Sivut

26. maaliskuuta 2015

Luomivärin pohjustajat: Urban Decay vs. Too Faced

Minusta on kiva tehdä tuotearvosteluja, joissa vertailen kahta tai useampaa kosmetiikkatuotetta toisiinsa. Useammasta tuotteesta saa toisilleen hyvän vertailukohdan, eikä arvostelu jää ihan näppituntuman varaan. Ostin viime joulukuussa USA:ssa käydessäni Sephorasta kaksi luomivärin pohjustusvoidetta. Syy sille, miksi ostin niitä peräti kaksi, oli etten osannut päättää kumman valitsisin. Sekä Urban Decayn Primer Potionista että Too Facedin Shadow Insurancesta olin lukenut pelkkää hyvää ja molemmat kohtuuhintaiset pohjustajat vaikuttivat toimivilta. Siispä ei auttanut kuin ostaa kummatkin ja suorittaa vertailua kotona. Nyt olen muutaman kuukauden molempia pohjustajia käyttänyt ja mielipiteen niistä muodostanut. 


Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Primer Potion on näistä kahdesta se vielä hieman kuuluisampi. Violetti, teräväkorkkinen tuubi jää herkästi mieleen erikoisella muotoilullaan. Minusta ulkoasu on mukavan erilainen ja putkilo erottuu meikkipussista hyvin. Otin testiin Original-version, mutta UD:llä on olemassa myös kolme muuta pohjustajaa silmämeikille. Sain näytteet kaikista niistä ostaessani Urban Decayn ihanan Naked-luomiväripaletin. Muut luomivärin pohjustajat ovat mattapinnan jättävä Eden (ei levittynyt luomilleni kivasti, liian kuiva koostumus), shampanjan värinen, shimmerinen Sin (vielä testaamatta) ja Anti-aging, joka korjaa värivirheitä ja häivyttää vikoja (annoin eteenpäin).

Sitten siihen Originaliin. Voiteen koostumusta kuvailisin hieman kosteaksi ja aika ihanteelliseksi silmämeikin pohjustajalle. Pohjustaja ei tunnu erityisesti rasvaiselta eikä kuivalta luomilla ja levittyy nätisti. Voiteen levityttyä luomelle se ei erotu sieltä mitenkään, joten jos luomille kaipaa myös peittoa, ei tämä ole oikea pohjustaja. Itse en sitä kaipaa, vaan pidän näkymättömästä lopputuloksesta. Pääasiahan pohjustajassa minulle on, että se pitää koko päivän luomivärit nätisti paikoillaan ja mielellään myös toimii hyvänä pohjana meikille, että luomivärit näyttävät hyvältä. Primer Potion on noita molempia ja se on pitänyt kaikki tavalliset luomivärit hievahtamatta paikoillaan aamusta iltaan saakka. Ainoa, jossa siitä ei ollut hyötyä, olivat voidemaiset luomivärit. Ne eivät pysy minulla muutamaa minuuttia pidempään minkään temppujen kanssa.

Urban Decay'tä ja siis Primer Potioniakaan ei toistaiseksi saa Suomesta, mutta sitä kannattaa napata mukaan esimerkiksi Sephorasta Tukholmassa käydessään. Ilahduttavaa ainakin Sephoran UD:n valikoimissa oli, että Primer Potionin Original -versiota sai myös 6 ml kokeilukokona, joten jos kiinnostaa mutta ei halua kokeilematta ostaa täysikokoista tuotetta, voi tuo pikkuinen olla myös vaihtoehto. Isomman, peruskokoisen tuubin koko on 11 ml. Hintaa Sephoralla pienellä tuubilla on 12 dollaria ja isolla 20 dollaria. 


Too Faced Shadow Insurance Eye Shadow Primer
Shadow Insurance tulee nätissä, pastellin sävyisessä tuubissa. Siitä on olemassa vain yksi koko eli 10 ml. Shadow Insurancesta on olemassa myös monia eri versioita, mutta en ole niistä kokeillut kuin tätä Anti-Creasea, joka taitaa olla se "perus". Muita versioita ovat Glitter Glue, joka sopii glittermekin pohjaksi, kultashimmerinen Candlelight, punaisuutta neutraloiva Lemon Drop ja shampanjan sävyinen Champagne. Ainaskin kivasti nimetty Candlelight voisi olla myös kiva kokeilla! 

Shadow Insurancen Anti-Crease on ironisesti koostumukseltaan todella öljyistä. Kun ensimmäisen kerran puristin putkilosta ainetta ulos, tuli ulos pelkkää öljyä. Pohjustaja tuntuu luomellakin vielä öljyiseltä, mutta imeytyy nopeasti eikä lopputulos jää kiiltäväksi tai tahmeaksi. Ja kumma kyllä koostumuksesta huolimatta luomivärit pysyvät tällä yhtä hyvin kuin Primer Potionillakin. Testasin kerran jopa niin, että laitoin luomille eri pohjustajat ja samat luomivärit ja luomet näyttivät yhtä hyviltä päivän päätteeksi. Pysyvyyden puolesta näillä luomivärinpohjustajilla ei siis juuri ole eroa.

Suosittelisin Too Facedin Shadow Insurancea koostumuksen puolesta erityisesti kuivaihoisille ja kuivaluomisille. Öljyinen koostumus ei tunnu luomilla ollenkaan kuivattavalta, mutta pitää luomivärit hyvin paikoillaan. Hinnan puolesta pohjustajilla ei ole juurikaan eroa; myös Too Faced maksaa Sephoralla 20 dollaria. Näin ollen voisin suositella kumpaakin pohjustajaa mielelläni, mutta jos jompikumpi pitäisi valita niin Primer Potionissa on itseäni enemmän miellyttävä koostumus. Pienempi kokovaihtoehto on myös plussaa ja on hyvä juurikin tuotteen kokeiluun tai sellaiselle, joka ei usein käytä silmämeikkiä.

Mikä on sinun suosikkisi luomivärinpohjustajista ja miksi?

  

2 kommenttia:

  1. Tuota Too Facedia kannattaa aina välillä puristella, että se öljy sekoittuu paremmin siihen massaan. Varsinkin matkustamisen jälkeen saattavat hieman erottua :) Tälleen on mulla kestänyt käytössä ihan viimeisiin pisaroihin asti. Joillakin alkaa se kestävyys heiketä loppupuolella ja luulen, että se johtuu juuri siitä että öljy alkaa olla vähissä tuubin loppupuolella jos sitä on päässyt useamman kerran karkaamaan :) Mulla UD oottaa vielä testausta. Too Faced loppuu pian, joten se pääsee sitten puikkoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Pitääpä käydä vähän puristelemassa sitä :D

      Poista