23. lokakuuta 2017

5 kauneudenhoitovinkkiä osa 1

Hellou! Sain tällaisen idean tehdä blogiin vinkkipostaus hyväksi havainneistani vinkeistä kauneudenhoitoon liittyen. En tiedä vielä riittääkö näitä sarjaksi asti, mutta varalta nimeän postauksen 1. osaksi. Tässä siis 5 kauneudenhoitovinkkiä, mitkä ovat oikeasti helpottaneet elämääni tai tehneet siitä vain mukavampaa!

1. Puhdistuspalojen puolittaminen

Tämän vinkin sain itseasiassa siskoltani ja se on oikeasti näppärä. Yksinkertaisuudessaan siis esimerkiksi palashampoot ja saippuat ym. kannattaa puolittaa tai jopa jakaa kolmeen osaan ennen kuin palan ottaa käyttöön. Puolikas pala sopii paremmin käteen ja tuote säilyy pidempään parempana, kun koko pala ei suihkussa altistu kerralla kastumiselle ja lämmölle. 


2. Huulien kuorinta pyyhkeellä

Tämä ei sinänsä ollut minullekaan uusi vinkki, mutta ihan hiljattain vasta tajusin kokeilla tätä. Oikeasti, kaikken tehokkain, mutta hellävaraisin kuorinta huulille on pyyhe. Itse teen niin, että käytyäni suihkussa ja kuivattuani itseni pyörittelen huulet käyttämäni pyyhkeen kulmalla. Tällä tavalla lähtevät huulista kaikki kuivaneet ihoröpelöt, mutta ilman että huulet hankautuvat verille. Minulla mikään huulikuorinta tai hammasharjakikka ei ole toiminut yhtä hyvin. En usko, että tämän tajuamisen jälkeen ostan enää huulikuorintoja.

3. Puhdistuspyyhkeet meikatessa

Siis miten käteviä ja monipuolisia kasvojenpuhdistuspyyhkeet ovat meikatessa! Yksi pyyhe riittää esimerkiksi meikkivoiteen puhdistamiseen sormista, alaluomelle karisseiden luomivärien pyyhkimiseen, pöydän suojaamiseen irtopuuteria laittaessa ja lopuksi karisseiden meikkien pyyhkimiseen pöydältä. Keksiikö joku vielä muita käyttötapoja?  


4. Lettikiharat

Yksi suosikkitapojani tehdä arkeenkin sopivat kiharat ovat pikkuletit. Letit kannattaa tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa pyyhekuivaan tai jo hieman kuivahtaneeseen tukkaan. Ja kun puhun pikkuleteistä, niin en tarkoita että niitä tarvitsisi olla 20, kuten lapsena tehtiin ja sitten aamulla tukka näytti afrolta. Hiuksien paksuudesta riippuen 8-10 on hyvä määrä. Lettejä tehdessä kannattaa huomioida pari asiaa. Ensinnäkin niiden ei tarvitse olla siistejä ja nättejä, joten ne voi hyvin tehdä itsekin myös pään takapuolelle. Toisekseen kannattaa huolehtia, että letti lähtee mahdollisimman läheltä päätä, että myös kihara alkaa mahdollisimman tyvestä. 

Aamulla kun letit avaa, kannattaa kokeilla ensin ovatko ne kuivat. Letit avataan sormin ja niitä ei harjata auki! Tämä estää sen afrolookin ja saa kampauksen näyttämään luonnolliselta. Kiharoita voi hieman varovaisesti irroitella toisistaan sormin. Itse tykkään laittaa niihin ensin öljyä tuomaan kiiltoa ja sen jälkeen rakennesuihketta, jotta ne kestäisivät pidempään. Molemmat aineet lisään latvoihin puristellen kiharoita samalla muotoonsa. Tyveen voi myös laittaa esim. hiuspuuteria tuomaan volyymia. Helppo ja rento kampaus!


5. Lakattujen kynsien siistiminen siveltimellä

Tämän vinkin keksimisestä kiitän eewrikan kynsivideoita. Yksinkertaisuudessaan siis kynsien lakkaamisen jälkeen niiden reunat kannattaa siistiä ohuella siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella. Itse käytän siveltimenä essencen silmänrajaussivellintä, joka on tarpeeksi ohut ja tarkka. Kynsinauhat kannattaa siistiä heti lakkaamisen jälkeen, kun lakka ei ole vielä kuivanut. Tämä vinkin myötä olen lakannut murehtimasta ylimenneitä lakkoja, kun ne on kuitenkin helppo siistiä jälkeenpäin.

Tuliko joku vinkki uutena? Onko joku sinulla jo käytössä? 

10 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä:) Itse kun olen laiska kropankuorija, niin koko kropankin saa kuorittua ihan vaivattomasti karkealla pyyhkeellä, esim. pellava on siihen ihan omiaan;) Huulten kuorimista pyyhkeellä en ole kokeillut, mutta hyvä, että nyt tuli esille sekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta, karkealla pyyhkeellä kuivatessa irtoaa varmasti myös kuollutta ihosolukkoa samalla :D Meiltä ei pellavapyyhkeitä löydy, mutta jostain niiden tyyppisistä olen haaveillut. Ihan perus froteepyyhe tosiaan riittää karheudeltaan tuohon huulten kuorintaan, kunhan ei ihan pehmeimmästä päästä ole.

   Poista
 2. Mä myönnän että mä kuorin kostealla pyyhkeellä joskus muutakin kuin huulia, esim. just nenänpielistä ja leuasta kuivia alueita, jos huomaan, että kaipaavat sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti lähtee pyyhkeellä myös muut röpelöt :)

   Poista
 3. Mä käytän noiden puhdistuspyyhkeiden sijasta kasvovesivanulappua. Eli siis kun putsaan kasvot aamulla kasvoveden kanssa niin sen samaisen lapun toisen puolen kanssa pyyhin meikkivoiteen kämmenselästä ja mahdolliset irtopuuterijämät sun muut meikkipöydältä. Ei tolla mitään isoja juttuja saa pyyhittyä tietenkään, mutta riittää mun tarpeisiini :D Alaluomelle varisseet luomivärit pyrin saamaan pois ihan vaan viuhkasiveltimen kanssa, kun teen silmämeikin muutenkin aina meikkipohjan päälle :)

  Hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvoveteen kastettu vanulappu toimii varmasti yhtä hyvin, riittää vaan pienemmille alueille kuin liina, kuten totesitkin :) Mä teen silmämeikin ensin silloin, jos se on yhtään tummempi tai aikaavievämpi. Yhden sävyn meikeissä teen pohjan ensin. Usein puhdistusliinalla (sormi siihen "sisään") on kätevää pyyhkäistä luomiväri ns. siiven muotoon alareunasta, jos sellaista muotoa tekee silmämeikkiin. Tuossa saa ehkä vähän tarkempaa jälkeä liinalla, mutta myös lappu toimii, kokeiltu on :)

   Poista
 4. Lettikiharat on monena iltana myös mun valinta, jos haluan aamulla välttyä hiuskriisiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne kyllä toimii aina ja parikin päivää toimii kivana pohjana, jos vaikka kakkospäivänä laittaa puolet hiuksista kiinni ym. tai sit harjailee vaan vähän auki ettei näytä takkuisilta :)

   Poista
 5. Huulten kuorinta pyyhkeellä oli uusi vinkki, itse kuorin huulet lähinnä hammasharjalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kantsii kokeilla myös pyyhe :) Musta se on miellyttävämpi kuorintatapa kuin hammasharja, millä lopputuloksena mulla oli aina punoittavat ja kihelmöivät huulet.

   Poista