8. kesäkuuta 2017

Geelikynnet: plussat ja miinukset

Tänään puhutaan geelikynsistä ja kokemuksestani geelikynsien kanssa olosta. Aloitetaan vaikka siitä, että en olisi itse luultavasti koskaan ottanut minkäänlaisia tekokynsiä, ellei kaverini Jenni olisi etsinyt kynsimallia. Minulla tuli ennen tekokynsistä mieleen vain sellaiset törkeän pituiset ja älyttömän paksut miljoonien koristeiden kera tehdyt, epäluonnolliset kynnet. En tiennyt, että geelikynsistä saa oikeasti luonnollisen näköiset. Hetken mielijohteesta vastasin sitten, että hei, minä voisin tullakin malliksi. Mikäs siinä, kun ilmaiseksi saa! Melkein kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla ainakin kerran. Ja ihan kiva kokemus geelikynnet minulle lopulta olivatkin.


Geelikynnet teki minulle siis Jenni Blushingtonilta. Hän teki ensi kertaa geelikynsiä, vaikka rakennekynsiä hän oli aiemmin tehnytkin paljon. Blushingtonilla käytetään Bio Sculpture -geelejä, minkä sanotaan sopivan herkille käyttäjillekin. Minulle tehtiin geelikynnet pidennyksillä eli kynsiä pidennettiin geelikärjillä. Toinen vaihtoehto on geelata vain kynnen oma pinta. 

Jennin tuli harjoitella sekä ranskalaisen manikyyrin että värillisten kynsien tekemistä, joten päädyimme yllä olevaan ratkaisuun. Tykkäsin tuosta kyllä paljon. Eikä muutenkaan huonosti ensitekijältä! Muutama kynsi tuli makuuni turhan paksuiksi, mutta se johtui osittain myös kynsieni muodosta ja siitä että leikkasin kynnet ihan lyhyiksi ennen geelausta (ei kannata).

Pidennysten kera geelikynsien tekoon meni kuusi tuntia. Yleensä aika on hyvällä tekijällä (eli huolella tekevällä) 3-4 tuntia, mutta Jenni teki kynsiä ensi kertaa joten hänellä meni siksi pidempään. Aika on todella pitkä, mutta jaksoin sen siihen nähden ihan hyvin. Olen nimittäin luonteeltani todella kärsimätön! Istuessa ja jutellessa aika meni kuitenkin nopeasti ja taisin välillä vaipua vain omiin ajatuksiinikin.


Geelikynnet olivat minulla päivää vaille neljä viikkoa. Kynnen kasvun vuoksi tuo on ihan maksimiaika, jonka geelikynsiä pitäisin ilman huoltoa. Itse kyllästyinkin kynsien kasvurajaan ja päädyin viimeiseksi viikoksi lakkaamaan kynnet itse. Pinkkiä ja glitteriä sitten! Glitteriä päädyin oikeastaan laittamaan, ettei kynsien kasvuraja erottuisi niin selkeästi lakkauksesta. Aika ovelaa, eikö!

Kynnet olivat tuossa vaiheessa jo aika lapiot, kun ne oli toiveestani muotoiltu kärjistä suoriksi pienellä pehmennyksellä. Sellainen rakennekynsille tyypillinen paksuus ja lapiomaisuus ei viehätä minua yhtään, joten pidinkin siitä miten luonnolliselta geelikynnet alkuun näyttivät. Alla näkyy, miltä geelikynnet näyttivät juuri ennen poistoa. Aika karmealta jo. Tuo ruttu yhdessä kynnessä oli aika kummallinen, en ole varma mistä se tuli. Muuten lakkaus oli pysynyt hyvin paikoillaan. Poistossa meni sitten onneksi alle puoli tuntia, että se oli aika helppo homma. Geelikynsien poiston maksoin itse, kynnet sain tosiaan kynsimallin ominaisuudessa ilmaiseksi. 


Lopuksi vielä tiivistettynä plussat ja miinukset Bio Sculpture -geelikynsistä:

+lomaa kynsien lakkaamisesta
+helppous
+kauniit, siistit, naiselliset kynnet
+omia kynsiä vahvemmat kynnet
+ei ärsyttäviä kynsitikkuja, mitä minulla yleensä tulee
+hauska kosketustuntuma

-kömpelyys etenkin lopussa, puhelimella alkoi olla hankalaa kirjoittaa
-kynsien värjäytyminen
-kynnet eivät kestä kaikkea, joten niitä täytyy vähän varoa
-pölyn kertyminen kynsien alle
-laittoon ja huoltoon menevä aika
-hinta

Jos harkitset geelikynsien ottamista, suosittelen kyllä Blushingtonia. Kauneushoitolan omistava Sini on myös kokenut geelikynsien tekijä.

Hinnat Blushingtonilla ovat seuraavat:

Bio Sculpture geelaus omalle kynnelle 60 € / 60 min
Bio Sculpture geelaus pidennyksillä 95 € / 120 min
Bio Sculpture geelauksen poistaminen 25 € / 20 min

Jos kynsiin tahtoo jotain koristeluja, niin ne maksavat vielä lisää.

