Sivut

21. maaliskuuta 2015

Dr. Hauschka Tasapainottava hoitorituaali

Sain vähän aikaa sitten testattavaksi tuotteita  Dr. Hauschkalta, mistä olen ollut ihan innoissani. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua kovasti ja mikä olisikaan parempi merkki aloittaa luonnonmukaisemman kosmetiikan opiskelu ja testaus toden teolla, kuin alan pioneeri Dr. Hauschka? Jos jollekulle merkki ei ole tuttu, niin Dr. Hauschka on saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka ensimmäiset tuotteet tulivat myyntiin jo vuonna 1967, joten kokemusta luonnonkosmetiikasta merkillä siis riittää! 

Dr. Hauschkan ideologiaan kuuluu, että iholla on kyky uusiutua ja hoitaa itseään ja kosmetiikka on olemassa vain tämän prosessin tukemista ja ylläpitämistä varten. Kaikki Dr. Hauschkan tuotteet sisältävät rohtokasviuutteita, jotka ovat peräisin luonnosta. Raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan luomua tai lähituotettua Demeter-tuotantoa sekä erilaisista reilun kaupan kehitysprojekteista. Kaikki merkin kosmetiikkatuotteet on sertifioitu tarkkaillun luonnonkosmetiikan BDIH-merkillä tai kansainvälisellä luonnon- ja luomukosmetiikan NATRUE-merkillä.Testiin sain kaksi erilaista ihonhoitosettiä, joista ensin kokeilin Tasapainottavaa hoitorituaalia. Settiin kuuluu rauhoittava naamio 12,5 ml, kasvohöyrykylpy 10 ml, savinaamio 10 g sekä pieni posliinikippo ja sivellin savinaamion sekoittamista ja kasvoille levittämistä varten. Hoitorituaali on tarjoitettu erityisesti herkälle, ärtyneelle ja väsyneelle iholle. Kannatan itse kovasti tällaisia hoitokokonaisuuksia kokeilusetteinä, koska tuotteiden tehot toimivat kuitenkin parhaiten yhdessä muiden sarjan tuotteiden kanssa käytettynä. Kokeilusetin ostaessaan ei kuitenkaan tarvitse pelätä sitä jos tuotteista ei pidäkään, kun ne ovat vain kokeilukokoisia. Lisäksi pienet kosmetiikkapakkaukset ovat vaan viehättäviä ja söpöjä. :)Tätä settiä muun muassa toivoin kokeiluun, koska talven aikana ihoni on herkistynyt aiempaa enemmän. Olen joutunut vaihtamaan kosteusvoiteet tuhdimpiin versioihin, jotta välttysin kiristävältä iholta ja kuivilta kohdilta kasvoilla. Epäpuhtauksia kasvoillani on ollut hieman aiempaa vähemmän ja iho on ollut enemmänkin kuiva kuin rasvainen. Ihotyypikseni sanoisin pintakuivan sekaihon, koska toisaalta taistelen näppyjä ja kiiltelyä vastaan ja toisaalta taas kuivuutta ja kiristelyä. Tällä hetkellä iho kallistuu enemmän kuivaan ja herkkään, eikä stressi koulun ja valmistumisen suhteen ole auttanut asiaa. Tasapainottava hoitorituaali rentouttaa ja tasapainottaa, joten se kuulostaa juuri sopivalta ihoni tämän hetkisiin tarpeisiin.Ensimmäisenä valmistetaan kasvohöyrykylpy, joka avaa ihohuokoset tehopuhdistusta varten. Höyrykylpy myös rauhoittaa, irrottaa epäpuhtauksia ja tukee ihon tervettä aineenvaihduntaa. Kylpy tehdään sekoittamalla kaksi ruokalusikallista kasvohöyrykylpynestettä puoleen litraan kuumaa vettä. Astian kannattaa olla tarpeeksi iso, jotta kasvot mahtuvat lähelle höyrykylpyä. Tämän jälkeen kasvoille annetaan höyryhoitoa 5-10 minuuttia pää pyyhkeen alla. 

