vegaanisia. Atopikin Hoitobalmi on monitoimituote, jota voi käyttää periaatteessa minkä vain kuivan ihoalueen rasvaamiseen. Balmin koostumus on purkissa kiinteä ja tuntumaltaan vähän rakeinen ja lämmön vaikutuksesta se sulaa iholla öljyiseksi. Balmi ei ole varsinaisesti kosteuttava, mutta se suojaa ja pehmentää ihoa. Tuotteessa on kaurainen tuoksu. Käytän balmia eniten huulivoiteena, mutta välillä rasvaan sillä myös muita kuivia ihoalueita. Säilytän balmia yöpöydälläni, josta laitan sitä iltaisin ennen nukkumaanmenoa puhtain sormin huulille.

Purkin sisällön lisäksi se juttu tässä tuotteessa on Sulapacin puusta ja luonnollisista sidosaineista tehty pakkaus. Pakkauksen valmistusmateriaalit ovat muovipakkausta ekologisempia ja pakkaus on kompostoituva. Tällä hetkellä jo usemman brändin balmeilla (mm. EkoPharma, Murumuru, CHOICE Finland ja LV) on Sulapacin pakkaus, mutta Atopikin pelkistetty pakkaus puun värisellä kannella on niistä ehdottomasti suosikkini. Yksinkertainen on kaunista! 

Saatavuus: lista jälleenmyyjistä (apteekit), ovh n. 26 € (koko 30 ml)


Whamisa Organic Flowers Water Cream**

Viimeisenä valokeilaan pääsee korealaisen luonnonkosmetiikkamerkin Whamisan Water Cream. Voide sisältää muun muassa fermentoiduista soijapavuista tehtyä nattokumia. Fermentointi on menetelmä, jolla pilkotaan raaka-aine pienempiin osiin. Tällöin aine imeytyy ihoon paremmin ja vaikuttaa tehokkaammin. 

Water Creamilla on nimensä mukaan ohut, juokseva koostumus. Hassusti voidetuubilla on kuitenkin melko iso suuaukko, joten voidetta hulahtaa helposti liikaa. Voide myös hölskyy ravistaessa tuubissa. Hassusta pakkauksesta huolimatta sisältö toimii. Voide tuntuu iholla kosteuttavalta, mutta miellyttävän kevyeltä. Se sopii hyvin myös meikin alle. Voiteen tuoksu on mieto ja hieman minttuinen.

Saatavuus: esimerkiksi Natural Goods CompanyJolieBiodelly, ovh n. 39 € (koko 50 ml)

Oletko testannut jotain näistä viidestä tuotteesta?  

6 kommenttia:

 1. Näistä en ole kokeillut yhtäkään, mutta Atopikin kauraöljyä olen käyttänyt.
  Todella kiinnostava postaus:) Kaikki tuotteet todellakine erilaisia ja houkuttelevan kuuloisia. Voisin hyvinkin kokeilla ainakin tuota Atopikin balmia ja Harmonie-tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Mulla on Atopikin kauraöljy myös, mutta en ole ehtinyt sitä vielä ottaa käyttöön.

   Poista
 2. En ole testannut näistä yhtäkään, mutta Murumurun hiuslakka menee listoille. Käytän tosi vähän lakkaa, ja nykyisen pullon tyhjentämiseen voi mennä vielä vuosia (...) mutta jossain vaiheessa olisi kiva hankkia ponnekaasuton ja vegaaninen hiuskiinne.

  Bachin tuoksut kiinnostavat myös, ihan vaan näin säveltäjä-Bachin fanin näkökulmastakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän nykyään tosi vähän hiuslakkaa, etenkin verrattuna entiseen tahtiini. Kiinnostavaa nähdä mitä tykkäät näistä luonnollisemmista, sit kun etenet niihin asti ;)

   Haha no onhan sekin syy testata kosmetiikkatuotetta. :D

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoisia tuotteita kaikki ja nää oli kaikki myös vieraita mulle :). Ihana nimi tuo muru muru :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tuli ehkä uutta tietoa. Sä oot yleensä se jolta mä lueskelen uutuuksista niin välillä näin päin. :) Murumuru on kyllä hauska nimi, tulee siis yhdestä pääraaka-aineesta, murumuruvoista.

   Poista