Jos minulta nyt kysyttäisiin, että ottaisinko geelikynnet uudelleen, niin en tottapuhuen olisi ihan varma. Kun sain kynnet pois, mietin etteivät ne olleet minun juttuni, vaikka ihan kivat olivatkin. Mutta oli niissä kyllä oma helppoutensa, joten ehkä vielä joskus. Vaikka joskus johonkin erityiseen aikaan, kuten ennen häitäni tai vain ennen jotain kivaa lomaa. Jatkuvasti en raaskisi laittaa lähes sataa euroa tai enemmänkin kuussa kynsiini.

Mitä mieltä olet tekokynsistä? Onko sinulla kokemusta geeli- tai rakennekynsistä?

14 kommenttia:

 1. Joskus vuosia sitten ollut ja tykkäsin kyllä muuten, mutta itselläni tässä (kuten esim. ripsienkin kanssa..) kynnyskysymykseksi nousi huollattaminen - itse kun en kampaajallekaan tunnu aikaa oikein saavan varattua niin on suoranainen kauhistus jos kuukausittain pitäisi jotain kalenteriinsa aikatauluttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän ton kyllä täysin! Näiden laittaminen vielä vie enemmän aikaa kuin kampaajalla istuminen. En ehkä itsekään jaksaisi tuota prosessia kolmen viikon välein.

   Poista
 2. Pitäisin geelikynsiä vieläkin jos olis varaa huollattaa niitä. Oli ne kyllä ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti helpottaa, jos ei kynsiä osaa/jaksa laittaa tai ne eivät vaan pysy kivoina pitkään. Mut se hinta :/

   Poista
 3. Mulla on ollut rakennekynnet vuosikausia ja niihin on jo niin tottunut, ettei niitä edes huomaa. Omat rakennekynteni ovat erittäin kestävät, enkä pahemmin niitä joudu varomaan.
  Nuo mainitsemasi hinnat tuntuvat minusta aika kovilta, itse en noin paljon maksaisi, enkä maksakaan. Oman kokemukseni mukaan hintahaarukka voi olla aika suuri. Varmaan esim. Helsingin keskustassa saa pulittaa paljon enemmän mistä vaan palvelusta kuin "syrjäkylillä", jollaisella itsekin asun ja kynteni huollatan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulta löytyy rakennekynnet! Ne ovatkin ymmärtääkseni kestävämpää tekoa kuin geelikynnet. En tiedä noista hinnoista, että miten vaikka geelikynsien ja rakennekynsien hinnat eroavat. Ehkä jonkun verran? Aivan varmasti kuitenkin kauneushoitolan sijainnilla on väliä! Tuon hoitolan suhteen luotan kuitenkin laatuun ja siksi voin suositella sitä jos ei vakipaikkaa vielä ole. Liian usein lukee somestakin kaikkia kauhutarinoita, kun palveluita ei olekaan tehnyt ammattilainen tai ne on tehty halvalla ja tulos on ollut sen näköinen :/

   Poista
 4. Kiitos tosi kattavasta postauksesta. Mulla ei ole koskaan ollut ja mä tykkään tosi lyhyistä nöpökynsistä, mutta jos alkaisi oikein pahasti liuskottuun niin voisin harkita oman kynnen geelausta, että kynnestä saisi vahvemman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna, kiva et tykkäsit. :) Mä en ollut juuri edes ajatellut aiemmin, että oman kynnenkin voi geelata. Ja sehän näyttää tosi luonnolliselta! Et jos painisinkin liuskoittumisen tai kynsilakan huonon keston kanssa, niin ehdottomasti voisin sitten harkita tätä uudelleen. Vaikka hintavaahan tämä lysti on. Mut nöpökynnet kunniaan, ne on just parhaat!

   Poista
 5. Mä olen nyt alkanut harkita geelilakkausta, kun NCLA:lta saa niitä vihdoin myös Suomesta. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Blushingtonin nettisivuilla lukee, että tuo Bio Sculpture olisi myös vegaaninen. En kuitenkaan ole varmistanut asiaa mistään, mut ihan vaan jos sua kiinnostaa selvitellä :)

   Poista
 6. Mä oon myös kerran kokeillut geelikynsiä ja oon sun kanssa samalla linjalla: ne oli ihan kivat, mutta en oikeastaan näe niitä itselleni mitenkään must have juttuna, yksi kerta sai riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri :) Ehkä vielä joskus, mut ei oo mitenkään välttämätöntä.

   Poista
 7. Mulla oli joskus vuosia sitten rakennekynnet ja kyllähän ne oli kivat ja nätit :) Yhden kerran sain ne huollettua, mutta sen jälkeen päätin jatkaa ihan omilla kynsillä, kun ei budjetti todellakaan antanut periksi niihin huoltoväleihin. Voisin hyvin ottaa uudestaankin joskus, tosin tällä hetkellä työt estää ton(kin) huvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei oikein mitään kynsijuttuja voi terveydenhoitoalalla olla :/ Muakin toi harmitti silloin. Mut joo, kylhän nuo maksaa et niistä kynsistä pitää tosissaan tykätä et jaksaa käydä huollattaa ja maksaa vähän enemmän.

   Poista