Sivut

4. kesäkuuta 2015

Viikonloppu Kööpenhaminassa, osa 1

Vietimme viime viikonlopun poikaystäväni kanssa Kööpenhaminassa, joka on eräs meidän yhteisistä haavematkakohteista. Poikaystäväni varasi yhteisen reissun yllätyksenä, joten en alkuun tiennyt edes matkakohdetta, ennen kuin se pari viikkoa ennen lähtöä vahingossa selvisi. Noh, ainakin yöpymispaikka säilyi yllätyksenä loppuun saakka ja siinä riittikin ihmeteltävää, niin kuin kaupungissa muutenkin. 
Kööpenhamina on kaupunkina moniulotteinen. Fiilikseltään se on sekoitus vanhaa kalastajakylää tiilirakennuksineen, moderneja lasikuutiorakennuskomplekseja, vilkkaita turistikatuja täynnä merkkiliikkeitä ja vehreää luontoa meren läheisyydessä. Kaikkialla on vahvasti läsnä vesi erilaisten jokien ja kanavien myötä. Monelta aukiolta löytyy myös suihkulähde tai matala koristevesiallas, joita olen tottunut näkemään enemmän etelä-Euroopassa.
Kööpenhamina on suosittu turistikohde, joten keskusta ja Osterbro (jossa sijaitsevat muun muassa Kastellet-linna ja Pieni Merenneito-patsas) ovat etenkin hyvällä ilmalla täynnä turisteja. Reissussa tuli kuultua ainakin ruotsia ja saksaa sekä suomea. Tanskan kieli kuulostaa muuten aikamoiselta siansaksalta, joka muistuttaa ruotsia, mutta sanoista ei saa mitään selvää. :DKeskustasta (Indre By) löytyy ylellisiä ja halvempiakin kauppoja täynnä olevia ostoskatuja, lukuisia ravintoloita ja kahviloita (erikoisuuksia mm. avonaiset smorrebrod-leivät ja lukuisat variaatiot lehtitaikinaleivoksista) sekä muun muassa maailmallakin tunnettu huvipuisto, Tivoli. Sieltä löytyy myös yksi reissun pyhiinvaelluskohde, M.A.C Pro Store, sekä ILLUM-ostoskeskuksessa sijaitseva runsasvalikoimainen Sephora.
Perjantai-iltana ylitimme ensi kerran Langebro-sillan ja lähdimme tutustuman keskustaan. Matkalla bongasimme kivan näköisen Club Mambo-ravintolan, jonka yhteydessä toimii myös yökerho. Söimme siellä pastat ennen kuin jatkoimme keskustan vilinään Stroget-ostoskadulle. Harmiksemme kello oli kuitenkin jo sen verran (lähenteli kahdeksaa), että lähes kaikki liikkeet olivat jo sulkemassa. Sephoraa piti ihailla siis sillä kerralla vain näyteikkunan läpi, niin lähellä mutta niin kaukana! Noh, onneksi löytyi ainakin vohvelikoju, josta valitsin valkosuklaalla ja oreo-keksimuruilla päällystetyn herkun, nam. Poikaystävä taas otti suklaisen version.
Heti seuraavana aamuna hotelliaamiaisen jälkeen (söin mm. viinerin, joka maistui ihan alkoholille!) suuntasimme takaisin Strogetille. Aamupäivä kierreltiin kaupoilla, käytiin katsastamassa maisemat postimuseon ylimmästä kerroksesta ja päädyttiin lopulta kauppahallille (Torvehallerne) tutkailemaan ruokavalikoimaa. Ruokapaikaksi valikoitui Gorm´s-pizzeria, jossa oli tarjolla myös erikoisempia makuyhdistelmiä, kuten vuohenjuusto-perunapitsaa. Paikan minttu-raparperimehu oli ihanaa!

Jaoin postauksen kahteen osaan, että joku jaksaisi sen lukea loppuun asti. :D Kööpenhaminaseikkailut jatkuvat siis osassa 2.

4 kommenttia:

 1. Nam, noita vohveleita! Kööpenhamina on ollut pitkään myös mun matkakohdelistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tää postaus antoi inspiraatiota :) Ne oli kyllä hyviä :P

   Poista
 2. Mä oon haaveillut Kööpenhaminasta jo monta vuotta. Täytyy varmaan vihjaista mun poikaystävälle tästä postauksesta, ja toivoa, että se tajuaisi järkätä mulle samanlaisen yllätyksen.;) Ihania ruokakuvia, mun jo valmiiksi kova nälkä vähintäänkin triplaantui niitä katsellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mulla kävi vähän samalla tavalla kun noita kuvia illalla nälissäni postaukseen valitsin :D Miehelle kannattaa sit sanoo aika suoraan, jos reissuun tahtois, muuten ei varmaan mitään tapahdu ;)

   Poista