Höyrykylpy tuntuu kasvosaunalta, jossa kasvot alkavat nopeasti hikoilla ja niille kertyy kosteutta. Lämpö ja kostea höyry tuntuivat miellyttävältä iholla. Pään pitäminen kulhossa sen sijaan tuntui hieman ahdistavalta. Keskityin hengittämään rauhallisesti höyrykylvyn ajan, mutta en voi sanoa juuri rentoutuneeni. Höyrykylpynesteessä oli pullossa kummallinen haju, mutta astiassa veteen sekoitettuna se ei tuoksunut miltään. Näytekokoisessa pullossa (10 ml) ei ollut kylvyn sekoitusohjeessa yhteen annokseen tarvittavaa kahta ruokalusikallista ainetta.
Seuraavaksi tehdään savinaamio setin mukana tulleessa pienessä posliinikipossa. 1-2 teelusikallista naamiojauhetta sekoitetaan samaan määrään vettä. Jauhe sekoittuu hyvin veteen ja seoksesta tulee kauniin tasainen. Dr. Hauschkan savinaamio syväpuhdistaa ja kirkastaa ihoa ja se sopii erityisesti epäpuhtaalle iholle. Syväpuhdistus valmistaa ihoa muille hoitotuotteille, jolloin ne imetyvät paremmin ihoon.  

Naamio levitetään kasvoille pakkauksen mukana tulleella siveltimellä, jolla se hoituu näppärästi sormia sotkematta. Naamio tuntuu kasvoilla viileältä ja kostealta, kunnes alkaa kuivaa ja kovettua kasvoille kuten savinaamiot yleensä. Naamio tuntuu rentouttavan kasvojen lihaksia ja miellyttävä yrttinen tuoksu täydentää kokemusta kivasti. Naamiossa on hyvää myös se, että se tuntuu kuivattavan ihoa vähemmän kuin tämäntyyppiset naamiot yleensä. Epäpuhtaalla tai rasvaisella iholla naamion annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja kuivalla iholla 5 minuuttia. Tämän jälkeen naamio huuhdellaan kasvoilta lämpimällä vedellä.Viimeiseksi kasvoille levitetään rauhoittava naamio, joka palauttaa ihon normaalin kosteustasapainon. Naamio rauhoittaa erityisesti herkkää, punoitukselle ja tulehduksille altista ihoa. Sitä suositellaankin erityisesti herkälle, ärtyneelle ja väsyneelle iholle. Naamiota levitetään runsaasti kaulan ja dekolteen alueille ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen se suositellaan poistamaan kostealla ja lämpimällä pyyhkeellä. 

Naamiossa on voimakas, yrttinen tuoksu, joka jakaa varmasti mielipiteitä. Voide on koostumukseltaan paksua ja rasvaista, mutta se imeytyy hetkessä ihoon. Dr. Hauschkan oppien mukaan iholle ei tulisi normaalisti yöksi laittaa hoitotuotteita ollenkaan, koska yöllä ihon tulisi hengittää. Tässä voiteessa koostumus on kuitenkin niin tuhti, että kuvittelisin tämän olevan parempi iltakäyttöön. Kun voiteen pyyhkii vaikutusajan jälkeen pois, jää iho kosteutetuksi ja pinta hieman rasvaiseksi, joten meikin alle en tätä laittaisi, vaikka kuuriluontoisesti tätä suositellaan käytettäväksi päivävoiteen allakin.
Kokonaisuutena setti on selvästi tarkoitettu sekä ihon hemmotteluun että ensiavuksi ärtyneelle iholle. Hoitorituaalin toteuttaminen vie aikaa, joten mikään pikakaunistaja se ei ole. Enemmänkin näkisin tämän kiireettömänä itsensä hemmotteluhetkenä. Kaksi rituaalin vaiheista vaatii jonkin verran valmistelua, mikä testatessa oli kivaa. En tiedä jaksaisinko näin työlästä settiä kuitenkaan kovin usein uutuuden viehätyksen kadottua suorittaa. 

Koin setin tuotteet sekä yksittäin että yhdessä toimivaksi kokonaisuudeksi ja ne olivat kaikki omalla tavallaan hyviä. Iho tuntui rituaalin jälkeen hyvin kosteutetulta, mutta erityistä rauhoittavaa vaikutusta en huomannut. Testipakkauksesta kasvohöyrykylvystä ja naamiojauheesta riitti vain yhteen kertaan, mutta rauhoittavaa naamiota jäi vielä useammalle kerralle. 


Kuinka sinä hemmottelet itseäsi kosmetiikalla?

Tuotteet on saatu blogin kautta testiin Dr. Hauschkan maahantuojalta Itu Biodyn Oy:ltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti