11. maaliskuuta 2017

Suosikkiblogini

Sain Lipstick Love -blogin Lindalta Blogger Recognition Award -tunnustuksen, mistä kiitän kauniisti! Aina en jaksa tägeihin sun muihin tarttua, mutta nyt tämä tuli sopivaan saumaan. En ole tainnut koskaan blogissa kertoa omista suosikkiblogeistani, joten jaetaan hyvää mieltä eteenpäin tämän tunnustuksen kautta. 

Tunnustuksen idea on seuraava:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi


Aloitin bloggaamisen reilut kaksi vuotta sitten parin kuukauden pohdinnan jälkeen. Viimeisen sysäksen blogin aloittamiselle antoivat I love me -messut, jotka ovat joka vuosi antaneet minulle niin paljon inspiraatiota kosmetiikkaharrastukseen. Olin jo pari vuotta lukenut muutamia blogeja ja tajusin, että minullakin olisi paljon sanottavaa monesta aiheesta. Blogin aiheeksi valikoitui kosmetiikka, koska se alkoi tuolloin kiinnostaa kasvavissa määrin. Tarvitsin kanavan, missä purkaa innostusta ja päästä kertomaan mielipiteeni eri tuotteista. Kertaakaan en ole blogin perustamista katunut ja bloggaaminen on minulle tänä päivänä rakas harrastus, joka on tuonut paljon iloa mukanaan.

Ensimmäiseksi ohjeeksi aloittelevalle bloggaajalle antaisin, että mieti miksi haluat perustaa blogin. Nykyään blogimaailma on kaupallisempi kuin koskaan ja usein bloggaajat saavat ilmaisia tuotteita ja kutsuja kivoihin tapahtumiin. Tuolta pohjalta en kuitenkaan bloggaamisen aloittamista suosittele. Jos pidät kirjoittamisesta tai kuvaamisesta ja sinulla on mielipiteitä ja intoa kertoa mistä tahansa, suosittelen bloggaamista lämpimästi. Ja sanon kirjoittamisesta TAI kuvaamisesta, koska kummallekin voi pohjustaa blogin. Osa bloggaajista kuvaa taitavasti, mutta kirjoittaa lyhyesti ja toiset taas ovat taitavia välittämään fiilistä tekstissä, mutta kuvat ovat simppelimpiä. Pääasia on kuitenkin innostus blogin tekemistä ja sen käsittelemiä aiheita kohtaan. 


Minut nimennyt bloggaaja on siis Lipstick Love -blogin Linda. Lindan blogissa minua ilahduttaa aito innostus kosmatiikkaa kohtaan, mikä näkyy muun muassa huolellisesti ja tarkasti tehdyissä tuotearvosteluissa. Blogissa on myös mukavan positiivinen fiilis!

Tässä sitten omat blogisuosikkini ja tunnustuksen saajat. Blogit eivät ole parhaimmuusjärjestyksessä. :)

Better Nail Day - Sissin blogissa on ensinnäkin todella kauniita kuvia! Kuukausittaisista postauksista tykkään erityisesti lukea loppuun rutistellut -postauksia eli loppuneita ja kosmetiikkaostokset-postauksia, joissa Sissi tekee yhteenvedon ostoksistaan. Tämän lisäksi Sissin blogista löytyy kauniita kynsiä ja todella hyviä kynsiswatcheja uutuuslakoista.

Katatuulikki - Katan blogista olen poiminut ehkä eniten tuotesuosituksia, koska hän käyttää myös lähinnä eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Tämän lisäksi luotan Katan mielipiteisiin ja usein meidän mieltymykset etenkin meikeissä osuvat yksiin. Kata tekee myös pirteitä videoita, joista etenkin declutter-videot katson aina heti niiden ilmestyttyä. Katan huolella tehtyjä postauksia on mukava lukea. 

Rabbit Glow - Täysin vegaanista blogia kirjoittavalta Eevalta poimin myös paljon mieleen tuotesuosituksia. Eevan blogissa olen tutustunut moniin ennalta tuntemattomiin kosmetiikkatuotteisiin ja -merkkeihin ja hän kirjoittaa mukavan selkeitä ja informatiivisia postauksia. 

Minäkö keski-ikäinen? - Tiian blogissa ihmetyttää kerta toisensa jälkeen tarkkanäköisyys ja viisaus, mikä Tiian kirjoituksista välittyy. Monet kerrat olen miettinyt, että kuinka hän osaakaan kuvata omiani ja varmasti monen muunkin naisen mietteitä asioista niin hyvin. Plussaa Tiialle myös hyväntuulisista kosmetiikka-arvioista ja kahvikuppikuvista!

Karkkipäivä - Sannin blogia luin jo kauan ennen oman blogin perustamista. Pidän Sannia ihan huikeana kirjoittajana ja luen hänen blogistaan kaiken aina reissupostauksista ruokajuttuihin kuin yleisiin mietteisiinkin. Sannin into ja kiinnostus välittyy hänen teksteistään selkeästi, eikä hän ole kokemuksestaan ja suosikkibloggaajan asemastaan huolimatta menettänyt nöyrää ja intohimoista otetta bloggaamiseen.


