Sivut

11. syyskuuta 2017

Aamun ihonhoitorutiinini

Pohdin tuossa vähän aikaa sitten, että olisi taas aika perinteiseen tapaani koota yhteen kesän aikana käyttämistäni kosmetiikkatuotteista ne parhaat. Kun kovin moni kokoamani tuote olikin ihonhoidon puolelta, tajusin, että minullahan on tällä hetkellä ihonhoitorutiini josta oikeasti pidän. En muista, että olisin aiemmin ollut tilanteessa, missä voin oikeasti sanoa pitäväni kaikista tuotteista ihonhoitorutiinissani ja useamman niistä voisin ostaa uudelleenkin. Ehkä jopa kaikki, ellen niin mielelläni testailisi koko ajan uutta kosmetiikkaa.  


Harvemmin jään pidempään käyttämään tuotteita, joista en pidä, mutta niitä tulee silti usein vastaan. Purkit kaapeissani vaihtuvat melko tiuhaan tahtiin, joten harvemmin tulee vastaan tilanne että kaikki käyttämäni tuotteet olisivat suosikkejani. Nyt ne kuitenkin ovat! Aloitetaan läpikäyminen aamun puhdistus- ja ihonhoitorutiinistani ja myöhemmin otetaan käsittelyyn sitten iltarutiini. Näistä jäävät vielä pois kaikki, mitä en tee päivittäin eli kuorinta ja naamiot. 

Aamurutiiniini kuuluu vain viisi tuotetta, koska tahdon rutiinin olevan yksinkertainen ja nopea. Kiireessä jättäisin vielä yhden tuotteen pois. Huomiona myös, että olen todella huono käyttämään seerumeita ja muita "ekstra"tuotteita ja niitä ei myös päivittäisestä ihonhoitorutiinistani löydy. Käytän niitä ennemminkin silloin kuin jaksan ja muistan tai silloin, kun ihoni tuntuu erityisesti kaipaavan jotain ekstraa. 


Siitä asti, kun aloin aamuisin pestä kasvoni misellivedellä, en ole muuta tapaa aamupuhdistuksessa käyttänytkään. Sitä ennen käytin Konjac-sientä ja vettä, mutta misellivesi on paljon näppärämpi keino eikä kuivata ihoa kun tavallista vettä ei käytetä ollenkaan. En käytä misellivettä ollenkaan meikinpuhdistukseen, joten suosin itse hellävaraisia misellivesiä. Mossan 3 in 1 Cleansing Micellar Wateria olen käyttänyt jo kolme pullollista ja nyt vasta tuon kuvassa olevan pullon jälkeen maltoin kokeilla muuta välissä. Minulla tämä tuote vain toimii! 

Misellivesi on toiveeni mukaan hellävarainen, eikä jätä ihoa kiristeleväksi. Se sisältää myös iholle kosteutta keräävää hyaluronihappoa. Tuote puhdistaa hellästi ja hyvin iholta yöaikana kertyneen lian ja vaikuttamassa olleiden hoitotuotteiden rippeet. Tykkään myös miselliveden rauhoittavasta tuoksusta todella paljon ja tuoksu on myös iso syy miksi pidän tästä tuotteesta niin valtavasti. Neljäs pullo odottelee kaapissa jo käyttöön ottoa, joten voin todellakin suositella tätä!

Uutena juttuna päivittäiseen ihonpuhdistus- ja samalla myös kuorintarutiiniini ovat tulleet Medik8:in Blemish Control Pads -kuorintalappuset*. Tämä on niitä tuotteita, joita ei osaa kaivata, mutta kun käytön aloittaa niin sitä ei tahtoisi millään lopettaa. Olen käyttänyt näitä nyt päivittäin aamuin illoin noin kolmen viikon ajan. Tuona aikana ihoni on tuntunut kirkkaammalta, epäpuhtauksia on ollut hieman vähemmän ja ne ovat myös lähteneet iholta nopeammin. Laput ovat purkissa valmiiksi kostutettuina ja niillä on helppoa ja nopeaa pyyhkäistä kasvot pesun jälkeen. 


