Sivut

12. marraskuuta 2018

6 Inspiroivaa tubettajaa

Olen viime aikoina katsonut enemmän YouTube-videoita, kun varmaan oikeasti olisi ajallisesti järkevää. Ainahan aikansa voisi käyttää "järkevämmin", mutta tarvitseeko aina? Videoista on tullut minulle tapa rentoutua, viihdyttyä ja myös oppia uutta ja inspiroitua. 

Nautin nykyään enemmän todellisemman tuntuisista YouTube-videoista kuin esimerkiksi Netflix-sarjoista. Siinä missä tv-sarjat tuntuvat muuttuvan koko ajan enemmän toisiaan toistaviksi, YouTubesta löydän jatkuvasti jotain uutta, mikä innostaa, ilahduttaa ja inspiroi. Tässä postauksessa esittelen 6 inspiroivaa tubettajaa, joiden sisällöstä olen erityisesti viime aikoina pitänyt. 

1. Katie Snooks    


30-vuotias Kate Snooks on brittiläinen tubettaja/vaikuttaja, joka tekee muun  muassa meikkivideoita, vlogeja, treffitarinavidoita ja "true crime" -videoita. Katien videoita olen katsonut jo pari vuotta ja hän on sinä aikana kehittynyt ja kasvanut minusta hurjasti. Olen alusta asti tykännyt siitä miten hän on videoillaan niin oma itsensä ja antaa persoonansa ja erikoistenkin kiinnostuksen kohteidensa näkyä, eikä peittele negatiivisiakaan asioita. Hän on rehellinen ja maanläheinen ja hänellä on selkeästi hyvä työetiikka, mitä arvostan kovasti. 

Katien sisällössä tykkään luultavasti eniten "Weekly vlog"-vlogeista, joissa näkyy Katien arkea, muun muassa elämää kämppisten kanssa Lontoossa, perheen kanssa vietettyä aikaa, trapetsiharrastusta, arkisempaa puolta influencerin työstä sekä bränditapahtumia, välillä matkoja ja usein esimerkiksi vain "what I eat in a day" -tyylisiä pätkiä sekä kodin tavaroiden järjestelyä ja karsintaa. Myös "Dates with Kate" -treffisarja (alla esimerkki) ja "True Crime Series" -videosarjat ovat kiinnostavia. Katie on kanavallaan tehnyt myös todella hienoja halloween-meikkejä, joista alla on yksi ihan huikea esimerkki.  

2. holistichabits


Holistichabitsin Sarah Marie Nageliin tutustuin siskoni suosituksen kautta. Sarah on kanadalainen vaikuttaja, joka tunnetaan instagramin puolella erityisesti pitkistä hiuksistaan. Sarah tekee videoita liittyen holistiseen elämäntapaan ja luonnolliseen kauneuteen. Hänen videonsa ovat usein visuaalisesti kauniita ja niissä on ihanan rauhallinen tunnelma. Sarahin videot ovat sellaisia, joita katsoo mielellään vaikka jonkun sisältö ei sattuisi kiinnostamaankaan.

En itse usko kaikkeen, mistä Sarah videoillaan puhuu, esimerkiksi värähtelyt ja taajuudet menevät minulla yli hilseen. Sen sijaan luonnolliset kauneusvinkit ja reseptit, hyvinvointiohjeet ja kauniit kristallit kiinnostavat minua kovasti. Koen, että olen nimenomaan oppinut Sarahin videoilta paljon uutta ja niiden katselusta tulee samalla hyvä ja rauhallinen fiilis.  

3. Compassion is the Fashion


Compassion is the Fashionin Emman videoita olen katsellut noin vuoden ajan. Muistaakseni aloin katsoa hänen videoitaan Katariinan suosituksesta. Emmassa minua viehättää samaistuttava tavallisuus ja mielipiteet, jotka vastaavat monilta osin omiani. Pidän myös hänestä todella paljon persoonana. Emma on mukavan oloinen "naapurin tyttö", juuri sellainen ihminen jonka voisin kuvitella ystäväkseni.

Emma tekee muun muassa kauneuteen liittyviä videoita eläinkokeettomasta ja vegaanisesta kosmetiikasta opiskelijabudjetilla. Hän on tehnyt myös muutamia todella hyviä mielipidevideoita esimerkiksi vegaanisuudesta. Mielenkiintoisena erityispiirteenä Emman molemmat vanhemmat ovat kuuroja ja oli hyvin mielenkiintoista kuulla millaista se on kuulevan lapsen näkökulmasta ollut. Linkkasin alle videon, jossa Emma juttelee veljensä kanssa aiheesta. Toisella alle linkatulla videolla on kaunis, Mamma Mia 2 -elokuvasta inspiroitunut meikkitutoriaali ja Emman mietteitä elokuvasta.4. Bella Fiori


Isabella Fiorin videoihin tutustuin alunperin toisen seuraamani tubettajan suosituksen kautta. Bella on australialainen kauneustubettaja, joka tekee meikkivideoiden lisäksi myös vlogeja ja mysteeri/true crime -videoita sekä haalintavideoita. Bella ei ole elämäntyylinsä puolesta yhtä samaistuttava kuin vaikka seuraamani brittitubettajat, mutta pidän hänen kuplivasta persoonastaan ja "take no shit" -asenteesta.