Glitz & Glam - Minnan blogia suosittelisin erityisesti ensimmäiseksi blogiksi kosmetiikkablogeista kiinnostuneille. Minna kuvaa niin tuotteita kuin kosmetiikkamaailman ilmiöitäkin hyvin käytännönläheisesti ja selkeästi. Minnalla on upeita ja helposti seurattavia tutoriaaleja, hyvälaatuisia kuvia ja roppakaupalla kokemusta ja osaamista kaikesta kosmetiikkaan liittyvästä. 

Keyword: Love - Jonnan blogi on ulkoasultaan kaunis ja postaukset ovat huolella tehtyjä. Poimin Jonnan blogista erityisesti luonnonkosmetiikan tuotevinkkejä ja Jonna on myös yksi niitä bloggaajia, joiden mielipiteitä tuotteista pidän suuressa arvossa. Jonna tekee välillä myös rohkeita postauksia henkilökohtaisemmista aiheista, mistä häntä ihailen.

Mellakka - Mellan blogi on yksi harvoja lifestyle-blogeja, joita seuraan. Tykkään Mellan maanläheisestä tavasta kirjoittaa. Mella tekee tärkeää työtä sijaiskotikissatoiminnassa ja päivittelee usein kissojen kuulumisia ja edistymistä blogissa. Hän myös innostui jokin aika sitten kasvissyönnistä ja jakaa välillä blogissaan herkullisen kuuloisia reseptejä. Mella kirjoittaa satunnaisesti myös kosmetiikkapostauksia, joita on myös kiva lukea.

Something Can Go Wrong - Heidin blogi on ainoa varsinainen kynsiblogi, jota seuraan. Se varmaan kertoo jo jotain! Yksinkertaisuudessaan tykkään katsella Heidin laadukkaita kuvia kauniista ja kekseliäistä lakkauksista.

Nämä yhdeksän blogia tulivat minulle hyvin nopeasti mieleen, kun tutkin lukulistaani. Kymmenettä mietin pitkään, mutta kun mikään ei noussut listalta ylitse muiden jätin määrän yhdeksään. Toki pidän kaikista lukulistallani olevista blogeista, enhän niitä muuten lukisi! Mutta nämä yhdeksän nyt erottuivat listalta erityisesti edukseen.

Viimeisenä: Arvostaisin kovasti teidän blogisuosituksianne, erityisesti eläinkokeettomista tai vegaanisista blogeista. Kirjoitelkaa suosikkejanne kommentteihin, jos jokin blogi tulee mieleen :) 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Iiks, kiitos kauniista sanoista. :) Ja erityisen hyvä vinkki aloittelevalla bloggaajalle sulla!

  VastaaPoista
 2. Kirjoititpa ihanan kattavasti jokaisesta sun listalle päässeestä blogista! Mun täytyy muutamiin käydä tutustumassa oikein kunnolla ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan innostuin kun oikeesti inspiroidun hyvistä blogeista niin paljon :) ! Kiva jos sattuisit löytää tuolta joukosta jonkun uuden suosikin. Ja pitää munkin käydä vielä katsastaa tarkemmin sun suosikkilista!

   Poista
 3. Oi että, kiitos kunniasta ja tunnustuksesta <3 Olen ihan tosi otettu ja mielissäni:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, tykkään sun blogista tosi paljon!<3

   Poista
 4. Kiitos tunnustuksesta ja kauniista sanoistasi. <3 Koitan jossain vaiheessa toteuttaa sen postauksen vegaanikosmetiikkasuosikeistani. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä. <3 Kaikki tuolla listalla ovat kehunsa ansainneet. Innolla odotan tuota sun postausta :)

   Poista
 5. Kiitos tunnustuksesta! <3 Mun täytyy kyllä tehdä tämä piakkoin :)

  VastaaPoista
 6. Satuin selamaan blogini liikenteenlähteitä ja sieltä löytyi viittaus tänne :)
  Iso kiitos tunnustuksesta, lämmitti mieltä kovasti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Mä oon seurannut sun blogia jo pitkään. Kiva et satuit tän huomaamaan!

   Poista
 7. Ostolakossa on hyvä kosmetiikkablogi kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta :) Oon joskus Virven blogia lukenutkin.

   Poista
 8. Kiitos tunnustuksesta! Mukava etenkin, että olit korostanut maanläheistä kirjoitustyyliä. Pyrin aina selkeästi kirjoittamaan ja tuleekin välillä pohdiskeltua, että saako niistä teksteistä nyt irti sen mitä yritän tuoda esille. Ja kiva kun tykkäät lukaista kissajuttujakin! :) Mä tartun tähän haasteeseen ilman muuta lähiaikoina!

  Hyvää tulevaa viikonloppua!
  xoxo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että huomasit tunnustuksen! Olet sen ansainnut :)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista