16. helmikuuta 2015

Suklaata ja vadelmaa - syötävässä muodossa

Kirjoitan tällä kertaa ihanista kuppikakuista kosmetiikan sijaan. Leipomaan inspiroiduin viime viikonlopusta, jolloin vietettiin sekä ystävänpäivää että Ravintolapäivää. Minulla ystävänpäivän viettoon kuului Fifty Shades of Gray -leffaa poikaystävän kanssa sekä rentoa lauantain viettoa kotona. Sunnuntaina kävimme katsastamassa Ravintolapäivän tarjonnan Helsingin keskustassa ja maistelemassa mitä erikoisempia herkkuja. Viikonlopulle olin myös suunnitellut leipovani pitkästä aikaa ja sunnuntaina illalla ryhdyin tuumasta toimeen. Halusin tehdä kuppikakkuja, jotka ovat helppoja ja herkullisia leivonnaisia. Niissä on myös vaikea epäonnistua täysin, joten näitä kannattaa kokemattomankin leipurin rohkeasti kokeilla. :)




















Resepti on vanha suosikkini Pirkan ruokalehtisestä ja on alunperin Vaaleanpunainen nonparelli -blogin Carolinen käsialaa. Olen muokannut reseptiä jonkin verran omiin tarpeisiini sopivaksi ja kuorrutteen vaihdoin tällä kertaa marenkikuorrutteesta tuorejuustokuorrutteeseen. Suklaatähtenä toimi Fazerin uusi vadelmanmakuinen tumma leivontasuklaa. Suklaa maistuu ihan Julia-konvehdeilta, joten ne jotka tykkää Julioista tai ihan vaan suklaasta ja vadelmista, tykkää ihan varmasti näistä kuppikakuistakin! Jotain maagista makean ja täyteläisen suklaan sekä kirpeän ja raikkaan vadelman yhdistelmässä vaan on... nam. 

Vadelma-suklaakuppikakut

8 isoa kuppikakkua

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

1 prk (200g) kermaviiliä
1 levy (100g) valitsemaasi suklaata (esim. Fazer Vadelma tumma leivontasuklaa)
noin 100 g pakastevadelmia

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
noin 3 dl tomusokeria
pinkkiä elintarvikeväriä


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita erillisessä kipossa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokeri-muna-seokseen vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi sekaan pieneksi pilkottu suklaa.

Jaa taikina vuokiin niin, että se täyttää noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Jos käytät paperivuokia, suosittelen käyttämään lisäksi muffinssipeltiä! Paina jokaiseen kuppikakkuun keskelle pari jäistä vadelmaa. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia vuokien koosta ja uunin tehosta riippuen. Tarkista kypsyys välillä puutikulla. Kun kuppikakut ova kypsiä, anna niiden jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tehosekoittimella. Lisää pikkuhiljaa tomusokeria ja sekoita varovasti, koska tomusokeri pöllyää helposti. Lisää tomusokeria kunnes kuorrutteen koostumus on vielä melko jämäkkää, mutta maku on jo makea. Lisää halutessasi hieman pinkkiä elintarvikeväriä pienissä erissä välillä sekoittaen. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle esimerkiksi käyttämällä apuna minigrip-pussia ja koristele söpöillä nonparelleilla.


Sitten eikun maistelemaan! (Tai jos pystyt vähän malttamaan, ovat kuppikakut parhaimmillaan levättyään yön yli jääkaapissa.)

Mitä tykkäsit tästä postauksesta? Haluaisitko lukea blogista välillä muistakin aiheista kosmetiikan ohella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti