13. syyskuuta 2015

Kaksi AHA-happokuorintaa kasvoille

Tällä kertaa postauksen aiheena on kaksi erilaista kasvokuorintaa, joista toinen on oikeastaan kuoriva puhdistusaine. Nämä matkakokoiset tuotteet tilasin jo muutama kuukausi sitten Naturelleltä kiinnostuttuani niistä Saara Sarvaksen postauksen perusteella. Kirjoittaminen näistä kerkesi jo hieman unohtua, mutta käytössä ne ovat kyllä aktiivisesti olleet.


Kyseessä ovat Sukin kuoriva ja vaahtoava puhdistusaine ja Juice Beautyn Apple Peel -happokuorinta. Suki ja Juice Beauty ovat molemmat luonnonkosmetiikan merkkejä, joiden tuotteiden tehoa on testattu myös kliinisissä testeissä. Kummatkin merkit ovat eläinkokeettomia ja Sukin tuotteista monet sopivat myös vegaaneille. Molemmat suosivat tuotteissaan luomuraaka-aineita ja käyttävät pakkauksissaan osittain kierrätysmateriaaleja. Hyvältä kuulostaa!


Juice Beauty Green Apple Peel Sensitive / 7,8 ml / 4,95 €

Juice Beautyn Green Apple -kuorinnan teho perustuu rakeiden sijaan AHA- eli alphahydroksihappoihin, jotka ovat siis suomeksi hedelmähappoja. Tässä kuorinnassa ihoa ovat kuorimassa ja uudistamassa omena-, sitruuna- ja viinirypälehapot. Lisäksi kuorinta sisältää A- ja C-vitamiineja, jotka edistävät ihon kiinteyttä ja vähentävät pieniä juonteita. Ihoa hoitamassa ja kosteuttamassa kuorinnassa on myös E-vitamiinia ja aloe veraa. Kuorinta levitetään puhtaalle iholle kasvoille, kaulalle ja decolteelle, annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdellaan pois lämpimällä vedellä.

Vertasin mielessäni Juice Beautyn kuorintaa aiemmin testaamaani Mádaran hedelmähappokuorintaan ja tein huomioita kuorintojen eroista ja yhtäläisyyksistä. Molemmat tuntuvat käytännössä yhtä tehokkaalta. Juice Beautyn kuorinta on koostumukseltaan löysempää kuin Mádaran, vaikka sekin on jo lähes nestemäistä. Kummassakaan tuoksu ei ole mikään kovin miellyttävä, eikä tässäkään kannata antaa nimen hämätä - valitettavasti tuote ei tuoksu omenalta. 

Tuntumaltaan Juice Beautyn kuorinnassa on se ero, että se tuntuu kasvoilla kuumottavalta. Se ei kuitenkaan ole mitenkään epämiellyttävä tunne, mutta suosittelisin kuitenkin sen vuoksi herkkäihoisille mieluumin Mádaraa. Mádaraa käyttäessä minulla taas tuntui kuorinnan alussa pistelyä nenänpielissä ja leuassa, Juice Beautyssä tätä en kokenut. Kuorinnat ovat monin tavoin hyvin lähellä toisiaan, mutta jos jompi kumpi täytyisi valita, ottaisin luultavasti Mádaran Brightening AHA Peel Maskin. Jostain kumman syystä se jäi vielä positiivisempana kokemuksena mieleeni.


Suki Exfoliate Foaming Cleanser / 30 ml / 7,90 €

Sukin kuoriva putsari on tuntumaltaan Juice Beautyn kuorinnan vastakohta. Vaikka sekin sisältää hedelmähappoja, perustuu kuorintateho siinä myös vanhaan kunnon sokeriin. Sokerikuorinta silottaa ja kirkastaa ihoa sekä pehmentää ryppyjä ja juonteita. Se myös puhdistaa ihon epäpuhtauksia ja sopii siten hyvin myös rasvaisen ihon ja sekaihon putsariksi. Kuivalle ja herkälle iholle kuorintaa suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa. 

Kuorinnassa on erikoista se, miten sitä käytetään. Ainetta otetaan kuivin käsin purkista pieni määrä ja sitten siihen sekoitetaan kädellä tippa vettä, jolloin se alkaa vaahtoutua. Kuorinnan tehoa voi itse säädellä hieromalla ainetta pidempään kädellä, jolloin sokerikiteet sulavat pois tai käyttämällä sen heti vaahtoutumisen alettua, jolloin se on paljon rakeisempaa.

Olen ihastunut kovasti Sukin kuorivaan putsariin sitä jo jonkin aikaa käytettyäni. Tuotteen tuoksu on hurmaavan sitruunaisen makea. Tuotetta on hauska käyttää, kun sen saa itse vaahdottaa kädellä. Kuorinta jättää ihon natisevan puhtaaksi, joten se on myös todella tehokasta. Tämä on hyvä simppelien raekuorintojen ystäville, jotka rakastavat sitrustuoksuja. Tuote sopii myös vegaaneille.

Kumpi kuorinnoista kuulostaa enemmän sinun jutultasi? Onko kokemuksia jommasta kummasta?
  

8 kommenttia:

 1. Tuo Sukin kuorinta kuulostaa mielenkiintoiselta tuon käyttötavan vuoksi. Mulla on ostoslistalla Madaran hedelmähappokuorinta. Luin arvostelusi tuotteesta ja olen muutenkin kuullut siitä paljon hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta syystä Sukin kuoriva putsari minuakin kiehtoi! Mádaraa suosittelen myös ehdottomasti. Kasvoille en tahtoisi enää mikromuovia laittaa ollenkaan. Että sitten juurikin jokin luonnonmukainen raekuorinta, kuten tuo Suki tai happokuorinta :)

   Poista
 2. Sukin tuote kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, tykkään sen muuntautuvuudesta oman ihotyypin mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä oikeasti tosi tehokas putsaamaan, mulle riittää kerta viikossa. Rasvaiselle iholle tästä voisikin olla vielä enemmän hyötyä, mutta joka tapauksessa suosittelisin tälle kaveriksi jotain tuhdimpaa kosteusvoidetta. Ihosta tulee oikeasti narskuvan puhdas tällä :)

   Poista
 3. Suki kuulostaa ihanalta, ja voisin tätä testaillakin. Sokeri ja sitrustuoksu ei voi olla huono yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu tässä on oikeasti huippuhyvä, kaikki tätä testanneet lähipiiristäkin ovat ihastuneet siihen :)

   Poista
 4. Mulla on ollut juurikin tuo Sukin kuorinta satunnaisessa käytössä jonkin aikaa, mutta en osaa vielä sanoa pidänkö siitä vai en. Sen konsepti on kyllä oikein kiinnostava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä jakaa varmasti mielipiteitä se pesun jälkeinen fiilis. Jos inhoaa saippuan jättämää tunnetta iholla, ei varmaan tästäkään tykkää. Oma suhtautumiseni siihen fiilikseen ei ole niin jyrkkä, mutta en tosiaan käyttäisi tätä useammin kuin kerran viikossa. Kaikki muut ominaisuudet ovat kuitenkin mieleeni, niin tykkään tästä kovasti :)

   Poista