17. kesäkuuta 2016

DAVVI ja FI-Natura -sertifikaatti

Muistan, kun joskus blogini alkuaikoina tein postauksen loppuneista tuotteistani. Eräs kuun loppuneista oli shampoo, jonka kerroin muodostuvan 100% luonnon ainesosista. Sanoin näin, koska uskoin pullon kyljessä olevaan tekstiin eikä asiaa oltu sen selvemmin pakkauksessa kerrottu. Nyt kun tiedän paremmin, osaan jo lukea vähän incilistojakin. Ja olla uskomatta mihin tahansa. Mistä tavallinen kuluttaja sitten tietää millon joku tuote on aitoa luonnonkosmetiikkaa tai onko sitä tai sen ainesosia testattu eläinkokeilla? Yksi luotettava keino on katsoa onko tuotteella jokin luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

Törmäsin FI-Naturaan kunnolla ensi kertaa Luonnonkaunis-tapahtumassa. Innostuin, kun opin että FI-Naturalla on suomalainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Ensimmäinen ja ainut laatuaan! Samoilla messuilla menin myös kuuntelemaan luentoa kosmetiikan viherpesusta eli harjaanjohtavasta luonnollisena markkinoimisesta. Opin myös, että sertifikaatit ovat erinomainen keino erottaa aito luonnonkosmetiikka viherpestystä kosmetiikasta.


FI-Natura on voittoa tavoittelematon sertifointiyhdistys, jolta yritys voi ostaa tuotteilleen luonnonkosmetiikan sertifikaatin. Jotta sertikaatti voidaan myöntää, täytyy tuotteen, sen ainesosien kuin valmistusprosessinkin täyttää tietyt kriteerit. Näitä ovat muun muassa luonnollisten aineosien suosiminen (täytyy olla vähintään 95% tuotteesta) sekä luomun ja lähituotannon suosiminen. FI-Natura ei hyväksy eläinten tappamista tai vahingoittamista raaka-aineiden saamiseksi. Vain harvat eläinperäiset aineet (kuten mehiläisvaha, hunaja ja villirasva) ovat sallittuja.

Sertifiointiprosessissa käydään läpi täyttääkö tuote tai tuotesarja FI-Naturan kriteerit. Hyvää sertifikaatissa on se, että se on hinnoiteltu niin että pienemmillä yrityksilläkin on siihen varaa. Tällä hetkellä FI-Natura-sertifikaatti on myönnetty viidelle tuotesarjalle: Anumati NaturalsilleEkoPharma Professionalille, Joy of FinlandilleValkoiselle Lankalle ja DAVVI:lle. Minulle näistä tuttu on toistaiseksi vain lapista kotoisin oleva DAVVI, josta kerron seuraavaksi kokemuksiani.

Kuva: Forest of Lapland/DAVVI

DAVVI on melko tuore tulokas luonnonkosmetiikan maailmassa, itse tutustuin siihen ensi kertaa viime vuoden I love me -messuilla. Sarja on kotoisin lapista ja se on saanut alkunsa rakkaudesta lapin luontoon. Sarjan tuotteissa on hyödynnetty pohjoisesta saatavia luonnonraaka-aineita kuten luonnonmarjoja sekä puusta ja viljasta valmistettuja öljyjä ja uutteita. DAVVI:n tuotteita ei ole testattu eläinkokein.

FI-Natura-sertifikaatin lisäksi DAVVI:lle on myönnetty Suomalaisen Työn Avainlippu -merkki. Avainlippu kertoo, että DAVVI:n tuotantoprosessi ja kehitys tapahtuvat Suomessa.

DAVVI:lla on tällä hetkellä valikoimissaan neljä tuotetta, joista kaksi on naisille ja kaksi miehille suunnattuja. Miesten tuotteista olen kertonut jo aiemmin tässä postauksessa. Nyt on siis naisten tuotteiden vuoro. Sarjasta löytyy kaksi tuotetta: Natural Lift Restorative Facial Cream ja Smoothing Eye Serum.    


"DAVVI Natural Lift Restorative Facial Cream on kasvojen ihon elastisuutta ja kosteustaspainoa elvyttävä voide, joka palauttaa kasvojen elinvoimaisuuden ja heleyden. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Voide sisältää luonnollista beetakaroteenia, joka muuttuu iholla A-vitamiiniksi. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma."

DAVVI:n kosteusvoide on pakattu 30 ml kokoiseen pumppupulloon. Pakkaus ei tunnultaan ja ulkonäöltään vastaa odotuksiini tuotteen hintaan nähden. Tykkään pakkauksen fonteista, mutta ruskea tuotetarra ja kevyen oloinen pullo eivät houkuttele. Tuotteen annostelu tapahtuu pumpun avulla. Pumppu sinänsä on hyvä juttu, mutta se on aika jäykkä ja tuotetta on sen vuoksi haastavaa annostella tarkkaa määrää.

Voide tulee pullosta ulos melko paksun oloisena, mutta levittyy iholle ohuempana. Sanoisin voiteen olevan kosteutustehoiltaan kevyttä tai keskiluokkaa. Minulle voide riittää yövoiteeksikin näin kesällä, mutta kuivempi-ihoiselle tämä on varmaan liian kevyt. Voide soveltuu meikin alle. Tuotteessa on miellyttävä marjainen tuoksu. Minun nenääni molempien naisten tuotteiden tuoksut muistuttavat enemmän puolukkaa kuin vadelmaa. Yleisfiilis voiteesta on ihan kiva. Sanoisin tämän olevan luonnonkosmetiikkaan tutustuvalle erinomainen tuote, koska se ei ole tunnultaan niin "luonnonkosmetiikkamainen".   

