Sivut

4. kesäkuuta 2015

Viikonloppu Kööpenhaminassa, osa 2

Kööpenhaminan seikkailut jatkuvat..

Parin tunnin hotellilla huilaamisen jälkeen lähdimme viettämään iltaa Tivoliin, joka on huvipuistoalue ihan keskustan tuntumassa. Tivolissa on ihan omanlaisensa tunnelma ja nähtävää riitti. Eri puolella aluetta oli illan ohjelmassa muun muassa balettiesitys, liveorkesterimusiikkia, valo- ja vesishow sekä ilotulitus. Huvipuistolaitteissa oli myös pitkästä aikaa tosi kiva pyöriä, niihin en kyllä ikinä kyllästy. Niin ja alueelta sai Ben & Jerry's-jätskiä, mitä muuta sitä enää tartteiskaan!


Sunnuntaille vuokrasimme pyörät kaupungin laajempaa tutkiskelua varten. Kiertelimme ensin katsomassa kauniin vehreää Christianshavnia ja kävimme lopuksi syömässä "Street Food"-nimisessä paikassa, joka koostui useiden eri pienyrittäjien ruokapaikoista. Siellä sai valita mieleistään streetfoodia pastasta hampurilaisiin ja kebabista aasialaiseen. Itse söin gazpachoa (espanjalainen kylmä kasviskeitto), joka on yksi suosikkiruoistani. Poikaystävä taas valitsi eri kojusta rullakebabin.


Tämän jälkeen vaihdoimme joen toiselle puolen Osterbro'hon ja suuntasimme kohti Kastelletin linnoitusta ja Pieni Merenneito -patsasta. Perillä kohtasimme turistikasaantuman, joten nappasimme merenneidosta vain pari kuvaa ja jatkoimme matkaa. Ryhdyimme etsimään päivän toista, etukäteen katsottua ruokapaikkaa, joka harmiksemme olikin sitten kiinni. Jouduimme valitsemaan toisen ravintolan, josta saisi smorrebrodia, tanskalaista herkkua. Valitettavasti valitsemamme paikka ei sitten oikein vastannut odotuksia, mutta tulipahan kokeiltua.   Yövyimme siis kaksi yötä CPH LIVING-nimisessä hotellissa Christianshavnissa. Hotelli ei ollut mikään perushotelli, vaan se oli veden päällä kelluva vene. Huoneet olivat tyyliltään vähän merihenkisiä, mutta yksinkertaisen tyylikkäitä. Parasta hotellissa oli suuret ikkunat, joiden myötä vesi oli koko ajan lähellä. Ensi ihmetyksen jälkeen yöpaikka todetiin oikein kivaksi ja sen sijainti oli mainio. Suosittelen lämpimästi! 

Oletkö käynyt Kööpenhaminassa? Mitä tykkäsit?

4 kommenttia:

 1. Hauska tuo venehotelli, näyttää sympaattiselta ja maisemat on hyvät. Amsterdamissa oli ihan kunnon iso laiva, joka oli muutettu hotelliksi, mutta se ei ollut yhtään näin kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa hotellissa oli kyllä oikeesti panostettu sisustukseen ja se oli kaikin puolin siisti. Se vähän maisemien puolesta harmitti, että vastarannalla olikin rakennustyömaa. Amsterdamissa oliskin vielä kiva käydä, siinä on vissiin jotain vähän samaa fiilistä kuin Kööpenhaminassa :)

   Poista
 2. Tahdon kyllä joskus Köpikseen! Minkälainen hintataso tuolla oli, tuliko esim. syöminen kalliiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpis on kyllä käymisen arvoinen kaupunki! Hintataso on aikalailla Suomen luokkaa. Isoja eroja en huomannut, mutta jos johonkin suuntaan heittäisin arvauksen niin syöminen oli ainakin pikkuisen halvempaa.

   Poista