Halusin nostaa Bellan inspiroivien tubettajien joukkoon, koska hän oli pitkästä aikaa ensimmäinen tubettaja jonka meikkaamista katsellessa innostuin kokeilemaan itsekin uutta. Bellan tekemät meikkipohjat ovat makuuni turhan paksuja, mutta silmämeikit ovat upeita. Katsokaa vaikka tuo alla oleva video! Hänen vlogityyliset videonsa eivät kuulu suosikkeihini, mutta poikkeuksena on tuo alle linkattu video, jossa hän testaa viikon ajan vegaaniruokavaliota. Siis nam, mitä herkkuja! Myös mysteerivideot ovat hyvin tehtyjä, vaikka myönnänkin saaneeni niistä pari kertaa painajaisia. :D  5. Cruelty-Free Becky


Cruelty-Free Beckyn kanavaan tutustuin edellä mainitun Emman kanavan kautta. Becky on myös brittitubettaja ja hän tekee myös kauneusaiheisia videoita, mutta lisäksi myös jonkun verran second hand -muotivideoita. Beckyn kanavalla näkyvät vahvasti ekologisuus ja vihreät arvot. Hän ei kuitenkaan ole aatteen ääriedustaja, vaan kanavalla jaettuihin suositteluihin ja vinkkeihin on helppo tarttua. 

Becky on Emman tavoin helposti lähestyttävän ja mukavan oloinen ja hyvällä tavalla tavallinen. Beckyn videoista suosikkejani ovat ekologiseen kuluttamiseen liittyvät muotivideot, joissa esitellään muun muassa kauden trendejä kirppislöytöjen kautta. Olenkin osittain Beckyn ansiosta innostunut kirppisshoppailusta ja arjen ekologisemmista valinnoista ihan uudella tavalla.6. Eleanor Neale


Eleanor Neale on tästä joukosta uusin löytöni YouTuben puolella. Hän on myös brittitubettaja, joka tekee pääasiassa kauneusaiheisia ja true crime -aiheisia videoita. Eleanor on hauska tyyppi, jolla riittää asennetta. Hän osaa kuitenkin myös olla tarvittaessa vakava ja tekee true crime -videoita mielestäni todella kunnioittavasti ja tapauksille oikeutta tekien. Jos etsit nimenomaan hyvää true crime -tubettajaa, suosittelen Eleanoria. 

True crime on minulle todella uusi videotyyppi ja en ollut alunperin niistä yhtään kiinnostunut. Minusta tuntui, että surullisilla keisseillä mässäiltiin turhaan ja toiseksi pelkäsin saavani niistä vilkkaan mielikuvitukseni ansiosta painajaisia. Noh, kun kerran niitä aloin katsomaan, en voinut kuitenkaan enää lopettaa. Alle linkkasin yhden todella mielenkiintoisen true crime -videon, johon spoilaan, että siinä kukaan ei onneksi kuole. Eleanor vitsailee myös aina ettei ole "beauty guru", mutta kyllä hänen meikkejäänkin ilokseen katselee, kuten toisesta alle linkkaamastani videosta näkee.Toivottavasti näistä löytyi jotain uutta, jos tykkäät katsella YouTube-videoita. Näiden kuuden lisäksi seuraan useita muitakin tubettajia, mutta nämä nousivat heti mieleeni kun mietin mistä olen viime aikoina erityisesti pitänyt ja inspiroitunut. Jos kiinnostusta löytyy, voin ehkä jossain vaiheessa tehdä tälle postaukselle myös jatko-osan.

Mutta hei, kertokaahan teidän suosikkitubettajia! Löytyykö joukosta samoja? Saa linkata alle myös suosikkivideoita, jos sellaisia tulee mieleen. Kaikenlainen inspiroiva ja/tai viihdyttävä sisältö lähtökohtaisesti kiinnostaa :)

Mukavaa maanantaita kaikille!
   

2 kommenttia:

  1. Lukaisin tän postauksen jo eilen, mutta ehdin vasta nyt tulla kommentoimaan. Tosi kiva postaus! Mä etsin tälläkin hetkellä uusia mielenkiintoisia kauneustubettajia ja nää kaikki täytyy kyllä katsastaa ihan ehdottomasti kunnolla ajan kanssa :) Tee ihmeessä joskus uudestaankin samanlainen postaus, jos sulle tulee uusia suosikkeja! Näistä vinkeistä on varmasti hyötyä monille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En oikein tiennyt, että kuinka moni blogien lukijoista katsoo myös YouTube-videoita, mutta teinpä tämän kuitenkin. Toivottavasti joku näistä nappaisi sulle :)

      Poista