INCI:
Aqua, Glycerin, Hippophae Rhamnoides L. (Sea- Buckthorn/Tyrni) Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) seed butter, Caprylic/Capric triglyceride, Cetearyl glucoside, Sorbitan olivate, Cetearyl olivate, Cetyl Alcohol, Diheptyl Succinate, Avena sativa Kernel Oil , Rubus idaeus (Raspberry) Leaf Extract, Vaccinium myrtillus (Bilberry) seed oil, Filipendula ulmaria (Meadowswee) Extract, Sodium hyaluronate, Xanthan Gum, Acasia Senegal Gum, Parfum (Natural Aroma), Phenethyl Alcohol, Sodium benzoate

DAVVI:n verkkokaupassa hinta 54,70 e.  


"DAVVI Smoothing Eye Serum on silmänympärysihoa silottava ja tummuutta poistava seerumi, joka tekee ilmeestä valoisan. Korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma."

Silmänympärysseerumin pakkauksesta samat sanat kuin kosteusvoiteen, mutta erityisesti tässä pumpun annostelumekanismi saisi olla herkempi. Tuotetta kun tarvitsee kerralla vielä pienemmän määrän. Pakkauskoko on 15 ml.

Silmänympärysseerumi itsessään on hieman paksumpaa kuin kosteusvoide. Seerumi levittyy pehmeän liukuvasti iholle. Siinä on lähes silikonen tuntu, vaikka seerumi ei silikonia sisälläkään. Minä käytän tätä kuten silmänympärysvoidetta, enkä koe tarvitsevani sen päälle enää erillistä voidetta. Seerumi on kosteutustehoiltaan keskiluokkaa. Luulisin tämänkin käyvän myös meikin alle, mitä en ole tosin testannut, koska minulla tuote on iltakäytössä. Silmänympärysseerumi on näistä kahdesta tuotteesta suosikkini. 

INCI:
Aqua, Glycerin, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) seed butter, Caprylic/Capric triglyceride, Cetearyl glucoside, Sorbitan olivate, Cetearyl olivate, Cetyl Alcohol, Diheptyl Succinate, Avena sativa Kernel Oil, Stearic Acid, Rubus idaeus (Raspberry) Leaf Extract, Tocopherol, Xanthan Gum, Acasia Senegal Gum, Filipendula ulmaria (Meadowsweet) Extract, Sodium hyaluronate, Parfum (Natural Aroma), Phenethyl Alcohol, Sodium benzoate 

Davvin verkkokaupassa hinta 44,50 e.  


Tässä vielä voiteiden koostumukset, jotka ovat molemmat ennen ihokontaktia melko paksuja. Vasemmalla kosteusvoide ja oikealla silmänympärysseerumi.

Lyhyesti vielä plussat ja miinukset DAVVI:n tuotteista:

+ tuoksumaailma
+ helposti lähestyttävä koostumus
+ meikin alle sopiva, ei rasvaisen tuntuinen
+ pumppupullo
+ sertifioitua, suomalaista luonnonkosmetiikkaa

- pakkauksen ulkonäkö
- pumpun annostelumekanismi
- hinta

Ovatko luonnonkosmetiikan sertifikaatit mielestäsi tärkeitä? Oletko tutustunut DAVVI:iin?

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

6 kommenttia:

 1. Mulla on tuo sy-voide kaapissa, mulla on tänkin arvion perusteella sellainen kutina, että tulen käyttämään sen koko kasvojen ihon seerumina. Joo aika kallista, mutta epäilen, että mun pintakuivalle iholle soveltuu hyvin niin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu et on sitä jotkut käyttäneet silmänympärysseeruminakin, kyl se imeytyy ihan hyvin. Itse en vaan koe tarvetta laittaa siihen päälle mitään.

   Poista
 2. Tuota silmänympärysseerumia olisi mahtava päästä testaamaan, mutta noiden tuotteiden hinta on kieltämättä aika suolainen.. Kiitos kattavista arvosteluista!

  Mua ärsyttää ylipäänsä kaikenlainen kuluttajien harhaanjohtaminen ja jopa huijaaminen vaikkapa juuri kosmetiikkatuotteissa. Valitettavasti todella monet uskovat sokeasti sitä, mitä pakkauksessa sanotaan enkä mäkään todellakaan väitä olevani aina ihan kartalla siitä, onko tuotekuvauksessa mainitut asiat oikeasti totta vai ei. Sen puoleen tollaset sertifikaatit on siis todella hieno juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin erityisesti tuo viherpesu saa savun nousemaan korvista. Ja se vielä oikeesti toimii! Jos pullo on vihree ja siinä on lehden kuva, niin tokihan se on hirveen luonnollinen :D

   Poista
 3. Mä en koskaan meinaa muistaa, että se on seerumi eikä silmänympärysvoide :D. Mutta tykkään sen täyteläisestä koostumuksesta ja kosteuttavuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ensin se meni sekaisin, mutta alistuin sit tohon seerumi-nimitykseen :D

   Poista