Sivut

25. syyskuuta 2017

Illan ihonhoitorutiinini

Jos et vielä ehtinyt lukea postausta aamun ihonhoitorutiinistani, tsekkaa se täältä. Illan ihonhoitorutiinissani tuotteet ovat yhtä lukuunottamatta eri tuotteita kuin aamurutiinissa. Mikseivät monet tuotteista voisi olla samojakin, mutta itse tykkään vaihtelun vuoksi käyttää eri tuotteita. Erona aamun hoitotuotteisiin on, että monet illan hoitotuotteista ovat hoitavampia ja puhdistustuotteissa siirrytään tehokkaampaan kaksoispuhdistukseen.


Määrällisesti tuotteet eivät hirveästi iltaisin lisäänny, mutta käytän silloin useammin lisänä satunnaisia hoitotuotteita, kuten seerumeita ja naamioita.  


Aloitetaan jälleen puhdistuksesta. Puhdistus alkaa yleensä meikinpoistolla, paitsi niinä päivinä kun en ole meikkiä käyttänyt. Puhdistan yleensä kaiken meikin puhdistusöljyllä, jonka olen todennut hellävaraisimmaksi ja tehokkaimmaksi tavaksi poistaa niin silmä- kuin kasvomeikkikin. IsaDoran Cleansing Oil* edustaa tässä kaikkia puhdistusöljyjä. Tämä puhdistusöljy ei itseasiassa päässyt suosikkeihini, mutta puhdistusöljyt ylipäätään kuuluvat suosikkituotteisiini.

Poistan kaiken meikin aina päivän päätteeksi kun käyn suihkussa. Suosikkitapani poistaa meikki on ensin irrottaa se iholta puhdistusöljyllä ja puhdistaa meikin jämät ja iho sen jälkeen toisella putsarilla. En jaksaisi leikkiä erikseen kaiken maailman silmämeikinpoistoaineiden ja vanulappujen kanssa, vaan haluan saada kaiken meikin yhdellä tuotteella pois. IsaDoran puhdistusöljy hoitaa hommansa, mutta saa miinusta ohuesta, helposti kädeltä karkaavasta koostumuksesta ja alkoholisesta tuoksusta. 

Meikinpoiston jälkeen puhdistan kasvot vielä toisella tuotteella. Yleensä tuo tuote on puhdistusgeeli, puhdistusvoide tai puhdistusvaahto. Kaikista kategorioista olen löytänyt niin hyviä kuin huonojakin tuotteita. Tällä hetkellä käytössäni on Avrilin puhdistusvaahto, josta olen kyllä pitänyt. Puhdistusvaahdossa on ihanan pehmeä ja täyteläinen vaahto ja siinä on kiva hedelmäinen tuoksu. Vaikka kyseessä on vaahtomainen putsari, mitkä siis yleensä ovat aika peseviä, en ole kokenut Avrilin puhdistusvaahdon kuivattaneen ihoani.

Viimeistelen ihonpuhdistuksen yleensä myös aamuisin käyttämilläni Medik8:n Blemish Control Pads -kuorintalapuilla*. Nyt olen vähän harventanut näiden lappujen käyttöä, osittain koska ne alkavat olla lopussa (nyyh) ja toisekseen, koska olen saanut viimeisen parin viikon aikana kivasti näppyjä joko hormonaalisista ja vuodenajan vaihtumiseen liittyvistä syistä. Koetan siis nyt hillitä ihon kuorimista ja helliä sitä tavallista enemmän.   


Kun meikki on poistettu ja iho puhdistettu, on aika poistua suihkusta ja palauttaa iholle siitä putsareilla poistettua kosteutta ja rasvoja. Lisään ensimmäisenä iholle suihkutettavan kasvoveden. Tällä hetkellä käytössäni on Andalou Naturalsin Sensitive Floral Toner. Tässä kasvovedessä on pohjana veden ohella aloeveravettä ja ruusuvettä, mistä pidän. Tuotteessa on mukavan pehmeä, ruusuinen tuoksu. Suihke saisi olla makuuni vielä hienojakoisempi, mutta kasvovedeksi se on ihan ok. 

Kasvoveden jälkeen laitan yleensä silmänympärysvoiteen. Suosikkini kaikista testaamistani sy-voiteista on ollut tämä EkoPharman Tyrni-sarjan silmänympärysvoide*. Tässä on kaikki, mitä sy-voiteelta toivon: tarpeeksi hoitava koostumus, helppo levittyvyys, mattaiseksi jäävä pinta ja mieto tuoksu. Lisäksi plussaa siitä, että tuote on suomalainen ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Myös pakkaukselle annan kehuja hyvästä pumpusta.  


