Sivut

27. lokakuuta 2016

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit

Kosmetiikan lisäksi ei-niin-salainen paheeni on herkuttelu. Olen totaalisen koukussa sokeriin ja vaikka aina suunnittelen vähentäväni herkuttelua, en tahtoisi siitä kokonaan luopua. Sitäpaitsi uusien herkkujen testaaminen on hauskaa kuten uuden kosmetiikankin! 

Vinkkaankin nyt kaikille salmiakin ja lakritsin rakastajille, että tänä viikonloppuna Helsingissä järjestetään jälleen Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit. Ne ovat siis käytännössä messut kuten vaikka I love me, mutta esittelyssä on kaikkea salmiakista ja lakritsista tehtyä. Salmiakkia ja lakritsia löytyy moneen makuun edullisista klassikoista hifistelyherkkuihin, eikä tarjonta rajoitu vain makeisiin. Luvassa on myös erikoisempia herkkuja jäätelöstä hunajaan ja sipseistä merisuolakiteisiin sekä suloisia makeiskoruja.

Muutamia tärppejä messuille:

Desserter Utan Gränser

Desserter Utan Gränserilta saa muun muassa kuuluisaa Salmiakkolaa, jota aion ainakin käydä ostamassa. Salmiakkola on siis maailman herkullisinta, käsintehtyä salmiakkitoffeeta. Jotain siitä kertoo myös, että se on Ruotsissa valittu vuosina 2013, 2014 ja 2015 suosikkilakritsiksi Tukholman Lakritsifestivaaleilla.

Fazer

Tapahtuman pääsponsori Fazerilla on messuilla joka vuosi jotain uutta ja hyvää, tänä vuonna uusia syyskuussa lanseerattuja lakritsipatukoita. Fazer järjestää tapahtumassa myös workshoppeja, joissa pääsee mm. vaikuttamaan Fazerin tuleviin tuotteisiin, sekä yhdessä Winestaten kanssa seminaarin, jossa maistellaan lakuja yhdessä viinien kanssa.

Hartwall

Suomen ensimmäinen vichyvesi täytti tänä vuonna 180 vuotta ja sen kunniaksi on lanseerattu uusi Hartwall Vichy Salmiakki. En ole varma mitä olen tästä mieltä, mutta sehän selviää maistelemalla! 


Lakridsfabriken/Ceesta Oy

Ruotsalaiset osaavat kyllä nämä lakuhommat. Lakridsfabrikenin lakut ovat nimittäin todella maukkaita, gluteenittomia ja liivatteettomia eivätkä sisällä valkoista sokeria. Viime vuoden messuostoksista ottamassani kuvassa ylimpänä olevasta pakkauksesta näkee, että lakut ovat kauniita katsella ja ne on pakattu tyylikkäisiin rasioihin. Täydet pisteet siis näille!

LIQ

Tästä merkistä en ole ennen kuullutkaan ja se on vielä suomalainen! Ehdottomasti kiinnostavaa, kun merkin tuotteiden maut on suunnitellut vielä ravintoloitsija Tomi Björk. Käsityönä valmistettua lakritsia saa neljässä eri maussa, jotka ovat nimeltään LIQ Night, LIQ Moon, LIQ Sunrise ja LIQ Dusk. Luvassa on muun muassa merisuolaa ja karamellia, nam!

Nämä merkit ja monta muuta ovat siis mukana festivaaleilla 29.-30.10. Wanhassa Satamassa Katajanokalla. Lippujen hinta on 12 euroa ovelta ja ennakkoon 10 euroa netistä. Tapahtuma on lauantaina auki klo 10-18 ja sunnuntaina klo 11-17. Käykää ihmeessä tsekkaamassa tämä!

Onko tapahtuma jo jollekin tuttu? Kiinnostaisiko tänä vuonna käydä täällä?

14 kommenttia:

 1. Hahaa, siellä ehkä törmätään! En olisi itse tullut menneeksi, mutta koska vanhempani ostivat liput, menen peesissä ihan mielelläni. Koska laku ja salmiakki..<3 Olen ollut peräti kolme päivää herkkulakossa, joten kai tämä on ansaittua, öh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, kannatan kyllä, täällä saa aina mahan täyteen maistiaisia ja halvemmalla myös ihania herkkuja kotiin! Kolme päivää jopa :o Selkeesti ansaittua! Mä olen menossa huomenna sunnuntaina, milloin sä?

   Poista
 2. Apua, onko tuollaisetkin festarit olemassa? Miten on mennyt ihan ohi? Olen lakritsaholitsi juurta noitain, ettei mitään määrää. Suklaasta en niinkään välitä, mutta lakut, niitä en voi vastustaa. Löysin hiljakkoin Clippersin lakritsateen, jota tulee litkittyä luvattoman paljon. Mutta eihän siinä niitä kaloreita ihan hirveästi ole, vai onko? Onneksi on jo viikonloppumenot buukattu, ettei joudu menemään tuonne;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin törmäsin näihin pari vuotta sitten ihan sattumalta. Kun ovat vähän pienempi tapahtuma, niin kovin paljoa ei varmaan mainostetakaan. Ensi vuodelle sitten tapahtuma muistiin, toi on kyllä niin herkkusuiden paikka! Eihän teessä nyt taida kaloreita olla, juo vaan vapaasti! ;)

   Poista
 3. Kuullostaa mielenkiintoiselta ja jos siellä suunnalla olisin niin ehdottomasti messuille lähtisin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nää tulee tietty vielä ihan putkeen I love me:n jälkeen, nii ei sieltä suunnalta varmasti tuu lähdettyä. Mut laita muistiin, jos ensi vuonna sattuisi sopivampaan aikaan :)

   Poista
 4. Kuulostaapa ihanalta festarilta, lakritsi ja salmiakki on ykkösherkkuja täällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun rakkaus on salmiakki tai laku yhdistettynä suklaaseen, ah<3 Tuolla festareilla on kyllä kaikille salmiakki- ja lakufaneille jotain! :)

   Poista
 5. Salmiakki Vichy on kamalaa, hyi!
  Kesällä tuli maisteltua ja jos tykkää yskänlääkkeen mausta (tarkemmin Mustan Parran yskänlääkkeestä), niin sitten suosittelen, mutta muuten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa kiitos varoituksesta! :D Pitää käydä silti koettamassa onneani sen suhteen, ties vaikka tykkäisin yskänlääkkeestä ;)

   Poista
 6. Näille messuille tulisi ehdottomasti mentyä, jos olisivat lähempänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kauempaa on tietysti vaikeampi tulla lyhyellä varoitusajalla :/ Oon siltä kannalta myöhässä tän vinkkipostaukseni kanssa, mut ehkä sit ens vuonna jos sattuu hyvää aikaan :)

   Poista
 7. Enpä oo tiennytkään tämmösistä festareista. Varmaan tulis käytyä, jos asuis sielä etelässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nää on tosiaan vähän pienempi tapahtuma, vaikka onkin nyt kasvanut vähän joka vuosi :)

   Poista