Aamun ihonhoitorutiinissani on vain kolme ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa tuotetta: kasvovesi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Ennen kasvovesi oli minulle melko yhdentekevä tuote ja ruiskin sitä usein kasvoille vain tottumuksesta. Löydettyäni ruusuvedet, on mielipiteeni kasvovesistä muuttunut. Olen käyttänyt muitakin hyviä ruusuvesiä, mutta Farfallan Bio-Hydrolat -ruusukukkaisvesi* on myös ihan varteenotettava vaihtoehto. Tässä ruusuvedessä vesipohja on siis ruusuvettä, joka on höyrytislattu ruusujen terälehdistä. 

Erona muihin kasvovesiin oman kokemukseni mukaan on, että ruusuvettä käyttäessä kosteus tuntuu jäävän iholle pidemmäksi aikaa kun muilla kasvovesillä. Itse käytän kasvovettä puhdistuksen ja kosteutuksen yhteen sitovana elementtinä. Kosteuttavat tuotteet imeytyvät hieman kostealle iholle paremmin ja kasvovesi siis sekä tekee ihon kosteaksi, että tuo muiden tuotteiden alle lisäkosteutta. Annostelen kasvoveden aina joko suihkepullosta tai kämmenen kautta kasvoille, joten en enää puhdista ihoa kasvovedellä kuten sillä myös voisi puhdistuksen viimeistelynä tehdä.

Aamuisin silmänympärysvoiteena olen käyttänyt Glamlinin minulle valitsemaa Mádaran Eye Contour Creamia*. Alkuun en tuotteesta innostunut, koska tykkään enemmän koostumukseltaan tuhdimmista sy-voiteista. Tämä on kuitenkin osoittautunut ihan mainioksi tuotteeksi, joten sekin ansaitsee kehut. Sy-voide on ohueen koostumukseensa nähden tehokas kosteuttaja ja minulla tuntuu hieman vähentävän myös turvotusta. Plussaa nopeasti levittyvästä ja imeytyvästä koostumuksesta, joka sopii hyvin meikin alle.

Mádara on pikkuhiljaa muotoutumassa yhdeksi suosikki-ihonhoitobrändeistäni, eikä sitä asemaa ainakaan heikennä tämä huippu Smart Antioksidants Fine Line Minimising Day Fluid -kosteusfluidi*. Erikoista tuotteessa tosiaan on tavallista kosteusvoidetta ohuempi koostumus, miksi sitä kutsutaankin fluidiksi. Nämä ohuehkot koostukukset tuntuvatkin olevan Mádaran tuotteissa tyypillisiä, mutta mikäs siinä, kun ne toimivat! Tämä fluidi tuntuu olevan kuin suunniteltu ihoni tarpeisiin. Täytän tänä vuonna 25, joten pikkuhiljaa myös ikääntymisen merkkejä häivyttävät tuotteet tulevat ajankohtaisiksi. Noita "fine lineja" minulta löytyykin jo silmien ja huulien ympäriltä. Lisäksi tuote kuitenkin sopii myös sekaiholle eli ei ole liian hoitava tai rasvoita epäpuhdasta ihoani. Sy-voiteen tavoin myös tämä tuntuu kosteuttavalta, mutta imeytyy nopsaan ja iho on heti valmis meikattavaksi. Kiireisen aamun luottotuote!

Onko sinun ihonhoitorutiiniisi tullut viime aikoina jokin uusi suosikki? Entä tuleeko mieleen joku ihonhoitotuote, mitä ostat uudelleen ja uudelleen?

*Saatu blogin kautta

14 kommenttia:

 1. Simplen misellivesi on sellainen, jota ostan aina uudestaan, tosin välillä käytän muitakin misellivesiä. Simple on kuitenkin ykkössuosikki. Mossan misellivesi on odottamassa vuoroon. Se on varmasti hyvää, kun sinäkin sitä suosit:)
  Hoitovedet ovat uusimpia juttuja, joihin yritän perehtyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Misellivesi on kyllä mullakin vakiinnuttanut paikkansa ihonhoitorutiinissa. Mossa on ehdottomasti paras, jota olen käyttänyt. :)

   Poista
 2. Ei oikeastaan mitään ihan uutta suosikkia ole tullut mukaan. Löytyy vaikka kuinka paljon ihonhoitotuotteita joita osta aina vain uudestaan ja useammalta brändiltä vielä. :D Olen ihonhoidossa loppujen lopuksi aika uskollinen vakkarituotteille kaikkien kokeilujen lomassa.