Ihonhoidon viimeistelen yleensä iltaisin joko kasvoöljyllä tai kosteuttavalla naamiolla ihan ihofiiliksen mukaan. Minulla ei siis ole tällä hetkellä käytössä yövoidetta ja olen ollut järjestelyyn yllättävän tyytyväinen. Dr. Hauschkan Clarifying Day Oil* on tarkoitettu epäpuhtaalle iholle ja sopii siksi minunkin iholleni hyvin. Dr. Hauschkan ideologian mukaan tuote on tarkoitettu käytettäväksi aamuisin, mutta en tykkää laittaa meikin alle ehtaa öljyä niin käytän tätä mieluummin iltaisin. Tykkään laittaa tämän kasvoille pehmeästi painelemalla, jolloin se tuntuu imeytyvän ihoon paremmin.

Kun kaipaan iholleni mieluummin jotain virkistävämpää ja kosteuttavampaa hoitavuuden sijaan, laitan yöksi Beauty Gardenin kurkkunaamiota*. Laitan tätä yleensä semipaksun kerroksen, jota hieron ja painelen ihoon kunnes se tuntuu hieman imeytyneen. Tämä kasvonaamio jättää ihon ihanan raikkaaksi ja samaan aikaan hoidetun tuntuiseksi.

Välillä laitan öljyn/naamion alle vielä kosteuttavan seerumin ja luulen tuon tavan yleistyvän kun ihoni kuivaa hieman syksyn myötä. Hauska fakta: huomasin erään koulutehtävän myötä ettei kumpikaan yökosteuttajina käyttämistäni tuotteista sisällä juurikaan kosteuttavia ainesosia (Dr. Hauschka 0, Beauty Garden 1). Näissä on lähinnä ihoa hoitavia ja pehmentäviä ainesosia. Siinä mielessä kosteuttava seerumi sopisikin rutiiniini hyvin!

Korvaatko koskaan yövoidetta kasvoöljyllä tai kasvonaamiolla?

*Saatu blogin kautta

12 kommenttia:

 1. EkoPharman sy-voiteita on kovasti kehuttu. Kunhan löydän sopivan etäisyyden päästä hoitolan, jossa merkin tuotteita myydään, niin avot, ostan heti;)
  Mä käytän yövoiteen kanssa myös naamiota tai öljyä eli käytän sekä-että;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä voit tsekata sun lähimmän EkoPharma-jälleenmyyjän: http://naviter.fi/etusivu/jalleenmyyjat/ :)
   Mä en varmaan pystyis laittaa molempia päällekkäin, tuntuis ehkä että iholla ois liikaa tavaraa :D

   Poista
 2. EkoPharman Tyrnisarja on kyllä ihana, tykkään kun tuotteissa on hyvinkin ei tyrnimäinen tuoksu=paljon parempi. :D En oikeastaan korvaa vaan laitan öljyn tai naamion aina yövoiteen päälle, koska olen korppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, etenkin sy-voiteessa mieto tuoksu/tuoksuttomuus on musta plussaa. Kuivalle iholle varmaan voikin helposti lätkiä monta kerrosta, mun iholle noi ois taas liikaa. Mut kyllähän ne kerrokset varmasti täydentää toisiaan :)

   Poista
 3. Mulla on useampi yövoide, mutta joskus tykkään laittaa vain ohuen päivävoiteen ja öljyä yöksi. Se kosteuttaa ehkä paremminkin kuin yövoide :)

  VastaaPoista
 4. Mulle suositeltiin just tuota Tyrni-sy-voidetta, pitääpä muistaa seuraavan kerran kun purkki loppuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen tota sy-voidetta aina kaikille, se on oikeesti hyvä :)

   Poista
 5. Toi EkoPharman Tyrni sy-voide mun on ehdottomasti kokeiltava jossain välissä! Oot sitä hehkuttanut aiemminkin ja mieleen jäi jo silloin :) Mä oon muuten itse asiassa kohta jo pari kuukautta käyttänyt aamuin illoin Tata Harperin öljyseerumia, josta vinkkasin just blogissa. Yövoiteet jäi, kun sen löysin, se on vaan niin huippu... Pakko hankkia uus pullo, kun tuo edellinen loppuu. Ehkä parasta ikinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kyl munkin pitää tän kehun jälkeen käydä katsastaa tuo Tata Harper. Luin kyl sun postauksen tuotteesta, mut jotenkin silti sivuutin tuon tuotteen kun Tata Harper ei oikein kiinnosta mua brändinä. Ja vihreet pakkaukset ei niin vetoa :D Mut jos on tarpeeks hyvä sisältö, niin sit pitää tsekkaa! :)

   Poista
 6. Tuo kurkkunaamio kuulostaa ihanalta! Haluaisin muutenkin testata Beauty gardenin tuotteita :) Mä käytän aika useinkin yövoiteen sijaan naamiota, tällä hetkellä käytössä on Kiehl'sin yönaamio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole vielä testannut muita tuotteita Beauty Gardenilta, mutta tykkään kyllä brändistä :)

   Poista