Sivut

20. toukokuuta 2015

Riittääkö Dr. Hauschkan yöseerumi?

Ihoni on melko herkkä ja pintakuiva. Se janoaa kosteutta erityisesti meikkien poiston ja kasvojen puhdistuksen jälkeen iltaisin. Kuinka siis saada vaatelias iho pois tuhtien voiteiden koukusta? Sain Dr. Hauschkan bloggaajatapahtumasta testiin näytekokoisen kappaleen uutta yöseerumia*. Tähän asti Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofiaan on kuulunut, ettei iholle laiteta yöksi mitään kasvoveden lisäksi poikkeuksia lukuun ottamatta. Öljypohjaiset voiteet saattavat tukkia ihoa ja estää sen luonnollista uudistumisprosessia, joka tapahtuu yön aikana nukkuessa. Dr. Hauschkan uusi yöseerumi ei kuitenkaan ole öljypohjainen vaan vesipohjainen. Sitä suositellaan käytettäväksi iholle yöksi, jos iho tuntuu kaipaavan lisäkosteutusta kasvoveden suihkimisen jälkeen.


Kasvojeni ihonhoitorutiineihin kuuluu yleensä yövoide ja välillä sen alle seerumi. Käytän myös vähintään kerran viikossa kosteuttavaa naamiota. Olenkin ollut hyvin epäileväinen Dr. Hauschkan yöllistä uudistumisfilosofiaa kohtaan, koska olen kokenut etten millään voi mennä nukkumaan puhdistuksen jäljiltä kiristelevällä iholla. Olen epäillyt, että iho kuivuisi yövoiteettomuudesta liikaa, mikä saattaisi kostautua näppylöinä tai vaan ylenpalttisena kuivuutena.

Kun sain tänä keväänä lanseeratun yöseerumin bloggaajatapahtumasta, päätin laittaa sen todelliseen testiin käyttämällä sitä ainoana tuotteena illalla kasvoveden lisäksi. Nyt olen käyttänyt seerumia iltaisin viikon ajan. Tarkoitukseni on raportoida ihoni fiiliksista ja reaktioista, ei niinkään seerumin vaikutuksista etenkään pidemmällä aikavälillä, koska siinä ei viikon testaus riitä mihinkään. Pääasia testissä oli katsoa, mitä ihoni seerumikuurista sanoo ja riittääkö kosteutusteho janoiselle iholleni. 


Millainen ihonhoitorutiinini on seerumikuurin aikana sitten ollut? Aamuisin puhdistan kasvot herkän ihon Konjac-sienellä ja viileällä vedellä. Tämän jälkeen pyyhin kasvot Mádaran Balancing Toner -kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Päiväksi laitan Nafhan tai Kiehl'sin silmänympärysvoiteen ja ACO:n mattapinnan jättävän päivävoiteen. Illalla suoritan kasvojen kaksoispuhdistuksen Acorellen puhdistusöljyllä ja Dudu-Osunin afrikkalaisella mustalla saippualla. Tämän jälkeen laitan jälleen Mádaran kasvoveden, jonka päälle olen sivellyt kevyesti sormenpäillä Dr. Hauschkan yöseerumia. Rutiinissani ei ole siis tällä hetkellä muita Dr. Hauschkan tuotteita, vaan käytän sekaisin eri merkkejä. Jos ainakin iltarutiinissaan käyttäisi seerumin lisäksi vain Dr. Hauschkan tuotteita, voisi se vaikuttaa myös ihon tuntumaan.

Ensimmäisenä iltana epäilytti, kun iho jäi kasvoveden ja seerumin jäljiltä hieman kireäksi. Tunne ei kuitenkaan kestänyt pitkään tai sitten iho tottui siihen. Seuraavina iltoinakin seerumin tuntuun iholla tottui, eikä pieni kiristely häirinnyt enää. Ainoa poikkeus iltahoitorutiinista tuli, kun puhdistin kasvoni saunailtana Queen Helenen Mint Julep Mask -syväpuhdistavalla naamiolla, jonka jälkeen iho oli niin kireä, että tunsin pakottavaa tarvetta laittaa seerumin päälle vielä Lumenen rauhoittavan kosteusnaamion. Muina iltoina ei ongelmaa ollut ja iho pärjäili hyvin seerumilla. 


Miltäs iho sitten kuurin jälkeen näytti? Iho ei ole kiukutellut kuurin aikana yhtään, vaan on ollut todella hyvässä kunnossa. Itseasiassa sain tänään erään kauneuden alan ammattilaisen meikattavana istuessani kehuja, ettei tämä kyseinen henkilö ole koko ammattilaisuransa aikana nähnyt kellään yhtä kuulasta ja hyväkuntoista ihoa kuin minulla. Huh huh! Olin kieltämättä aika hölmistynyt näistä kehuista. Tiedä sitten, onko Dr. Hauschkan seerumilla ollut vaikutusta tähän, mutta ei se ole ihoni kuntoa ainakaan huonontanut, päin vastoin. 

Omalla kohdallani ihoni kunnon puolesta seerumi siis riittää yöksi. Ainoa, mistä edelleen annan miinusta on se pieni kuivuuden kiristely iholla. Luulen, että oikeasti kuivaihoisille seerumi ei välttämättä riittäisi, mutta kehoitan kuitenkin kokeilemaan. Mitäs sitä turhia tuotteina naamaan laittamaan, jos vähempikin riittää. Itse aion nyt palata takaisin tavalliseen rutiiniini eli laitan tästä eteenpäin vielä yövoiteen seerumin päälle. Meinaan kuitenkin katsoa, että vaikuttaako muutos ihoni kuntoon. Jos muutosta tapahtuu huonompaan suuntaan, ties vaikka tämä epäilevä tyttö muuttaisi iltarutiininsa pysyvästi seerumipainotteisiksi.

Oletko kokeillut Dr. Hauschkan yöseerumia? Mikä on suosikkiseerumisi?

*Tuote on saatu blogin kautta testiin Dr. Hauschkan maahantuojalta Itu Biodyn Oy:ltä.

2 kommenttia:

 1. Ihana seerumi tuoksuineen päivineen. Napakoittava tunne on muuten aivan totta. Mutta tämä keski-ikäinen nauttii, kun tuumii, että rypyt siinä oikenee. ;)

  Ihanaa viikonloppua Nella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä myös!

   Mukavaa viikonloppua sullekin Tiia! :)

   Poista