  VastaaPoista
 3. Toi Mádaran kosteusfluidi on ihan superhyvä nimenomaan kiireisinä aamuina meikinalusvoiteeksi! Se kuivuu niin nopeasti ja meikkipohja näyttää hyvältä sen päällä :) Mossan misellivesi on mulla ostoslistalla ja se pitääkin napata seuravaalla kerralla mukaan, kun pääsen kauppaan jossa niitä myydään. Tota on kehuttu niin monessa blogissa, että pakko se on vihdoin munkin ostaa testiin! :D Mádaran Comfort Toner on mulla sellainen tuote, jota tulee käytettyä uudestaan ja uudestaan. Mä en muita kasvovesiä oikeastaan enää edes halua käyttää, sillä toi sopii täydellisesti mun iholleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Oon kyllä tykänny siitä. Ja Mossan misellivettä oon kyllä suositellu kaikille, kun se on niin hyvä :) Mä käytin myös joskus jotain kasvovettä Mádaralta ja tykkäsin siitä. Noissa vaan ei oo suihkepäätä, mikä nykyään on mulla melkein must. Mádara on kyllä huippu, miten niillä voikaan olla niin monia hyviä tuotteita<3

   Poista
 4. Farfallan ruusuvesi kuulostaa lupaavalta! Mullakin on kaapeissa aika paljon kosmetiikkaa, mutta ostan paljon uudelleen NYR:in ja Juice Beautyn tuotteita esimerkiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NYR ja Juice Beauty vaikuttavatkin laadukkailta merkeiltä, oon kummaltakin tainnut yhtä tai kahta tuotetta kokeilla :)

   Poista
 5. Mä olen ostanut kevään jälkeen jo kolme kertaa Garnierin miselligeelin. Se on vaan niin helppo tuote ottaa suihkuun ja tehdä kasvoille esipesu. Sillä voi myös poistaa silmämeikin :). Mutta pullo kuluu aika nopeasti, koska se ei ole kaikista tehokkain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho no sä oot tainnut sitten todella tykätä siitä :) Markettituotteissa on usein haittana tuo nopea kuluminen, mutta onneksi niitä ei ole kallista ostaa uudelleen.

   Poista
 6. Voi että kun mäkin haluaisin päästä siihen pisteeseen, että olisin täysin tyytyväinen ihonhoitorutiinini :D Tällä hetkellä kaikki muut osa-alueet ovat kunnossa, mutta niin aamu- kuin -iltarutiinissa täydelliset kosteusvoiteet ovat löytämättä. Itse tilailen ihonhoitotuotteita lähinnä iHerbistä, koska se on paljon helpompaa kuin mennä keskustaan ostoksille (marketeista ei juuri saa eläinkokeetonta saati vegaanista kosmetiikkaa). Monet varmasti vähän paheksuvat tuota mun jenkeistä tilailua, mutta samapa se mulle on, jos kerran tuotteet toimivat ja ovat lisäksi edullisia. Ihan luottotuotteita mulle ihonhoidossa ovat mm. Pacifican puhdistusaine kasvoille, Andalou Naturalsin kasvovedet sekä Acure Organicsin silmänympärysvoide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aattelin joskus vuosi sitten, etten varmaan koskaan löydä iholleni sopivia tuotteita. No kyl niitä löytyy, kun tarpeeks jaksaa kahlata purkkeja läpi :D Nyt tosin pitäisi taas keksiä, että mikähän tällä iholla on nyt about viikon ollut kun on tullut niin paljon näppyjä. Eli tääkään rutiini tuskin tulee mulla pysymään, kun ihon kuntokin vaihtelee sen verran. Pistän korvan taa nuo sun vinkit! :)

   Poista
 7. Mä pistän kyllä mieleen nuo Medikin laput ja Farfallan ruusuveden! :) Molemmat kuulostaa lupaavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat kyllä kehujen arvoisia, ihan huippuja tuotteita! :)

   Poista